090725, 19.04

För några veckor sedan hörde jag på radion att man ska ändra så att det numera kommer krävas mer teknisk besvisning för att fälla någon för våldtäkt. I framtiden kommer det alltså bli ännu svårare att sätta dit våldtäktsmän då det ofta är svårt att bevisa att man faktiskt blivit våldtagen. Jag blev så jäkla förbannad när jag hör om det, det är ju helt sjukt! Här kan man få två månaders fängelse för att man kastar sten under en demonstration, som kanske bara tas upp kastas och landar på marken igen utan att göra minsta skada men man kan komma undan en våldtäktsdom hur lätt som helst.

Och att man ens får använda argumentet att tjejen hade utmanande kläder är ju helt idiotiskt. Vad är killar för svaga jävlar som inte kan hålla kuken i styr? Bara för att en tjejs urringning var för djup eller kjolen för kort? Och bara för att jag är sexigt klädd en kväll på krogen betyder väl inte det att jag är ute efter att knulla?

Vi har ju överlag otroligt låga straff här i Sverige men är det något man borde införskaffa höga straff för så är det ju sexualbrott. Det måste ju nästan vara det värsta och mest förnedrande man kan göra mot en annan människa, att med våld tvinga den till att ha sex. Jag skulle inte kunna tänka mej något värre. Nej men istället får man skyhöga straff för brott där det handlar om pengar, bedrägeri och sånt. Det bevisar ju bara att samhället värdesätter pengar mer än kvinnors trygghet.  

För att minska våldtäkterna tror jag att det vore smart att använda sej av systemet man använder vid brott som snatteri. Där ger man ju ofta höga straff för att lixom skrämma upp andra. Vet man då att man kanske får höga böter för att snatta kanske det i alla fall finns några som hellre struntar i det. Samma sak i våldtäktsfall, vet man att det är lätt att bli fälld för just en våldtäkt kanske det finns människor som blir avskräckta. Idag är det ju "så lätt" att våldta någon eftersom man vet att det är så många som inte vågar anmäla av just den anledningen att det är svårt att fälla och att det är jobbigt att behöva försvara sin för tillfället "utmanande" outfit eller sin höga promillehalt, jobbigt att kanske behöva möta gärningsmannen i domstolen för att sen bara titta på när han frias.

I fall där det är lite oklart vem som talar sanning tycker jag att man då hellre borde fälla än fria. Idag är det ju tvärtom, man friar hellre. Varför? Visa istället att det inte är lätt som en plätt att komma undan med en våldtäkt. Och ifall där det är uppenbart att det handlar om våldtäkt så är enligt min åsikt det enda vettiga straffet kastrering.

Kommentarer
Postat av: maria 16 år och flyttar hemifrån

sv. nä men precis, helt sjukt att det ens är ett problem det här ;o

2009-07-25 @ 20:24:30
URL: http://mariaelisabeths.blogg.se/
Postat av: SANIBO

sv: jaa, att han är!

2009-07-25 @ 20:35:20
URL: http://ssanibo.blogg.se/
Postat av: emma

jag med

2009-07-25 @ 21:18:55
URL: http://lifeupsidedown.blogg.se/
Postat av: tildamilda

svar; haha! ja jag tycker definitivt att det verkar läskigt ;D men får se om man vågar sig på att testa det :)

2009-07-25 @ 21:58:36
URL: http://tildamilda.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0