090629

Upplever för tillfället dom sista dagarna i juni och först nu börjar man känna att det faktiskt är sommar. Kändes långt borta där ett tag men nu så, nu är vi på rätt spår och jag håller mina tummar och ber små böner för att sommaren är här för att stanna tills minst september. Har spenderat två dagar i Finnerödja med sol och bad, hur underbart som helst ! Till och från känns det faktiskt som att man lever.

Jag funderar på en sak, kan kärleken mellan två riktiga vänner verkligen dö ut ? För mej känns det onekligen ganska otroligt. Jag har upplevt det. Människor som jag tyckte om och som jag trodde var mina vänner som bara försvann, utan förvarning. Bara slutade se mej. Blev jag osynlig eller betydde jag inte mer för dom ?

Man kanske helt enkelt bara får inse att dom där man trodde var ens riktiga vänner inte var det.


090626

För att fortsätta gårdagens inlägg om Michel Jacksons död, loggade just in på bilddagboken och såg att det inte bara var jag som tänkt tanken att lägga in en R.I.P-bild till hans ära. Det var överallt, på "bilder från Hallsberg", under "I fokus". Det märks att Michael Jackson har gjort intryck hos folk. Det finns väl inte en människa som kan säga att den inte vet vem han var? Och dom flesta har säkert nån åsikt om honom, vare sej den är positiv eller negativ. 

Jag kan inte riktigt förklara varför hans död påverkar mej som det gör. Inte på det sättet att jag sitter och tjuter av sorg men det känns så otroligt tragiskt. Han har ju tillfört så mycket till musikvärlden, nått nytt lixom. Det finns nog ingen som kan jämföras med honom. Han var unik. Och otroligt stor, inte fysiskt utan artistmässigt. Han började ju sin karriär redan som 5-åring och har sen dess bara gått framåt. Han har bl a sålt 20 x platina, han har rekordet i flest vunna Grammys på ett år och Thriller-skivan är fortfarande världens mest sålda. Jag vet när jag gick på Karro och hade musik, då fick vi se lite från en konsert med just Michael Jackson. Det räckte med att han kom in på scen och ställde sej ,folk blev som galna. Han stog där helt still och folk bara vrålade. 

Så att kalla honom the King of Pop var nog inte helt fel.   

090625

Fick alldeles nyss höra att Michael Jackson har dött. Alltså, minen i mitt ansikte då var nog obetalbar. Jag blev ärligt talat chockad. Jag tycker det känns tragiskt eftersom han var så stor och så otroligt duktig men så gick det ganska mycket utför för honom. Eller det är väl mer något som jag antar att det gjorde men med tanke på att han blekt sin hud, opererat sönder sin näsa totalt och blivit anklagad för pedofili (sant eller ej, vem vet?). Om jag säger såhär, han såg i alla fall inte ut att må speciellt bra. Tyvärr så går det ju ofta utför för kändisar som upptäckts som barn, dom orkar lixom inte med pressen. Sen om jag inte minns helt fel så hade Michael Jackson en jävligt elak pappa och det mår ju ingen väl av heller. Jag vet inte. Men vid 50 tycker jag i alla fall inte att man har levt klart sitt liv och det känns alltid mer tragiskt när någon dör innan den är färdig här på jorden.  

R.i.P Michael "King of Pop" Jackson

090620

Enligt min mening så är Midsommar totalt överskattat. Det är bara en anledning för folk att supa skallen av sej. Samma sak med Valborg också. Vad är det för nytta med dom där småhelgerna egentligen ? Jaa, nån tanke måste det ju finnas bakom. Men för dom flesta så är det ju just supa som gäller. Folk har nästan ångest över det där jäkla Midsommarfirandet, vart ska man fira och med vem ? Vem köper ut och hur full ska man bli ?

Den här Midsommar-hysterin förstår jag mej inte på. Det är en dag som alla andra. En dag då man inte förväntar sej annat än regn och då man med glädje köper jordgubbar för 45kr/liter. Inget annat. Det kanske är mej det är fel på, så brukar det vara. Men jag har inget behov att vara ute och festa. Jag har inget behov att fylla min kropp med gift och sakta men säkert bryta ner den. Och jag har defenitivt inget behov av att utsätta mej för något där slutresultatet kan bli spyor. 

Det är väl inget fel med festandet i sej, jag älskar att dansa och jag älskar musik. Men varför måste det innehålla alkohol ? Hur tråkigt liv har man inte om alkohol är det enda som kan lätta upp stämningen ? Jag har haft kul och skrattat en del i mitt liv och vet ni vad ? Den mängd alkohol som någonsin befunnit sej i min kropp kanske skulle fylla ett glas, till hälften. För tillfället känns mitt liv ganska pissigt, rejält faktiskt, men tanken att sprit skulle lätta upp det hela har aldrig passerat min hjärna. Och jag kan lova er att det kommer den inte göra heller.

Jag kan också lova att när jag dör har jag aldrig upplevt känslan av att vara full.
Och det kommer jag vara jäkligt stolt över.


090616

Det skönaste som finns måste ju vara att få bryta ut i ett rejält asgarv. Ett sånt asgarv så att tårarna sprutar, magmusklerna ansträngs till hundra och att hämta andan inte är att tänka på eftersom skrattvågorna är alldeles för kraftiga. Att bara få skratta ut allt lixom, för att efteråt känna sej tom. Inte med en negativ klang utan tillfredställd tom. 

Även om det nu är någon som inte håller med mej om att ett långt asgarv är bland det skönaste man kan vara med om i denna trista vardag så var jag i alla fall med om ett sånt alldeles nyss här. Satt och klickade runt på lite kändisbloggar och hittade då bloggen på Johan Palms hemsida. Jag bläddrade mej ner och hittade nånstans på mitten anledningen till mitt asgarv. En bild på Johan. Asså han kan se riktigt bra ut, jag skulle till och med kunna gå så långt så att jag säger att han kan vara riktigt snygg. Ibland. Men vid just det tillfället, när den bilden togs, då var det inte ibland vill jag lova. Först skrattade jag mest lite för mej själv men när jag sen ropade på min ena syster så blev det bara värre. Tillslut kom min andra syster upp (som förövrigt hade gått och lagt sej men som antagligen inte kunde sova på grund av det pågående asgarvet utanför) och sa nått i stil med "Jag hörde nått.." Men herregud vilken bild och herregud vilket skrattanfall. Hade jag skrattat en stund till hade jag nog både kräkts och kissat på mej.

Så om teorin om att ett gott skratt förlänger livet stämmer har jag just sett till att ni får dras med mej minst 10 år till!

090614

Förut kollade jag på en dokumänter om ett av världens mest tabubelagda ämne. Syskonkärlek. Eller som inskränkta människor vill kalla det, incest. Det handlade helt enkelt om två syskon ifrån Tyskland där den ena blivit bortadopterad som liten och som sen sökte upp sin familj och blev kär i sin syster (om jag inte fattade fel). Dom levde ihop och skaffade fyra barn varav tre av dom togs ifrån dom nästan direkt vid förlossningen och dom kämpade nu för att få behålla den fjärde. Karln i förhållandet hade blivit dömd till fängelse för incest och stog inför ännu ett fängelsestraff. Pga att dom var kära och hade skaffat barn tillsammans.

Jag kan hålla med om att det kanske inte var så det var tänkt. Syskon är syskon lixom. Att se på sitt syskon på nått annat sätt än just på ett syskonsätt känns för mej konstigt. Eller att en mamma och en son kan se på varandra på ett sexuellt sätt. Enligt dom så var det på nått sätt som att känna ett steg längre en sexuellt, just för att dom är så lika och för att dom är "av samma". Men jag förstår inte hur man ens kan tänka tanken att kalla det olagligt. Hur kan kärlek vara olaglig? Och varför kategorisera det under "incest"? Incest är ju nått äckligt, sjukt, och fel. Hur kan ett kärleksförhållande mellan två personer som råkar vara nära släkt vara samma sak som när ett litet barn blir sexuellt utnyttjat av sin egen pappa?
Jag förstår heller inte hur man kan ta tre barn från en vanlig och kärleksfull familj. Det är helt sjukt vad myndigheter kan göra. Dom verkar lägga ner så mycket energi på vissa saker så när dom verkligen skulle behövas, ja då har dom inga resurser.

Det är så sjukt att för allt här i världen finns det en mall och allt som inte passar in i den mallen är fel och ska bort. Så känns det. Familjens advokat sa något om det, att det verkade som att det tyska samhället vill ta bort allt som är "fel" och han tyckte inte att det var så passande med tanke på landets historia. Det kan jag ju inte annat än att hålla med om. Är det något land som vet något om att göra sej av med allt som är "fel" så är det ju Tyskland.

Jag  personligen dömer inte andra, jag är öppen för det mesta. Men det i världen som gör mej mest upprörd, är folk som dömer andra av helt sjuka anledningar. Som i fall man blir kär i fel person eller har fel hudfärg eller bara råkar väga lite mer än vad normvågen tillåter. Jag blir fruktansvärt förbannad över diskriminering, som mobbing, nazism, homofobi osv. Jag tycker att man ska tänka logiskt, men var finns logiken i att stöta ut nån som älskar en person av samma kön? Och hur kan det vara rätt att mobba någon bara för att den väger mer än andra eller är längre än klasskompisarna? Och hur kan det ens finnas folk som tror att människor med en annan hudfärg är dummare än oss och som tycker att dom ska plockas bort ?

Jag skulle nog kunna skriva en hel roman om just ämnet diskriminering och normer för det gör mej fruktansvärt upprörd eftersom jag själv inte vill leva exakt inom normen. Hur kan man ens ha en sådan? Hur kan man ha en oskriven bestämd mall över hur människor ska leva? Det sjukaste med fallet där två syskon blir kära, det är att dom vill inget hellre än att kunna leva en normalt Svensson-liv men då sätter myndigheter och andra inskränkta människor käppar i hjulet för dom. Dom levde ihop man och kvinna, som det nu så tvunget måste vara, men ändå så är det inte bra. Nej, dom råkade ju vara steget närmre släkt än kusiner. Och det är ju katastrof. Mördare och nazister kan gå fria på våra gator men kärleken, den ska vi sätta stopp för.

Om folk bara tänkte hälften så mycket på sej själva och sitt istället för att lägga ner sin själ i vem grannen delar säng med kanske världen skulle vara påväg i en helt annan riktning. Jag menar, vi lever på 2000-talet, utvecklingen går framåt precis överallt. Borde inte den där människomallen utvecklas, eller till och med ta och skrotas? Är det inte dags att vi lägger diskrimineringsbyxorna på hyllan och börjar accepterar människors alla olikheter?

För just nu lever vi i en värld fylld med bestämda normer och diskriminering.
Är det vad man strävar efter vill jag helst inte vara med.

090613

Om man tog studenten igår kan man säga att man hade en blöt student, och mena det på mer än ett sätt ;) För det regnade och regnade och regnade och regnade. Lyckat. Men dumma som vi var, mamma och jag, gick vi dit för att kolla på dom blöta stackarna som äntligen får slippa skolan och istället ha arbetsförmedlingen tjatandes efter sej. Och ambitiös som jag är hade jag också fixa frillan på Jonas vilket efter 2 minuter utomhus inte märktes alls.

Trots pissigt  väder så är det allt nått speciellt med att ta studenten. Jag bävade inför den dagen och trodde att det skulle vara den värsta i mitt liv men när den väl upplevdes och såhär i efterhand, så är det inget som jag vill missa eller ta bort. Nej, det var faktiskt en lycklig dag. Att jag ser tillbaka på den dagen som en lycklig dag kan ju bero på att jag först nu, ett år senare, insett att jag faktiskt har tagit studenten. Det har inte riktigt känts så förrän nu, eller förra fredagen när Karro-folket gick ut, då blev det verkligt på nått sätt.

Men jag är evigt tacksam till dom högre makter (ödet) som såg till att jag inte bytte klass och gick om ett år för min studentdag kunde inte ha varit bättre, vädermässigt, humörmässigt och stämningsmässigt.


Trots allt som studenten egentligen innebär så var det för mej, en lycklig dag.

090609

Att välja yrke. Denna ständiga fråga som snurrar i ens huvud, som ställs i skolan, som ställs hemma, som ställs på arbetsförmedlingen. Vad vill man bli ? Vad vill man jobba med om 10 år ?

- Jag vill ha ett jobb där jag känner att jag kan och är bra på det jag gör och det ska helst ha nått med mode, kläder, färg, styling osv att göra.
- Jag vill ha en jäkligt bra lön.
- Jag vill ha korta arbetsdagar.
- Jag vill jobba med lättsamma och roliga människor.
- Jag vill ha världens softaste och mest förstående chef.
- Jag vill inte ha ett jobb där man måste ha vissa kläder utan jag vill ha mina egna kläder och vara mej själv.

Nej men för att vara lite mer seriös så är det viktigt att man trivs med arbetskamraterana. Även världens tråkigaste jobb kan vara kul om man bara jobbar med rätt folk. Och så vill jag känna att det jag gör har nån mening. Jag vill inte stå i nån verkstad nånstans där allt bara går som på löpande band och alla dagar ser likadana ut.

Jag vill att mitt jobb ska få mej att känna att det faktiskt finns en anledning till att kliva upp varje morgon. Det är det viktigaste. 

Men var hittar man ett sånt ?


090607

Då har man utfört sin medborgerliga plikt. Det var en spännande upplevselse må jag säga, att gå och rösta. Mamma och jag hade inte riktigt bestämt oss för vilket parti vi skulle rösta på när vi kom dit (självklart är vi ju åt vänster men där finns ju fler än ett alternativ) så vi stog där och viskade och försökte kommunicera under själva röstningen. Men nu är det klart i alla fall och vi är nöjda med vårat val ! ;)

Större delar av dagen har det snackats just politik här hemma eftersom jag, tro det eller ej, är intresserad och ganska insatt om jag får säga det själv. Om jag inte var sjukligt blyg så tror jag att jag skulle vara ganska bra som politiker. Eller kanske inte. Har svårt att styra mitt humör i vissa situationer så jag skulle nog inte kunna ta en diskussion med någon som har helt skilda åsikter men jag skulle ändå vilja engagera mej på något sätt så jag har kollat runt lite på ungdomsförbundens hemsidor och så, så snart tar jag mina första steg mot en karriär inom politik. Något överdrivet kanske men vi får väl se vad som händer. Som sagt, jag är ändå ganska insatt, jag är säker på vad jag tycker och jag skulle mer än gärna kämpa för det som jag tycker är rätt. Den viktigaste fråga där tycker jag är jämställdhet. Och inte bara jämställdhet mellan kvinnor och män utan mellan folket överhuvudtaget. Är det något jag hatar så är det orättvisor, ska vi fortsätta ha en högerregering kommer klyftorna mellan folk bara öka mer och mer. Vi är påväg tillbaka mot början av 1900-talets över- och underklassamhälle. Det viktigaste för högern verkar vara just pengar och rikedom. Att belöna dom redan rika.

Min mamma sa ett bra exempel förut. Sjuksköterskeyrket är väl egentligen ett av dom viktigaste yrkena och samtidigt inget lätt yrke men ändå sliter dom för usla löner. Sen kan det sitta en chef nånstans, som egentligen inte lyfter ett finger men ändå ta ut sjukt mycket mer lön än en sjuksköterska. Men vem är det som får ta hand om vem när chefsnissen blir sjuk? Eller bara gammal? Vem är det som torkar vems arsle då?

Jag gillar inte iden att man ska belöna dom människor som har orken att plugga halva sitt liv. Att dom ska få så mycket mer pengar pga det. För när det kommer till kritan så behövs ju alla, med eller utan utbildning. Hur skulle det gå om ingen satt i kassan på Ica? Om brevbäraren inte kom med posten? Eller om sjuksköterskorna inte fanns till hands? Jag tror däremot inte att ett större företag skulle gå under om chefen inte satt på sin plats. För utan alla som faktiskt arbetar, vad har chefen kvar då? Sin tjocka plånbok, en stund.

En annan sak som vi diskuterade förut och som jag nämnde tidigare. Det viktigaste för högernissarna verkar vara pengar och rikedom. Dom verkar vilja att klyftan mellan klasserna ska växa. Som en sån sak som att dom vill sänka skatten. Det gynnar ju den som redan tjänar mycket plus att det också bidrar till mindre pengar till sjukvård, skola, äldreomsorg osv. Och fastighetsskatten som det har tjatats så mycket om, den som har råd att köpa en sommarstuga på västkusten har också råd att betala fastighetsskatt och har man inte det så får man väl helt enkelt låta bli att köpa en sommarstuga.

Nej, jag tror på Robin Hoods idé om att ta från dom rika och ge till dom fattiga.
Inte tvärtom som det ser ut just nu. 

090606

Idag blir det ingen jag-har-tagit-studenten-ångest, det lovar jag! Nej dagens ämne blir, dagen till ära, Sveriges nationaldag. Jag kom på att jag vet inte ens varför vi firar denna dag, vad innebär just Sveriges nationaldag? Jo, det ska jag tala om för er för det har jag nämligen kollat upp. Tog gamla, goda Wikipedia till hjälp eftersom jag inte är speciellt insatt, såhär;

"Den 6 juni har kallats Gustav Vasas dag, svenska flaggans dag och är nu Sveriges nationaldag. Någon gång under 1800-talet togs den 6 juni fram som en nationell minnesdag. Dagen firades till minne av den 6 juni 1523, då Gustav Vasa utsågs till Sveriges kung och Kalmarunionen därför slutgiltigt upphörde och Sverige på nytt blev en självständig stat. 1809 års regeringsreform utfärdades ockås den 6 juni, liksom 1974 års regeringsform. Sedan år 1916 firas den 6 juni som Svenska flaggans dag. Det var Arthur Hazelius, Nordiska museets och Skansens skapare, som införde en del festligheter för olika svenska högtider, dels som ett sätt dra in pengar till Skansen, dels som en del i den tidens nationalistiska anda. I mitten på juni 1893 ordnades några dagars festligheter i fosterländsk anda. Obekräftade källor säger att det regnade på alla dagar utom den 6 juni, och alltså var det den som drog mest folk. I Skansen årsbok för 1893 skriver Hazelius att "såsom de fosterländska minnenas högtidsdag har på Skansen införts den 6 juni, Gustafsdagen, vilken där har firats och hädanefter kommer att firas såsom svensk nationaldag".

Sedan år 1983 är svenska flaggans dag den 6 juni officiellt Sveriges nationaldag. I propositionen 2004/05:23 ansågs att om man gör nationaldagen till en helgdag i Sverige skulle det vara ett sätt att visa att nationaldagen är värd ett större utrymme än den hade när den enbart var flaggans dag. Tanken var att svenska folket skulle ha något att samlas kring. Att många invandrare tycker att det är konstigt att svenskarna inte firar sin nationaldag har även angivits som ett skäl till göra nationaldagen till en helgdag, samtidigt som det ger alla nyblivna svenskar ett tillfälle att fira sitt nya medborgarskap."

Då var man snäppet klokare då. Men då undrar jag såhär, av alla som anser att denna dag är viktig att fira, hur många vet egentligen vad det är vi firar ? Det vore intressent att veta. Egentligen har vi ju inget speciellt att fira. Eftersom det  var några som satt och bestämde att den här dagen blir våran nationaldag. Ja, jag känner mej i alla fall inte speciellt stolt över att jag är svensk idag, eller någon annan dag för den delen.

Men en sak som jag har tänkt på och som är lite konstig, det är att en del skolor väljer att inte fira den här dagen eller sjunga nationalsången på grund av att det finns elever med en annan nationalitet. Jag har ingen rasistisk baktanke med det hela alls, för mej är det skitsamma om vi aldrig mer sjunger nationalsången men jag tycker att om dom kommer hit till oss så är det väl ändå dom som ska anpassa sej efter oss och inte tvärtom. Jag förstår att det säkert har att göra med att nationaldagen och nationalsången har blivit förstörd av rasister och nazister. Att det blir på fel sätt. Den här dagen är ju inte till för att trycka ner invandrare utan för att fira Sverige och av den anledningen så kan jag förstå att skolor gör så. Men nån anledning finns det juh ändå till att just 6 juni är en uppmärksammad dag, då ska vi väl inte behöva ta bort allt som har med den att göra för att det finns folk som kommer från andra länder här. Alla firar inte jul men det är väl ingen som funderar på att ta bort den dagens firande för det ?

Nej, det är svårt det där egentligen. Det är inte viktigt för mej om vi firar nationaldagen, jag känner inte att det är något att fira och vara stolt över. Som sagt så bryr jag mej inte för fem öre om vi aldrig mer sjunger nationalsången men det finns ju kanske dom som gör det. Dom som faktiskt vet varför vi firar denna dag och som gör det av rätt anledning. Då ska väl dom ha rätt att få göra det, på samma sätt som att tex muslimer går till sina moskéer. För det är viktigt också, att dom ska ha rätt att utöva sin religion. Inte för att jag tycker att islam är en rakt över bra religion men alla ska ha rätt att göra det dom tror på så länge det inte på nått sätt skadar andra runt omkring.

Nu känns det som att jag tappade den röda tråden nånstans här i slutet men det jag vill ha sagt är att om vi ska fira Sveriges nationaldag så ska vi i så fall ta tillbaka både dagen och sången från dom som har gett den fel innebörd. 6 juni ska inte vara en dag då nazister marscherar på gatorna och sprider sitt hat. Dagen handlar inte om vit makt och all skit dom står för. Det är en dag till Gustav Vasas ära och det är möjligt att han var nazist eller nått men det är det faktum att han blev kung och Sverige självständigt som ska vi fira och inget annat.

Jag tror inte att jag ska påbörja en diskussion om nazismen, ingen orkar nog läsa såhär långt ändå ! ;) Nej, jag pausar här och återkommer med ett eget inlägg om nazisterna och deras nationaldags-marsch, som dom förövrigt har mage att kalla Folkets marsch. Jaha, så om jag heter Mohammed Mahmud, är från Irak och vill gå med för att jag tycker att Sverige är ett bra land, är jag lika välkommen att gå med som Anders Svensson från Sverige ? 


Den frågan vore kul att få ett nationalsocialistiskt svar på.


090605

Denna studentdag till ära har bilder från balen, Krampen-segern, musikalen, studenten och massa annat som har med Karro att göra bara snurrat runt i mitt huvud. Hela dagen. Runt, runt. Ångestklumpar hit och ångestklumpar dit.

Som jag skrev i gårdagens b-inlägg så har jag inte förrän nu fattat att det är slut. Jag trodde att studentdagen skulle bli hemsk, fylld med ångest och tårar och en av dom värsta dagarna i mitt liv. Men ärligt talat var jag ganska lycklig den dagen. Det blev en riktigt lyckad dag utan både ångest och tårar. Nu, såhär ett år senare, nu däremot kom ångesten. Kan någon förklara varför ? Jag saknar egentligen inte skolan speciellt mycket. Vad finns det egentligen att sakna ? Jag var mest bara skoltrött i slutet. Trött och besviken. 

Men när jag tänker efter så det som är värst är egentligen att man inte längre tillhör något. Det blir väl skillnad när man får ett jobb men i skolan (speciellt Karro, läs inlägget 090603) blir det lixom helt annorlunda. Och att det känns som man glöms bort. Man är borta ut skolsystemet och efter studenten om ett år är det inte längre någon som vet att jag ens gått på Karro för dom jag har gått tillsammans med har då slutat. Vem är man då ? När man är helt bortglömd ? Finns man inte då ? Det är i alla fall ungefär så det känns.   

Alla andra verkar bara se framåt efter studenten. Dom flesta har något planerat efteråt. Resa, plugga vidare, jobba. Dom ser en framtid. Jag längtar mest bara tillbaka, och inte för att det var en så underbar tid rätt över utan mest för att jag ångrar så mycket, jag vill göra om så mycket. Eller rättare sagt, om jag fick göra om så SKULLE JAG GÖRA MYCKET, istället för nada som det ser ut nu om man blickar bakåt. Jag har alltid lovat mej själv att jag inte ska sitta och ångra saker jag aldrig gjorde osv. men just nu känns det som att jag inte har så mycket att välja på.

Det blev lixom inte som jag tänkt mej. Blir något nånsin det ? Som man tänkt sej ?
Nej, ytterst sällan.

090604b

Det slog mej nyligen att det idag (imorgon om man ska tänka på datumet) är ett år sen som vi stog i den stekheta solen utanför Karolinska Läroverket och precis hade tagit studenten. Det är sjukt. Jag kan inte fatta det. Just den här tiden runt skolavslutning/studenten är alltid ångestfylld av nån anledning men i år har det varit extremt. Jag har nu, ett år efter studenten, insett att det faktiskt är slut. Det är sjukt. Helt sjukt.

090604a

Om man fick välja skulle jag vilja leva ett Sex and the city-liv. Det verkar perfekt. Sen skulle jag även vilja ha lite inslag av Twilight, det där med att ha nån som gör precis allt för att skydda en hela tiden vore inte helt fel. Jag skulle vilja ha den nästan löjligt puttinuttiga stämningen som finns i High School Musical-filmerna,  stämningen som gör att man alltid vet att det kommer sluta lyckligt. Skulle även gärna sno universalfjärrkontrollen från Click så att jag kunde spola över t ex möten på Arbetsförmedlingen osv. Jag skulle vilja ha det där från Arn som är så svårt att beskriva. Att folk är.. Vad ska man säga ? Att dom står vid sitt ord, att man kämpar för det man tror på om man så ska dö på kuppen. Jag vill ha Jessica Albas kropp i Honey. Vore inte helt fel att ha Harry Potters trollstav. Jag skulle vilja äta godiset som Pippi, Tommy och Annika köper i nått avsnitt i Pippi-serien. Jag skulle vilja lära mej åka skridskor så snabbt och enkelt som tjejen i Iceprincess gör. Klänningen som Hilary Duff har i Cinderella story skulle jag gääärna gifta mej i. Och på tal om giftemål skulle jag gärna ta över Jennifer Lopez jobb i Bröllopsfixaren. Jag skulle också vilja ha ganska mycket av lyxlivet alla lever i The Hills. Och sist men inte minst vill jag ha typ Kelly Clarksons sångröst eller Beyonces, det vore inte dumt.

Ungefär så här skulle mitt liv se ut.
Ja, om man fick välja alltså.

090603

 

            

KARROANDA. Just den här sammanhållningen som finns. En dag som Krampen-dagen står alla piltar enade och ingen gul-svart människa är denna dag mindre värd än någon annan. Och det är inte bara den dagen då vi på Rosta gärde gör upp med grisarna. Den här gemenskapen finns mer eller mindre jämt på Karro. Det handlar inte om en löjlig seger i icke-intelligens-krävande grenar i Krampen. Det handlar om en sak som vi alla för evigt kommer ha gemensamt. Vi är piltar. Det kanske bara är jag som känner så men det är den känslan jag får av att vara på Karro, av att uppleva piltshower, av att se peppet lägga ner sin själ i att peppa hela skolan, av att vinna Krampen, av att ta studenten.

Det finns verkligen en speciell Karroanda och jag tror inte att det är så himla vanligt. Att skolor har en sån speciell sammanhållning. En sån gemenskap. Det är något vi verkligen borde vara rädda om. Och bevara. För när jag går in på Karros skolgård om 50 år vill jag fortfarande känna känslan jag kände första gången jag satte min fot där. Karroanda.  

090602

Även om piltarnas sikte var inställt på seger så nådde vi (ja jag ränkar mej fortfarande som pilt, nu och föralltid) inte hela vägen fram. Kan tänka mej att vädret satte vissa käppar i hjulet. Även grisarnas fula trynen. Förlåt, men dagar som denna har jag ingen respekt för några grön-vita jävlar. Ens patriotiska sida kommer verkligen fram.

Det var i alla fall avgjort innan sista grenen eftersom det då stog 3-1. Men det gör inget. Jag har upplevt en Krampen-seger och hur töntigt och idiotisk det än låter så är det nog den bästa känslan jag nånsin känt och jag kan fortfarande få lyckorus av den känslan. Tänk er en varm sommardag, en dragkamp med nerverna på spänn som sedan avslutas med en överlägsen piltvinst. Tänk er en hel skola i total glädje och total hysteri. Hur mycket jag än försöker sätta ord på det så går det inte. Helt jävla underbart.

Så det gör inget att vi inte vann i år för den vinsten kan dom aldrig ta ifrån oss.
Aldrig nånsin.  

090601

Jag måste erkänna att det känns förjävligt när jag tänker på att jag faktiskt har tagit studenten. Jag går inte i skolan längre och jag tillhör inte Karolinska Läroverket. Det känns skit, rent ut sagt. Och jag vet inte varför. Alla normala människor borde ju kunna gå vidare och inte tvunget leva kvar i det som varit.  Jag känner som Brooke i One Tree Hill. När dom går ur high school så säger hon nått om att här så vet hon vem hon är, hon har sina vänner och sin "klick". Och det är ju så det är. Efter flera år tillsammans i skolan så har nog alla sin plats, iofs platser som man kanske mer eller mindre gillar, men man har en plats och man är någon. Man tillhör något. Vad tillhör jag nu ? Jo, Arbetsförmedlingen. Yippie.  

Livet i skolan är så självklart och om man tänker efter, jävligt enkelt. Livet efter skolan är.. Typ skit ? För mej. Och säkert för många andra också med tanke på krisen vi befinner oss i. Det känns inte alls bra. Jag vill hellre ha det enkelt, självklart och känna att jag tillhör något än att bara känna mej vilsen, förvirrad och ensam. För det är så det känns nu. Livet på Karro, ja det går ju vidare men mitt liv.. Jag tror faan i mej det är pausat och jag kan inte hitta fjärrkontrollen. Jag går och trampar på samma ställe med en diffus ångestklump i magen. Mer eller mindre hela tiden.

Och imorn är det Krampen och det är den som utlöst det här just nu. Men det finns ju där hela tiden. Känslan av ånger och misslyckande, att inte betyda nått för någon. Att bara stå och trampa på samma ställe. Som en pausad låt.

Härmed ansöker jag om livstids semester.
Med start omgående.

RSS 2.0