091031, 23.57

Födelsedags-outfit;


091030, 14.56

Upplever för tillfället min sista dag som tonåring. Vad ska man göra en sådan dag tro?
Man kanske borde leva ut sina barnsliga sidor såhär en sista gång eftersom man nu framöver
kommer räknas som vuxen på riktigt. Det är lite läskigt egentligen för jag känner mej fortfarande
som ett barn då och då, men är man över tjugo så är det ju absolut ingen annan som ser en så.
Nej, det är väl helt enkelt dags att växa upp. Hej då tonårslivet och välkommen vuxenlivet!
Ser verkligen fram emot att betala hos tandläkaren..


091029, 17.54

Jag har just kollat på Kvällsöppet med Ekdahl, där det diskuterades om det låga straffet för 15-åriga Thereses mördare och jag måste säga att jag tycker det är helt sjukt. Hur kan det vara logiskt att två mördare slipper undan med ett så lågt straff som 1 år och åtta månader? Herregud, det är ju ingen tid alls. Om några år kan dom leva precis som vilka unga människor som helst medans Therese liv aldrig går att få tillbaka och hennes familj och vänner är dömda till livslång sorg och saknad.

Man kan alltså gå ut och stjäla kanske 70 år av någon annans liv och vad blir man skydlig? 1 år och 8 månader. Löjligt. Visst, Therese kommer inte tillbaka om dom två ungdomarna så är inlåsta lika länge som tiden dom stal från henne men när det gäller ett så allvarligt brott som mord anser jag att man borde se mer till brottet än gärningsmännens ålder. Jag tycker att är man straffmyndig så är man. Är det bestämt att vid 15 års ålder är man gammal nog att ta ett straff då måste vi också anse att man är gammal nog för att begå ett allvarligt brott och förstå konsekvenserna.

Det togs även upp om fallet där 16-åriga (?) Riccardo misshandlades till döds och precis som en av hans närvarande klasskompisar sa så när man är runt 16 år gammal då vet man att en spark mot huvet knappast gör något gott. Samma sak i Therese-fallet, när man är 16 vet man att tar man stryptag på någon och håller tillräckligt länge så dör personen i fråga. Vet man inte det i den åldern är det väl inte mer än rätt att man döms till vård för då är det ju uppenbarligen något som inte står helt rätt till.

Nej, jag är uppriktigt förbannad över vårat straffsystem här i Sverige. Det är helt sjukt att man faktiskt får ta någons liv och komma så lindrigt undan. Många brott där jag anser att man verkligen borde sätta ner en fot och ha nolltolerans till (t ex vid våldtäkt), där dömer man till löjligt låga straff men när det gäller pengar, bedrägeri och sånt där, då delas det ut så jäkla höga straff om man ser i proportion till brottet man begått. Det visar ju på att i Sverige anser vi att kvinnors säkerhet och människors liv, det är mindre viktigt än pengar.


091027, 22.05

Dagens outfit


091026, 14.40

Idag för första gången någonsin (skulle jag tro) tänkte jag tanken "jag vill flytta". Långt härifrån.
Inte från min familj eller så men jag vill bara bort. Helst väldigt långt bort ifrån mej själv.
Eller så vill jag ha den där jävla fjärrkontrollen och spola tillbaka tiden några år, till tiden då jag hade
ett liv och faktiskt levde det. Numera har jag väl ett liv men jag är inte delaktig i det. Nej, jag står bredvid
och bara ser hur mitt och andras liv passerar medans jag varken har ork eller motivation att hänga på.

Varför kan inte vi människor fungera lite mer som datorer?
Sådär att när det behövs så kan man bara radera allt, installera om och börja på ny kula.

091024, 23.37

Lyssnade precis på Robin Bengtssons första singel Another lovers gone, riktigt bra måste jag säga!
Har längtat efter att han ska få synas och höras lite, älskar hans röst plus att han är riktigt het! ;)

091024, 22.20

Angående Idol igår så trodde jag att Rabihs val av låt skulle bli en totalflopp men jag hade fel, det var helt galet bra! Hans röst är så unik och jag bara älskar den! Men att det är det tråkigaste startfältet i Idols historia står jag fortfarande fast vid, speciellt nu när en av få intressanta åkte ur.. Varför är det inte människor som jag själv som bestämmer? Då skulle det i alla fall bli nån ordning på det hela! ;)

091021, 23.43

Dagens outfitignorera ansiktet, tack!


091021, 23.00

Idag gjorde jag något som jag nu såhär i efterhand kan anse vara ganska dumt. Jag och mamma var iväg och storhandlade på Ica Maxi. Då får jag syn på den här omtalade glassen Ben och Jerry, som jag tidigare aldrig hade ätit. Så tänkte jag att idag slår jag till, kollar vilka smaker som finns och upptäcker att en är bananglass med choklad och valnötter. Folk som känner mej vet att enligt mej så är banan och choklad tillsammans lika klockrent som det mest klockrena du kan tänka dej, HELT KLOCKRENT! Då kanske man såhär en bit in i storyn undrar vad som var det dumma med det hela. Jo, när jag sen kommer hem och smakar på glassen som är sådär krämig och lite halvsmält, så är det för tillfället bland det godaste jag ätit! Jag kommer alltså vilja köpa den här glassen, som för det första kostar en förmögenhet och för det andra innehåller fler kalorier än vad min kropp borde inta, väldigt ofta i framtiden! Inte alls bra!

 

Sen gjorde vi ett annat fynd som senare visade sej vara en besvikelse! Vi köpte något som enligt reklamen skulle vara röd kiwi vilket jag också förväntade mej, men så var inte fallet! Det såg snarare ut som att någon råkat spilla ytterst lite karamellfärg i mitten på kiwin.. Dåligt! Men att den var god gjorde situationen något lättare! ;)den så kallade röda kiwin..091021, 00.39

Allt var ju så bra. Vart gick det snett?

091019, 18.29

Dagens outfit


091019, 00.55

Hur faan kan man vara så jävla äckligt vidrig och sadistisk så man drar av pälsen på ett levande djur som i sin tur hänger i en krok? Ett levande djur! Det är så fruktansvärt så jag mår illa! Det gör bara ont i hela mej när jag ser och läser om sånt där. Hur är man funtad? Och hur fan kan man leva med sej själv när man bär en päls som man vet blivit till på det viset? Jag säger bara död åt hela jävla pälsindustrin, det är ni som borde hänga där i krokarna.

091018, 23.51

Dagens outfit


091016, 22.21

Trodde först att kvällens Michael Jackson-Idol skulle bli en stor besvikelse men efter en
seg start lossnade det rejält, för vissa i alla fall. Rabih var hur bra som helst ikväll!
Han är en favorit överlag men ikväll var det verkligen BRA! En annan kille som det verkligen
lossnade för var ju Eddie. När Laila under audition sa att han kommer vara bland topp 5 så
tänkte jag "no fucking way" men fortsätter han som ikväll så lutar det nog faktiskt åt att bli så!
Tycker också att både Tove och Nicklas fick oförtjänt mycket kritik. Men vad vet jag? Jag lyssnar
ju bara med mina amatörsöron!

♥ Kvällens höjdpunkt var ändå Michael Jackson nummer två i
inledningen med en helt grymt, perfekt moonwalk!


091016, 19.42

Om det är sant som man säger, att man blir vad man äter
skulle jag vara ungefär 80% choklad!

I väntan på Idol..


091016, 15.25

Jag måste säga att jag tycker Lars Ohly är jävligt grym. Han är inte som man förväntar sej att en politiker ska vara, sådär stel, tråkigt och allmänt ointressant. Nej, Lars Ohly han pratar så att i alla fall jag kan förstå det mesta, han skämtar och han är stundtals nästan ironisk när han talar till/om alliansen. Såg till exempel för några dagar sedan, under partiledardebatten, att han sagt något om att hans svärfar (eller var det farfar?) hörde väldigt dåligt och att han en dag blivit förbannad, slagit näven i bordet och ur örat flög det en vaxpropp. Så sa han att han undrade om inte Jan Björklund skulle se efter om det var något han led av, vaxpropp i örat. Jan Björklund såg måttligt road ut kan jag meddela ;) Såg bara just det där så jag vet inte vad som sagts tidigare men jag antar att Björklund lyssnat dåligt. Jag tyckte i alla fall att det var askul sagt! Vem förväntar sej att en politiker under en (antar jag) väldigt viktig debatt ska kläcka ur sej något i den stilen lixom? 

Har hört att många inte gillar Ohly men jag tycker som sagt att han verkar asbra. Och mänsklig, framförallt. Jag gillar att han är sådär skämtsamt ironisk på "motståndarnas" bekostnad. Och det är väl förresten inte så konstigt, det alliansen står för är ju ofta så dumt och idiotiskt att det inte finns något annat sätt att bemöta det med än just ironi!


091015, 14.18

När jag lyssnar på musik så fastnar jag ofta för smådetaljer. Det kan vara en viss wailning, hur sångaren uttalar ett visst ord, en perfekt stämma. Bara en liten detalj som man måste lyssna på, på högsta volym och som för mej gör hela låten. Ett superbra exempel är i låten Battlefield med Jordin Sparks. Hela låten är iofs helt underbar men när hon i andra refrängen börjar sjunga "guess you better go and get your armor.." och bakgrunden blir lixom tyst och det är nästan bara hennes röst som hörs. Det stället ger mej en, vad ska man kalla det? Typ svindelkänsla, men absolut inte på ett läskigt sätt! Nej, det känns som att jag precis skulle vara påväg att hoppa bungyjump. Jag står där på kanten och precis när det stället i låten kommer, precis då lutar jag mej utåt i slow motion och faller. Det lixom kittlar till i magen och hela kroppen fylls av ett lyckorus blandat med en enorm frihetskänsla, just under den där korta tystnaden! Helt klockrent, genialiskt underbart! 


091014, 22.43

Jag hyllade Darin lite längre ner här, för hans version av Coldplays Viva la vida och jag måste faktiskt fortsätta lite med det hyllandet. För shit vad han är bra! Han är enligt mej den bästa av alla som någonsin varit med i Idol, verkligen en klass helt för sej! Och han har lixom allt. Han är snygg, han är en grym dansare, han har värsta blicken som går genom tv-rutan och bara äter upp en, han har ett otroligt charmigt leende och framförallt, han sjunger helt sjukt bra! Han är bara grym helt enkelt! Så säga vad man vill om Idol, att det är det sämsta kontraktet man kan vinna och bla bla men nog fan hittar dom talanger, det kan ingen förneka i alla fall!
091014, 13.14

Efter igår kunde jag ha varit utan både mamma och lillasyster. Igår morse när dom var påväg till jobbet/skolan övningskörde min syster. Det var ju en kylig morgon som dom flesta såhär års men det kändes inte speciellt halkigt så mamma ansåg väl det okej att hon körde. Så ute på motorvägen gjorde dom en omkörning och när dom skulle svänga tillbaka in på sin vägbana så bara släppte det under dom. Man kan inte kalla det sladd utan det bara gled, mamma beskrev det ungefär så som tvålen glider när man tappar den i badkaret. Min syster som inte övningskört särskilt länge hade ingen aning om hur hon skulle göra för att återfå kontrollen över bilen som först gled mot mitten och sen om ytterkanten i 100 km/h. Så hon blev lixom förstenad och mamma fick försöka ta över ratten och styra. När dom tillslut styrde ut om ytterkanten så fick dom i alla fall fäste, kunde bromsa och förblev oskadda. Men man inser ju hur illa det kunde ha gått och dom var båda riktigt chockade efteråt.

I vanliga livet tänker man inte på hur snabbt allt faktiskt kan vara över, det är en självklarhet att mamma kommer hem efter jobbet och det är en självklarhet att syrran kommer hem oskadd efter skolan. Jag tror att man behöver ett sånt uppvaknande, att det till och med kan vara "nyttigt" att vara med om en nära-döden-upplevelse. För att få oss att inse att det här är vårat liv, vårat ENDA liv.

Vi bara får en chans.
Ta vara på den.


091013, 23.50

Dagens outfit


091013, 23.18

I våran familj så har vi en liten katt som är smart kanske en del skulle säga, irriterande säger jag. Hon vet nämligen alltid exakt när det är dags att bli instängd i badrummet för kvällen. Trots att det inte alltid sker varken av samma person, på samma sätt eller på samma tidpunkt. I alla fall så är hon så smart (irriterande) att hon antingen gömmer sej bakom soffan eller under sängen i mitt rum, ställen där hon förstår att vi inte kan komma åt henne. Och ikväll var inget undantag. När jag närmade mej henne så slank hon, smidig som hon är, in under soffan. Jag ställde mej vid soffan och stampade lite, ett försök till att skrämma fram henne. Så mitt i stampandet känner jag en smärta i ena låret, det typ hugger till som vid en sträckning. Då kände jag bara, herregud jag kan väl inte ha sträckt mej av det där!? Jag rörde nästan inte på mej alls. Det är ju skandal, jag är knappt 20 år och kan inte stänga in min katt i badrummet utan att kroppen hindrar mej. Jag trodde jag var en ung, frisk tjej i sina bästa år men jag hade tydligen fel.


091012, 22.48

Jag har blivit bönhörd! DEN FUNGERAR! :)


091012, 13.15

Något jag verkligen avskyr, det är att diska. Skulle kunna betala någon dyrt för att få det gjort. Det är nämligen så att jag är bortskämd med diskmaskin sen cirka tre år tillbaka. Men nu, för någon vecka sen, valde min kära medarbetare att säga upp sej. Eller i alla fall ta semester. Så nu får jag, som ofrivilligt går hemma om dagarna ta över maskinens jobb. Fruktansvärt irriterande. Men min kära pappa kommer hit i eftermiddag för att titta på den och förhoppningsvis få den att återgå till sitt arbete så att jag slipper. Håll alla tummar ni har!

091011, 18.27

Har just suttit och kollat några klipp på youtube som visa hur efterhängsna paparazzis är när det gäller Britney Spears (självklart när det gäller andra också) och jag tycker det är fruktansvärt. Det är inte konstigt om människor som hon går under totalt, det som är konstigt är snarare att så många ändå klarar av det bra. För det måste ju vara hemskt. Att bli hela tiden bli granskad, vart du än går så får du aldrig vara ifred. Du kan aldrig slappna av, du kan inte ens fjärta utan att det står på löpet dagen efter. Ta t ex den här diskussionen om att Britney skulle vara en dålig mamma. Det är klart som fan hon inte kan framstå som en bra mamma när människor inte låter henne vara det. Hon granskas ju in i minsta detalj hela, hela tiden och minsta felsteg blir en stor skandal, bara för att hon är känd. Hon tillåts inte ens försöka bevisa att hon är en bra mamma. Såg tex klippet när hon "höll på att tappa" en av sönerna, hur många föräldrar kan utan att ljuga säga att det aldrig har hänt? Det är väl inte ovanligt att ett litet barn nästan glider ur armarna på en? Eller att man snubblar till med sitt barn i famnen? Det gör en väl knappast till en dålig mamma. Men bara för att Britney är känd förväntas hon vara perfekt och felfri. Men hon är ju mänsklig precis som alla andra.

Nej, det som jag tror är sämst för Britneys barn är inte Britney själv, det är alla människor runt omkring som inte låter familjen vara ifred.

091011, 15.12

Igårkväll fick jag ett sms av min syster där det stog;
"Idag packade jag ur min väska som jag hade till jordgubbsförsäljningen sommaren 2006"
När jag då svarade något i stil med "jäkla pucko" så svarade hon att det troligen aldrig hade
blivit av om det inte vore så att hon behövde väskan till annat! Så jäkla typiskt henne att
om och om igen bevisa att hon har gett höjden av seghet ett ansikte! ;)

Hon ska förövrigt se Greenday i Globen idag, därav den nödvändiga urpackningen av väskan!

091010, 21.17

Är mitt uppe i Körslaget men jag måste bara säga att jag är grymt besviken på att Ola har en manskör!
Jag tycker det är skittråkigt och jag förstår inte alls hur han tänkte..

091010, 19.11

Som ni kanske minns så var Bygglovs-Matte med i Let's Dance 2008. Och ja, jag har alla avsnitten inspelade eftersom ni kanske också minns så var EMD-Danny med samma år och vem vill inte kunna sitta och dreggla över honom när han dansar, igen och igen och igen? ;) Har i alla fall under dom senaste dagarna kollat igenom några avsnitt och så under en intervju med just Bygglovs-Matte och hans danspartner Carin säger programledare David Hellenius (som förövrigt måste vara Sveriges roligaste man) till Carin;

"- När han ska bjuda upp, säger han då får jag lov eller säger han kanske som man tror, får jag bygglov?"

Klockrent.

091010, 14.32

Jag var lite efter dom flesta andra och såg för bara någon vecka sen filmen Män som hatar kvinnor. Är det något som gör mej otroligt upprörd så är det just män som hatar kvinnor, eller vad man nu ska kalla dom. Män som tror att dom kan behandla kvinnor precis hur dom vill. Män som våldtar, misshandlar, torterar kvinnor. Och det som gör mej mest förbannad i filmen är förmyndare Bjurman. För trots att det den egentliga boven i filmen gjort är gräsligt, förjävligt och helt fruktansvärt så inser man att honom är det något fel på, allt står inte rätt till i hans huvud. Men Bjurman, han är bara rakt igenom ond och det gör ont i hela mej när man vet att det faktiskt går omkring sånna människor därute, att kvinnor dagligen utsätts för liknande övergrepp. Det enda straffet för dom här människorna, som skulle kunna motsvara brottet är kastrering.

Dock måste jag gå emot Lisbeth Salander och säga att jag tror inte alls att alla har samma chans, att man kan välja vem man blir. Jag tror inte det. Att man kan välja vem man blir, okej, men att alla har samma chans.. Nej det tror jag faktiskt inte. Alla har inte samma chans. Om man haft en svår uppväxt med tex mobbing, misshandel, sexuella övergrepp, alkoholism, hur kan man påstå att den skadade själen har samma chanser som en person som levt rikt, alltid varit omtyckt och populär, haft föräldrar som alltid funnits där? Jag menar inte att alla som levt ett bra liv är snälla, underbara och hederliga människor för det är dom säkert inte men rent teoretiskt så är det ju självklart att en från grunden "lycklig" person blir bättre, missförstå mej rätt.

Varför skulle det annars finnas så många psykopater därute? Vilken vanlig, frisk människa skulle frivilligt välja att våldta, misshandla och tortera människor? Med hjälp, vård och stöd så kanske alla människor skulle kunna välja vem man blir men utan det tror jag att många går chanslösa. Tyvärr.  091009, 22.48

Säga vad man vill om Darin men sjunga, det kan han och det kan ingen ta ifrån honom!
Syftar för tillfället på hans version av Coldplays Viva la vida, den var helt underbar! ♥
Men Idol förövrigt känns alldeles för.. amerikanskt? Ja, det är alldeles för mycket American Idol
över det hela för att det ska passa min smak. Jag tycker inte om den nya studion, jag tycker inte
om den nya inledningen och jag tycker defenitivt inte om den nya utröstningsdelen där två av
deltagarna hänger löst och får sjunga om. Varför göra något så simpelt till en så stor grej? Låt artisterna
sjunga och den som sen fått minst röster efter att tittarna sagt sitt, ja den åker helt enkelt ut. Utdraget, verkar
vara ett ord som tv4 strävar efter att leva upp till. Då är det väl bara att säga grattis, ni lyckas verkligen!

Förövrigt så var det marknad här i Hb idag. Trevligt men kallt! Gjorde dock inga större fynd förutom 14 par
strumpor för 100spänn, asbra ;) Det är nämligen så att mina strumpor har en tendens att gå sönder långt innan
bäst före-datumet egentligen borde gått ut. Men jag misstänker att mina skor spelar en viss roll där.

Nu måste jag gå och se den otroligt spännande (läs utdragna) upplösningen av Idol.Dagens fynd.


091008, 11.31

Igår följde jag med min lilla vän Martha B till tatueraren! Tur hon gjorde en liten en som bara tog 20 minuter annars hade inte min vänsterhand existerat längre ;) Efteråt gick vi en stund på stan och så avslutade vi med att äta på McDonalds! Och på tal om Donken så skulle jag fan kunna äta där varenda dag!
091006, 23.14

Som pricken över i:et på denna underbara dag fick jag reda på att även i år kommer min födelsedag bara se ut som vikken annan jävla dag som helst. Trots att jag fyller tjugo och numera ränkas som vuxen är födelsedagar enligt mej fortfarande en dag som ska firas på ett kanske lite barnsligt sätt. Speciellt när man blir äldre, eftersom ju fler fördelsedagar man firat och ju äldre man blir, desto mindre har man ju egentligen att fira. Så då borde man åtminstone på sin egen födelsedag få bli rejält och lite sådär barnsligt bortskämd. Men varför fick jag ens för ett ögonblick för mej att något i mitt liv skulle bli som det var tänkt? Det är lika bra att inse att inget blir som man har tänkt sej så sluta tänk på en gång, innan du hinner bli besviken. 

(OBS! Skrev detta 1234, Besi)

091006, 17.03

Jag tror att man märker i min blogg ganska tydligt hur jag mår. En kortare period flödar inspirationen och orden för att sen snabbt gå över till en period då man bara glömmer bort allt vad blogga innebär. Det går så otroligt mycket upp och ner så jag själv hinner inte med i svängarna. Just nu så känns allt extremt mycket tyngre, plågsammare och jobbigare än normalt. Och just nu, när jag mer än någonsin känner att jag verkligen skulle behöva någon, då tittar man sej omkring och inser att det finns ingen. Aboslut ingen. Och jag känner mej så fruktansvärt, jävla ensam så dom känslorna äter upp mej inifrån.

Jag är fast i en ond, jävla cirkel och jag vet fan inte hur jag ska göra för att ta mej ur den.091005, 22.22

Vad hemskt det känns när man inser hur få människor i världen som faktiskt
skulle sakna en om man försvann. Kan det bli mer tragiskt?


091005, 19.23

The outfit of the day
(gårdagens)Åh, vad det är roligt att klä sej så att folk blir irriterade! ;)


091004, 21.11

Var iväg på en supersnabb shoppingrunda förut idag och då blev jag KÄR, i två par skor! 
Tyvärr tilltalade dom inte min plånbok lika mycket som mitt hjärta, så om det är det någon
som vill donera pengar så är jag vääldigt öppen för det! ;) 
  
  

I stunder som denna hatar jag att vara en arbetslös jäkla fattiglapp mer än någonsin..


091004, 18.00

Vad tråkigt det är när man sätter sej och ska skriva ett inlägg, så bara rinner all inspiration som någonsin funnits bara av en. Vips, så är den bara borta! Det måste nästan bero på någon form av prestationsångest. För som jag nämnt någon gång tidigare så brukar mina inlägg komma till mej i dom mest opassande stunder, stunder då man kanske inte alls försöker vara kreativ och komma på bra saker att skriva. Då jävlar kan orden bara flöda så man måste skriva ner för att inte glömma bort den där perfekta formuleringen, till exempel. Nej, det bästa här i livet måste ändå vara att vara spontan. Det är ju likadant när det gäller t ex träning. Bestämmer man dagen innan att imorgon ska jag ut och springa, då orkar man faan inte. Men sitter man där hemma och känner att nej om man skulle ta och ge sej ut på en joggingtur, då kan man springa hur långt som helst. Nästan.

Men jag är nog inte så spontan. Jag vill gärna planera och hålla på och det kan väl iofs vara bra också, men en kombination vore väl ändå det bästa!

091003, 21.22

Helt galet bra! Och jag bara älskar Erik Hassles underbara röst!

ENJOY!


091003, 19.47

Big Mac-meny. Cola. Vitlöksdip. Chokladmilkshake.

Kan det bli bättre? Eller frågan kanske egentligen skulle vara, kan det bli onyttigare? Och svaret blir väl ungefär att nej, det kan det inte. Men jag ödslar inte speciellt mycket energi på att hela tiden äta "rätt". I alla fall inte under helgerna ;) Nej men ärligt. Jag försöker dra ner på det onyttiga som inte är nödvändigt. För mej är godis, kakor och McDonalds jäkligt nödvändigt så istället äter jag t ex mindre ris, pasta och bröd som ju faktiskt också innehåller mycket socker. Rätt smart, tycker jag själv. För jag menar t ex ris klarar man sej ju lika bra utan men ett liv utan pommes och vitlöksdip är faan inget liv!


091003, 15.29

Är det inte underligt hur man under flera år kan känna en människa både utan och innan,
för att sen plötsligt en dag upptäcka att man inte alls gör det längre. Att en person som länge stått en
nära plötsligt framstår som en främling. Betyder det att man aldrig egentligen kände personen ifråga
eller kan vi människor verkligen utvecklas så otroligt mycket att våra nära inte längre känner oss?

Underligt. Och skrämmande.

091002, 23.02

Ja, det kanske är löjligt att bli upprörd över ett program som Idol som egentligen inte har någon betydelse alls för min eller andras överlevnad. Men nu är jag det. Jävligt upprörd. Därför att startfältet i Idol i år är det absolut tråkigaste någonsin. Jag brukar alltid lova mej själv att nästa år ska jag inte börja kolla på Idol, i år har jag börjat kolla men efter kvällens rafflande upplösning funderar jag starkt på att sluta med det punkt nu. Som sagt, ett otroligt tråkigt starfält med några ljusglimtar. Däribland Jon. Och vad händer med honom? Jo, han röstas ut innan fredagsfinalerna ens börjat. Och vilka går vidare istället? Jo, dom mest tråkiga personer du kan täkna dej, utan någon som helst personlighet.

Som sagt, upprörd. Sådär att hade jag haft en boxningssäck hade den blivit rejält påpucklad för tillfället. Men nu är det bloggen som får ta smällen istället. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga faktiskt. Förutom att vi nu kommer till det som jag tog upp i ett tidigare inlägg, om hur olika två personer kan uppfatta samma sak. Så måste det ju vara i det här fallet. Att svenska folket inte hörde Eddies falsksång hela låten igenom, att svenska folket såg och hörde något hos Reza som jag absolut varken såg eller hörde, att svenska folket älskar klämkäcka tjejer som sjunger en dålig rockversion av en annars underbar ballad. Eller att Jons härliga personlighet och unika röst bara försvann i svenska folkets ögon. Jag vet inte. Men upprörande, det är vad det är.

091002, 21.18

Är mitt uppe i Idolkvalsfinalen och jag är lite irriterad. Juryn har ett wildcard kvar men det finns två stycken av dom utslagna som enligt mej förtjänar en chans, plus att det fanns dom som fick en chans som jag absolut INTE tyckte förtjänade den! Men men, det är ju tyvärr inte upp till mej att välja så jag får väl bara titta, hålla käften och acceptera!


En liten uppdatering såhär efter alla framträdanden i Idol;
Just nu lutar det åt att bli det tråkigaste startfältet i Idol någonsin. Jag vet inte vad juryn tänker och den största frågan är väl, vad lyssnar dom med? Röven? Och den sitter dom på.. Nej, att gå från 2008 års startfält som var ett av dom bästa till det här är aboslut en besvikelse.

091002, 16.51

Är det inte underligt det här med att två personer kan titta på samma person, lyssna på samma låt eller smaka på samma godis och ändå tycka totalt, precis och helt olika? Den ena kanske tycker att personen i fråga är skitsnygg medans han/hon för den andra ser ut som vem som helst. Eller så älskar den ena personen låten och den andra bara avskyr den. Det är ju skitskumt egentligen, att tycke och smak är så fruktansvärt olika från person till person att det knappt är värt att diskuteras överhuvudtaget!


091001, 21.31

Dagens outfit,
har naglar och örhängen i samma färg som linnet ifall någon undrar! ;)


091001, 20.29

Fick panik när jag skrev det förra inläggets rubrik och insåg att det redan är oktober. Det är ju helt sjukt! Var tar all tid vägen? Finns det någon som kan stoppa den, eller åtminstone sänka hastigheten? Oktober för mej innebär att det blir absolut ingen mer sommarvärme det här året, trädens löv börjar trilla, dagarna blir kortare och mörkare och när denna månad är över är även min tid som tonåring över. Då måste man börja betala på en massa ställen man inte behövt innan, precis som att åldern 20 innebär stadig inkomst. Inte för min del i alla fall. Jag instämmer inte med uttrycket det var bättre för men jag kan formulera om det och säga det var bättre när man var barn, för det kan jag hålla med om. Mycket var bättre, eller åtminstone enklare. Att vara vuxen är skapligt komplicerat måste jag säga. För som barn lever man bara på och att någon annan tar ansvar för en, ja det är ju en självklarhet. Men som vuxen, vem tar ansvaret för dej då? Vem ser till att saker och ting ordnas och sköts på rätt sätt? Det förväntas man lixom kunna nu. Det är lite läskigt, för när jag tänker på det så känner jag bara, kan jag det?

091001, 13.42

Har ni någon gång varit med om att livet för en kort stund, kanske bara för ett andetag känns helt underbart? Att en känsla av hopp, glädje och lycka bara uppfyller hela din kropp? Att det för en kort, kort stund känns som att du aldrig mer kommer vara olycklig? Som att du just har stött på glädjens motsvarighet till dementorer? 

Det har jag och om jag hade en fjärrkontroll skulle jag pausa ett sånt där lyckorusögonblick och slänga fjärrkontrollen åt helvete.

RSS 2.0