090928, 21.26

För några dagar sen såg jag en debatt mellan finansminister Anders Borg och tre olika personer från oppositionen. Borg menade på att oppositionen inte vill att vi svenskar ska behöva jobba eftersom det här trygghetssystemet med sjukpenning och a-kassa finns och att det på något sätt skulle vara det systemet som skapar klyftorna som finns i samhället. 

Jaha, så den omvända Robin Hood-metoden då, att dom rika ska bli rikare medans dom fattiga ska bli fattigare, den hjälper inte till att skapa klyftor? Till exempel att fastighetsskatten sänks, för vilka är det som sitter på fastigheter? Inte fan är det Bengt med sjukpenning eller arbetslösa Karin. Nej, det är nog inte det som ökar klyftorna. Det är möjligheten att få pengar vid sjukdom och arbetslöshet som gör.  

Högerpolitiker verkar ha en tendens att tro att alla fuskar och ljuger när det kommer till sjukpenning, a-kassa osv. Antingen är det "takes one to know one" eller så har dom här människrona aldrig varit i en situation där jobbet tas ifrån dom eller en sjukdom tränger sej på. Jag är inte frivilligt arbetslös men jag är tacksam att det finns möjlighet för mej att ändå få några kronor i månaden. För hur skulle det gått annars? Om jag inte skulle fått några pengar alls sedan juni 2008? Vi skulle gå under, eftersom min mamma inte skulle ha råd att försörja mej. Eller om man blir långvarigt sjukskriven, ska man då inte ha chans att få några pengar? Nej, för det har några kostymnissar med säkert flera hundratusen i lön bestämt. Då tror dom att dom gör något bra, sätter dit dom som fuskar med sånt där. Men det funkar ju inte, för människorna som egentligen straffas är ju dom som faktiskt inte fuskar, dom som verkligen behöver dom där kronorna för att ens få mat för dagen. 

För det är ju just det, några futtiga kronor. Det är ju knappast några stora summor man får vare sej man är sjuk, arbetslös eller pensionär. Min mamma har var sjukskriven för något år sedan och hade varit sedan länge. Vi fick kämpa varenda jävla månad för att få pengarna att räcka, och vad är det att sträva efter? Då väljer man väl hellre ett friskt liv där man kan jobba och tjäna pengar.

Den dagen Anders Borg blir sjukskriven, arbetslös eller pensionär kvittar ju det honom om han inte får en spänn från försäkringskassan för han sitter där med miljoner på banken. Men för oss som inte gör det, för oss spelar det en jävla roll om vi får pengar eller inte och jag är tacksam om den tryggheten inte tas ifrån oss.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kom med ett låttips på http://paulinahs.blogg.se

Bästa låttips ger länkning!

2009-09-28 @ 21:52:53
Postat av: Mathilda

Sv: Okej :) Jo, han var bra :)

2009-09-28 @ 22:14:26
URL: http://mathilda.blogg.se/
Postat av: TWINS

cool bakgrund =)

2009-09-28 @ 22:28:52
URL: http://lizzyochbecky.blogg.se/
Postat av: TWINS

cool bakgrund =)

2009-09-28 @ 22:28:54
URL: http://lizzyochbecky.blogg.se/
Postat av: TWINS

cool bakgrund =)

2009-09-28 @ 22:28:56
URL: http://lizzyochbecky.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej! Ditt låttips gav dig en länk hos http://paulinahs.blogg.se

:)

2009-09-28 @ 22:46:36
Postat av: Sofia

Sv; Tack! Det är från Gina Tricot =)

2009-09-28 @ 23:05:09
URL: http://liandri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0