090329

Jag måste säga att Earth Hour igår var lite av en besvikelse.. Hade hoppats att det i alla fall skulle märkas av lite men inte faan märktes det nån skillnad, förutom i våran lägenhet och på McDonalds ! När till och med McDonalds släcker ner (och säkert riskerar att förlora kunder) då är det faan i mej illa att inte ens vanliga människor kan släcka ner hemma hos sej själva ! Nej, tummen ner för Hallsberg.

090327

Är mitt i Let's Dance-finalen så jag har egentligen inte tid att sitta här men jag måste säga att Laila är den mest värdiga vinnaren och nått annat resultat vore helt skandalöst ! ;) Nej men ärligt talat så när hon satt i Idol-juryn så kändes hon mest som en dryg bitch men nu när man "lärt känna" henne så verkar hon värsta gulliga ! Så håll alla tummar ni har och rösta som fan ! :P

Måste också nämna att Brandys Right here är så sjuukt bra så jag vet nästan inte vart jag ska ta vägen när jag hör den !


Uppdatering:
Behöver jag ens skriva vad jag tycker ? Först Melodifestivalen och nu Let's Dance.. Vart är Sverige påväg lixom ? Jag sa det förr och jag säger det nu igen, SKANDAL !! Fast mest irriterad blir jag på mej själv för att jag alltid blir för insatt i sånna där program.. Jaja, det är inte mycket att göra åt, livet går vidare förhoppningsvis ! ;) Men jag måste säga att ögonen tårades en aning när Laila och Tobias dansade sin sista dans ! Den dansen skulle lugnt ha platsat i finalen av So you think you can dance, SÅ bra är Laila, helt sjuukt ! :)

090326

Alltid så är det så att man är glad en kort stund, nån timme, en dag, några dagar men som alltid så slår allt emot en som en fet jävla högerkrok.. Man går omkring och är glad för att saker ska hända och sen när dom har hänt så känner man sej ändå totalt otillfredsställd och bara allmänt värdelös.. När man börjar känna så så kommer lixom allt upp, saker som hände för flera år sen eller sånt som hände förra veckan.. Massa dåliga saker kommer upp och trycker ner en till fotknölarna.. Kan det inte bara hända nått ? Vad som helst ?

Idag är det förövrigt våran 39-månaders dag ! <3

090323

Förut pratade mamma och jag om folk som, hur ska man säga ? Folk som lixom kräver respekt.. T ex om man säger något "opassande" till en människa så svarar den; "Vet du inte vem du pratar med?" En sån människa får ingen respekt alls av mej, aboslut ingen alls.. Däremot t ex kändisar som verkar ha båda fötterna på jorden och som inte enligt sej själva är mer än någon annan, dom förtjänar verkligen respekt ! Och egentligen förstår jag inte varför kända, lite högre uppsatta människor tror att dom är förmer än andra ? Dom gör ju sitt jobb precis som alla andra.. Jag menar inte faan är det nån som säger ni till kassörskan på Ica hur bra hon än är på sitt jobb.. Man kan vara svinbra på sitt jobb men det innebär inte att man förtjänar respekt för det !

Sen måste jag avsluta med att säga att jag ÄLSKAR sparken Pussycat Dolls-Kimberly gör i bland annat When I grow up-videon, den gör mej motiverad ! ;)

//Gabrielle      

090320

Ännu en dag har gått och inte faan är man nått klokare för det.. Asså jag vet att denna fråga börjar bli tjatig men vad ska man göra med sitt liv ? Jag vet verkligen inte.. Ska jag söka till tolkutbildning ? Gå i skolan i ytterligare fyra år ? Eller ska man sitta här och hoppas på att läget på jobbsidan snart förändras ? Eller ska jag söka nån helt annan utbildning ? Har funderat på nageltekniker (låter otroligt töntigt men jag tror det vore askul).. Kan inte nån smart människa bara bestämma åt mej ? Det vore så jäkla mycket enklare, att bara göra det man blir tillsagd.. Fast det kunde nog bli jäkligt fel oxå.. Neej, jag vet inte.. Dom här tankarna snurrar runt i mitt huvud nästan dygnet runt, bara snurrar och snurrar.. Eller egentligen så snurrar det mest frågor om pengar, det är det som får mej att tveka till att börja plugga.. Jag vill inte få fjuttiga 2500 spänn i månaden i fyra år, det går jag inte med på men hur kul är det att ta studielån ? När man då äntligen är klar med sin utbildning, jaa då sitter man på feta skulderna istället.. Visst, det vore ju bra om man kunde jobba lite medans man pluggar men 1. det finns inga jobb och 2. vem orkar jobba en massa samtidigt som man går i skolan på heltid ? Får helt enkelt skita i att sova, skola heltid på dagen och jobb heltid på natten.. Perfekt ! Nej men ärligt talat är det inte lätt att vara människa så är det nån som har några råd om hur man ska bete sej så tar jag tacksamt emot dom, för jag vet verkligen inte !


090319

Förra veckan kändes allt på topp men när man sen påbörjar en ny vecka så är den känslan som bortblåst, finns fanimej inte ett spår kvar av den.. Vad faan ska man ta sej till ? Ska man behöva känna såhär livet ut ?

För att skriva om nått mindre deppigt så pratade jag och mamma om det här med ödet.. Jag tror att ödet lixom bestämmer allting åt en, mer eller mindre. Man kanske kan påverka ödet lite grann men till slut så blir det som ödet vill i alla fall ! T ex om man jättegärna vill ha en viss grej och så bestämmer man sej för att köpa den, så kommer man till affären och den där grejen (vad det nu kan vara) slut.. Jävligt irriterande jaa,  men är det meningen att man ska få den så hittar man den nån annanstans, kanske av en slump ? Ett exempel är en grej som hände mej för flera år sen, jag hade hittat ett par shorts som jag ville ha och när jag skulle köpa dom så fanns dom inte längre MEN istället så hittade jag ett par snyggare i en helt annan affär ! En helt oviktigt grej iofs men det är ju bara ett exempel på hur ödet styr över oss ! Jag tror att allt som händer har en mening, hur irriterande eller dåligt det än är så kanske det leder oss till nått ännu bättre !

090314

Jag har bara en sak att säga, SKANDAL ! En enda stor jävla skandal.. Jag fattar inget, sitter här och känner lite "vad hände?" ! Jag brukar se Melodifestivalen som tradition, nästan lika viktigt som julafton men det här årets version har nästan fått mej att helt ändra uppfattning. Det började med Petra Mede som programledare vilket inte kunde resultera i annat än katastrof, skandal och bara sämst. Sen gick enligt mej fel låtar vidare flera gånger, Malena Ernman, Emilia, Caroline Af Ugglas t ex.. Sen slutar det hela med att Måns kommer fyra (SKANDAL!), EMD trea (SKANDAL!) och Malena Ernman vinner hela skiten (SKANDAL, KATASTROF !!). Som sagt, jag känner mej lite som "vad hände?" Juryn brukar alltid ge sina tolvor till ungefär samma artist men i år var det utspritt på nästan alla.. Nej, jag fattar inte ! Inget var som det brukar och jag är allmänt upprörd efter utgången. Kan knappt ens glädja mej åt att vi slipper se Caroline Af Ugglas i Moskva..

090313

Asså Elisabeth Höglund, behöver jag säga mer ? Hon är ju som ett skämt ! Ursäkta mej men det är så jäkla irriterande när folk som hon får vara kvar längre i Let's Dance än dom som verkligen kan dansa.. Visst det är ett underhållnings-program men det är ju också en tävling som ska vinnas av den bästa och inte den som bara hängde kvar för att den var rolig eller vad det nu handlar om.. Som Lasse Brandeby, han blev fyra eller nått det året han var med bara för att han var rolig, dansa kunde han inte för fem öre.. Det kan ju vara kul dom första 3 avsnitten att se dom tramsiga och mindre bra men i det här skedet av tävlingen vill jag se dom som är bra och dom som kan ! Förresten så hoppas jag på en final mellan Laila och Morgan ! Och imorgon i Mello hoppas jag att vinnaren blir Måns, EMD eller Sarah Dawn Finer och blir det inte så kommer det säkert upp nått surt inlägg här om hur sämst svenska folket röstar ! ;)
 

//Gabrielle      

090312

Asså kan det finnas något härligare än att dansa ? Förutom att på fredagen, efter fyra dagars väntan, ÄNTLIGEN få sätta tänderna i en stor jävla chokladkaka så finns det nog faktiskt inte det ! Det är det jag skulle vilja hålla på med i livet, det är det verkligen ! Jag önskar så att det nästan gör ont att jag hade satsat tidigare, att jag hade haft råd att satsa tidigare.. Nu börjar det lixom bli försent.. Jag vet inte ! Nej, idag är jag positiv så det blir inte nått jäkla depp-inlägg idag inte ! Har förövrigt varit duktig och tvättat idag, lite stolt faktiskt ! ;) Imorn blir det nog lite städning eftersom min kära (kära kan tolkas på flera sätt :P) lillasyster fyller år på söndag ! Är värsta hemmafrun nuförtiden ! :P Nått måste man ju sysselsätta sej med när man går ensam hemma hela dagarna !

                                                                                                                                       
//Gabrielle      

090310

Jag sitter och lyssnar på när Darin sjunger Se på mig, från Melodifestivalen för dom som inte vet ! Måste säga att det är nått av det vackraste jag nånsin hört ! Han har en otroligt bra röst och han har sån jäkla känsla när han sjunger ! Fiskigt skulle man kunna säga men det känns inte så passande i just det här sammanhanget ! ;)
Det är så jäkla svårt att säga vad det är man gillar med någons röst, vissa gillar man och andra inte trots att dom kan låta ungefär likadant ! T ex i Idol, Kevin sjunger sjukt bra men han ger inte mej nått över huvudtaget, tycker mest att det blir smörigt men jag hör ju självklart att han sjunger väldigt bra ! Om man då jämför med Robin B, hans röst är asbra och jäkligt sexig, det är verkligen en röst som faller mej i smaken (och utseendet :P) ! Rösten får lixom inte vara "för perfekt", som Kevins.. Det blir aldrig nån överraskning när en sån person sjunger ! Men det där med tycke och smak ska ju egentligen inte diskuteras eftersom alla tycker så himla olika och inget är mer rätt eller fel än något annat !

Men jag har sagt det förr och jag säger det igen, människor som verkligen kan sjunga är nått som jag beundrar (och avundas så in i helvete) !


//Gabrielle      

090308

Internationella kvinnodagen och jag känner mej inte ett dugg mer uppskattad än vanligt, hur kommer det sej ? Det kan ju bero på att den här dagen inte är som alla hjärtans dag, när man ska visa sin kärlek till sina nära och kära utan den är lite annorlunda ! ;) Den här helgen har jag nog gått upp åtta kilo (MINST), var nämligen på 55årskalas i lördags och käkade massa smörgåstårta och annat gott som det bjöds på och idag hade vi sån otroligt dålig fantasi och sånt "onyttig-mat-sug" så vi drog till Donkan och fyllde på magsäcken ! Inte bra det här :S Blir hårdträning och endast nyttig mat den här veckan som kommer och godis på andra dagar än fredag-lördag-söndag är numera lika med dödsstraff !

Men på tal om gårdagen så slutar Melodifestivalen (eller kanske snarare folket som röstar) aldrig att förvåna en.. Caroline Af Ugglas, behöver jag säga mer ? Asså låten i sej är skaplig och framförd av en annan artist kunde den ha gjort sej bättre men inte med Caroline Af Ugglas.. Jag vet att det är dumt att klanka ner på andra människor men jag tycker inte hon är bra, hon är lixom så udda att det bara blir irriterande istället för ganska häftigt ! Att Sarah Dawn Finer gick vidare var ju dock en självklarhet ! Värsta rysvarningen på den låten ! Jag älskar verkligen folk som kan sjunga och som gör det vackert (neej då, det var inte en pik mot tidigare nämnda namn) !



//Gabrielle           

090306

Idag träffade jag min kära kompis MarthaB ! Vi gick runt på stan i kylan och pratade en massa ! Hälsade även på vårat kära läroverk (som förövrigt inom en snar framtid kommer innehålla Rudbeckingar :S) ! Det är med blandade känslor man kommer till Karro nu asså, samtidigt som det känns bra och kul så känns det bara sorgligt och fel ! Det ÄR fel lixom, inget är ju som det brukar.. Sen jag började där så känns det bara som att det har gått utför, jag vet hur underbart jag tyckte det var när jag hängde med Isabelle dit och hälsade på (typ i åttan och nian) och sen kändes det ungefär så bra i ettan.. Sen började dom blanda klasserna och då blev det lixom inte som vanligt igen !
För ett kort ögonblick så sköljde en rejäl våg (typ av tsunamikaraktär) av ångest över mej.. Det är så mycket från Karro-tiden som jag saknar.. Mej och Jonas bland annat, joo vi finns fortfarande men det fanns en sån lycka då och vi är fortfarande lyckliga men nu är det ju helt annorlunda.. Den där lyckan, känslan av att allt kommer bli bra, den saknar jag.. När jag tänker på våran första tid tillsammans så känns det som att solen aldrig slutade skina ! Jag mådde väldigt dåligt första terminen i ettan men när Jonas och jag blev tillsammans mådde jag så otroligt bra, jag svävade på moln ! Livet lekte och jag kände mej osårbar ! Nu känner jag mej oftast bara värdelös, lessen, orolig, irriterad och arg.. Jag var säkert ofta värdelös, lessen, orolig, irriterad och arg under min gymnasietid också men allt var ändå så enkelt då, man hade sin skola att gå till, man visste vad man skulle göra varje dag och man hade egentligen inget att oroa sej för jämfört med nu när man har nästan allt att oroa sej för.. När jag tänker på allt det här, Jonas och min första tid tillsammans och tiden på Karro så är det så mycket minnen som bara blossar upp och det ger mej också en massa ångest för jag skulle vilja komma ihåg allt, jag skulle vilja ha allt på film men det går inte och snart är det mesta av dom minnena bara borta.. Och visst, man får nya men det här var ju en sån otroligt speciell tid, tiden när man är nykär får man ju aldrig igen lixom..

Nej nu får jag nog sluta, nu blir det alldeles för mycket känslor här..
Jag måste erkänna att några tårar faktiskt rann när jag skrev detta !

090304

Jag kom på att jag visst hade nått vettigt att skriva igår men jag tar det idag istället ! Har börjat läsa den här boken 14 år och till salu. Har hittills bara läst 20 sidor eller nått men jag är redan illa berörd av den, det gör ont i hela mej att läsa om sån där skit.. Ja för er som inte vet så handlar den om en tjej som blir våldtagen vilket leder till att hon börjar prostituera sej. Jag undrar, hur faan är man funtad när man tror att man kan göra vad som helst med en tjej ? Hur faan i helvete är man funtad ? Jag fattar inte.. Jag skulle gärna vilja prata med killar/karlar som gör sånt, eller nej det skulle nog inte vara en så bra ide för jag skulle nog inte kunna kontrollera mina känslor då och förresten så finns det inget (förutom att dom skulle varit med om nått liknande) som skulle få mej att förstå och känna medlidande med dom, vad skulle det vara ? Hon hade för kort kjol ? Knappast.. Just det här med våldtäkter och sexuellt utnyttjande av andra, det gör mej så sjukt förbannad ! Det måste nästan vara det värsta man kan göra mot en människa, blåmärken efter en misshandel försvinner men ärren efter en så grej ? Dom försvinner nog aldrig helt..

En annan sjuk grej är ju när en våldtäkt anmäls och man ifrågasätter tjejens klädsel. Jag tycker inte att det ska ha nån jävla betydelse vad man än har på sej, ska inte karlfaan kunna hålla kuken i styr ? Då måste ju våldtäkter mot karlar öka på sommaren när dom går i bar överkropp.. Det är bara patetiskt att det mer eller mindre skulle vara tillåtet att våldta en tjej som råkar ha en kort kjol eller en djup urringning ! Det är sjukt hur världen ser ut idag, jag blir på riktigt rädd när jag tänker på det.. Vill man verkligen föda barn in i den här världen ? Saker som boken ovan får en ju att tveka något..

090303

Idag tror jag inte att jag har nått vettigt att skriva om ! Känns som att min dag mest har bestått av att stå i köket och laga mat ! Vi i våran familj har numera infört att vi äter två lagade middagar (vilket alla andra säkert ser som helst normalt) varje dag så jag stog och lagade lax med potatis och kall sås samtidigt som jag höll på och gjorde tacopiroger ! Blev liiite stressigt där ibland men Jonas och Isabelle fanns till hands så ! ;) Efter all matlagning åkte Jonas till jobbet och jag och Isabelle följde med Marri bort till dansen och "kollade" ! :P

Jag har en otrevlig känsla i hela kroppen.. som att jag har nått jag borde oroa mej för, lixom nått som ligger och gnager där hela tiden men jag kan inte komma på nått, jag bara känner den där irritationen/nervositeten/obehaget hela tiden :S Jag säger som jag brukar, varför kan man inte bara få vara lycklig ? Varför kan inte allt för en kort stund bara kännas bra ?


090302

Idag har varit en sån där dag när man bara känner sej totalt värdelös och man vill bara skrika och bråka med alla som kommer i närheten av en.. Det känns bara som att allt kan kvitta, inget spelar nån roll.. Jag vill vara lycklig, är det så jävla för mycket begärt eller ? Det verkar i alla fall totalt omöjligt ! Jag tror faan i mej att jag ska gå och lägga mej så att den här värdelösa jävla dagen får ett slut plus att när jag vaknar i morn bitti är vi i alla fall en dag närmare fredag, helg och GODIS..

090301

Jag tycker INTE om Petra Mede men hennes klänning igår, den var ju helt underbart, otroligt vacker ! En sån vill jag gifta mej i tack ! Nej men ärligt, den klänningen lyfte hela showen (ungefär som Magnus Samuelsson lyfte Tony Irving i Let's Dance) ! Kvällens andra höjdpunkt var när Darin sjöng Jan Johanssens Se på mig, det var också helt otroligt, underbart vackert ! Rysvarning på högsta nivå ! Förövrigt så undrar man alltid vad det är för folk som röstar.. Jag hade två självklara Globen-finalister, Sarah Dawn Finer och Anna Sahlene och Maria nånting, men jag hade tydligen fel och Agnes och operamänniskan Malena gick vidare.. Antingen har jag sjukt konstig smak eller så har Sverige fel ! Tror på det sista faktiskt ! Fast vinnaren av hela skiten (MÅNS<3) är ju redan klar så motståndet spelar ju egentligen ingen roll ! ;)


RSS 2.0