Hör och hänpa

Idag var jag, Gabrielle Maria Fredrika Henriksson, mer sugen på att läsa min nya bok än på godis ! :) Jag satt där med choklad framför mej och tänkte att jag har ju klarat mej hela dagen förut så varför käka nu ? Så kom jag att tänka på min bok och satte mej hellre med den än fuskade mej godisätandet ! ;) Bra gjort, så nu måste jag alltid ha en bra bok tillhands för att kunna övervinna mitt godisätande ! Nej men ärligt talat så är jag inne i en sån där svacka för tillfället.. Allt känns tråkigt, känner ingen motivation till nått, har värsta matledan osv osv, så jag har haft svårt att stå emot begäret ett tag men nu får det allt bli ändring innan det blir ändringar på vågen ! ;)

Imorn ska vi till Marieberg en sväng, se om det finns nått kvar efter mellandagsrean ! ;) Sen kommer det några hit för att fira ett 0% alkoholhaltig nyår, precis som det ska vara och som det för min del alltid kommer vara !

Nej, nu måste jag åter gå till min bok innan chokladsuget knäcker mej !


Barnprogramets värde

Tänkte fortsätta på min diskussionsparentes från gårdagens inlägg, om julkalendern ! Här kommer en liten lista som börjar där mitt minne börjar ! ;)

1991 - Sunes jul
1992 - Klasses julkalender
1993 - Tomtemaskinen
1994 - Håll huvet kallt
1995 - Jul i Kapernaum
1996 - Mysteriet på Greveholm
1997 - Pelle Svanslös
1998 - När karusellerna sover
1999 - Julens hjältar
2000 - Ronny och Julia
2001 - Kaspar i Nudådalen
2002 - Dieselråttor och sjömansmöss
2003 - Håkan Bråkan
2004 - Allrams höjdarpaket
2005 - En decemberdröm
2006 - LasseMajas Detektivbyrå
2007 - En riktig jul
2008 - Skägget i brevlådan


Fram till 97 var julkalendrarna helt underbara (minns dock inte Håll huvet kallt så mycket) ! Har Pelle Svanslös, Jul i Kapernaum, Mysteriet på Greveholm och Tomtemaskinen på dvd och jag bara älskar dom ! Fick faktiskt Jul i Kapernaum i julklapp i år ! ;) Men i alla fall, om man jämför dom med årets.. Det går inte ens att jämföra för årets var inte ens värd dom 15 minutrarna jag la på den på julafton.. Helt tråkigt, meningslös och bara trist ! Jag säger bara stackars barn som växer upp med så tråkiga julkalendrar.. Det är tråkigt eftersom kalendern har blivit en tradition så vill man ju se lixom men jag själv har knappt brytt mej om att kolla sen När karusellerna sover.. Tyckte att Julens hjältar var helt ok men absolut inte i klass med ovansåtende fyra favoriter !

Det här gäller inte bara julkalendern utan jag tycker att barnprogram över huvudtaget har tappat sin charm ! Skulle kunna bero på att jag har vuxit upp och att barnprogrammen inte görs för mej ! ;) Jag sitter och kommer på ibland en massa underbara barnprogram som gick när jag var liten, Pingu, Björnes magasin, Trasdockorna, My little ponny, Ika i rutan, .. Har inte minsta aning om vad det går för barnprogram nuförtiden ! Jag tror ärligt att barnprogrammen har förlorat sin charm hos alla (och inte bara mej).. Det känns lite så, att barn hellre kollar på filmer eller spelar dataspel.. Jag menar förr kollade ju alla på Björnes lixom, om man var hos en kompis och lekte så var man alltid tvungen att åka hem innan sex när Bolibompa började ! Jag tror inte att det är riktigt så längre, barnprogrammen betyder inte lika mycket längre och det är synd.. Jag är inte speciellt konservativ men vissa saker borde faktiskt förbli så som dom alltid varit !


    

Min julhelg

Nu har här inte skrivits på superlänge (inte sen julafton iaf :P) så det finns en del att berätta ! ;)

Vi börjar med dan föredoppare dan ! Jonas var iväg och jobbade på eftermiddagen så tog han tåget hem vid åtta ! Så kommer han hem och säger att han har en rolig sak att berätta och jag blir såklart supermegadupernyfiken ! Så berättar karln att han inte bara suttit bredvid utan oxå pratat med ROBIN B !! "Jaa Jonas, jag blir verkligen glad för din skull.." NOT ! Varför kunde inte jag suttit på tåget just då ? Nej den enda idol-människa jag sätt (som privatperson) är Sam från förra året och det var ju inte särskilt tillfredställande :S I alla fall så gick han tydligen av här i Hallsberg och skulle på nån buss så jag drog med mej min kära mor till station men han var inte kvar, eller inte inom synhåll i alla fall ! ;) Så var det med det ! Efter det lilla äventyret drog vi med en fullproppad bil till Finnerödja !

Så kom självaste dopparedagen, dagen D, 24 december, jaa JULAFTON (som jag detta år längtat extra mycket efter, dock utan bra anledning) ! Dagen var lite halvt stressig med matlagning osv som vanligt med tummen upp för oss att vi i år hann äta INNAN Kalle Anka !! Det har nog aldrig hänt eftersom familjen Henriksson är känd för att alltid vara sen ! :P Men det finns fortfarande hopp för oss ! Jonas kom fram till att själva julafton består av väntan, väntan och väntan ! Först går man upp och äter frukost för att sen bara gå och vänta/längta efter den underbara julmaten ! Sen väntar man på Kalle Anka (om man då inte alltid är sen med maten och vänder på teven för att äta till Kalle Anka) ! Efter det väntar man på att se sista avsnittet av julkalendern (om man så inte har sett ett enda avsnitt förut så måste man se det sista, kände dock att jag inte missat speciellt mycket i år.. Det går bara utför med julkalendern, eller är det bara så att man växer upp ? Ooj, vart värsta diskusionsparentesen här :P) ! Sen väntar man på det som man egentligen har väntat mest på hela dagen, julklapparna, som då öppnas lite efter julkalendern ! Man är dum som går och väntar och längtar för från att vara en gigantisk samling med julklappar så förvandas den på bara några minuter till en gigantisk hög med papper och kartonger och snören.. Underbart är kort som det heter ! Men dock underbart ! :) Var så nöjd med mina klappar + att man numera, som lite äldre, njuter av att ge klappar oxå ! Så det blev en riktigt mysig jul förutom att pappa inte hade nån björkved som han kunde tnda i öppna spisen med..

Dagen efter dopparedagen kom juldagen som spenderades ungefär likadant, om man tar bort all väntan och julklappsöppningen ! Sen kom Jonas och min 3-årsdag ! Den spenderades inte på nått speciellt sätt men vi ska gå på bio och käka på Donkan nån dag här snart ! Det är ett perfekt sätt att fira tycker jag, behövs inga dyra restauranger och skit här inte ! I alla fall, 3 år ! Kan ni fatta ? Den vanliga frågan, hur såg mitt liv ut innan ? Jag minns ärligt talat inte.. När jag tänker efter så tror jag nog att det inte ens fanns ! Men tillbaka till 3-årsdagen.. Jag kan inte sitta här å säga att det alltid har varit underbart utan att ljuga.. För underbart har det verkligen inte bara varit, det har varit en hel del skit som vi dock har överlevt (undra hur många ggr jag har använt ordet "dock" i den här texten?) och jag älskar min lilla sötisplutt Jonas Andreas Gustavsson ♥

Idag packade vi in oss i bilen med minst lika mycket packning som på ditvägen, så fick vi äntligen komma hem till våran lägenhet ! :) Asså när jag är nere i Finnerödja så känns det nästan inte som att det har varit mitt hem fast ändå på nått sätt.. Det känns långt bort lixom.. Så det känns skönt att komma hem till en varm lägenhet med varmt vatten i kran och sin egen mat i kylen ! :)

Jaa det var väl min julhelg ! Nu har jag sån värk i ryggen att jag nästan inte orkar sitta här mer, kanske ett tecken på att det är nog ? ;)

Dopparedan

God Jul ! :)
Emetofobi

Det fick jag reda på att jag har idag ! För er som inte vet så är det "spy-fobi" helt enkelt, man kan vara rädd för att se andra spy eller för att själv spy. I mitt fall så är det ju att själv spy, tror jag.. Jag är ju egentligen bara rädd för magsjukespyan, inte om nån är full å spyr för det smittar ju inte.. Sen älskar jag väl inte att sitta å kolla när nån spyr överhuvudtaget men fobin ligger vid magsjukespyan helt enkelt. Jag läste några insändare från folk som berättade om sin fobi och jag kan säga att jag verkligen kände igen mej, att man under den här perioden när magsjukan eller vinterkräksjukan (som det så fint heter) går så vill man helst bara stanna inne hela tiden, inte träffa en människa, så fort man hör ordet magsjuka så stelnar man till. Jag märker nu när jag har läst en massa om magsjuka att jag nästan känner symptomen, av att ha läst ordet, hur sjukt är inte det ? Men det är ju samtidigt inget påhitt utan det känns ju på riktigt, för mej.


Jag vet nu när jag är på KFG, jag sitter där och det enda jag kan tänka på är "undra om han/hon bredvid mej har varit/kommerbli magsjuk?"  Jag typ förösker göra mej så liten jag kan och inte nudda nått eller nån.. Eller om man är på Marieberg, jag går och känner obehag mer eller mindre hela tiden.. När Jonas blev magsjuk förra året var jag tvungen att vara hemma från skolan i två dagar för att jag var så jävla rädd att jag var sjuk, jag blev inte sjuk men under dom två dagarna.. Herregud, det var nog dom värsta dagarna i mitt liv, jag åt inget, jag vågade inte gå in på toan där sjuklingen varit, jag vågade knappt röra mej.. Tredje dagen när Jonas började friskna till fick jag feber istället, skulle inte förvåna mej om det berodde på stressen, nervositeten och oron från dom tidigare dagarna.


Det är väldigt konstigt med alla fobier, vad är man rädd för egentligen ? Om man har spindelfobi (vilket jag också har) så säger folk i ens närhet när man blir rädd "spindlar är inte farliga" eller "vad kan dom små göra mot stora dej?" osv men det är ju inte det man är rädd för, jag är inte rädd att spindeln är farlig utan den är ju äcklig och obehaglig i sej vilken storlek den än har eller om den är giftig.. En fobi grundar sej ju egentligen i nått annat, det råkar bara ta sej form i spyrädsla, spindelfobi eller vad det nu kan vara!

Nu vet jag i alla fall att jag inte är ensam om att verkligen känna skräck inför nått så pass simpelt som att spy!


Fjärde advent


Shopping @ Marieberg

Idag har hela familjen Henriksson varit på Marieberg och julhandlat det sista ! Asså så många gånger som jag varit på Marieberg den senaste månaden, så många gånger har jag nog inte varit där i hela mitt liv ! Vette faan varför det har blivit så mycket nu, jag älskar ju dock att shoppa så inte mej emot ! ;) I alla fall så handlades det sista idag så på måndag firas mammas födelsedag och så julafton i Finnerödja på onsdag ! Har faktiskt sett fram emot julen otroligt mycket iår, hoppas att den uppfyller förväntningarna bara !

Sen är jag inne i en sån där period fylld av moderskänslor ! Har kollat en massa på Unga Mödrar på kanal 5 och det är faan farligt.. Blir sååå jäkla sugen på att skaffa barn så herregud ! Har alltid drömt om att bli mamma som riktigt ung men ju längre tiden går ju svårare blir det att uppfylla min dröm :S Anser mej dock fortfarande ganska ung meeen.. Man är ju två om det hela så jag kan ju inte bestämma själv plus att 50% av oss två är ganska emot det här med att skaffa barn innan man har jobb och sånt.. Så även denna dröm lär väl krossas !

Kom på att jag inte la ut nån bild på tredje advent så jag gör det nu istället ! ;)


Live every second like it's your last one

Nu är det inte långt kvar till jul ! :) Och inte så långt kvar till Jonas och min 3 års dag, kan ni fatta ? 3 år lixom ! Tiden går äckligt fort så det är verkligen dags att ta tag i sitt liv nu ! Jag vet att jag skriver det var och varannan dag men nu menar jag allvar.. Jag blir nästan rädd ibland över hur mycket tid av mitt enda liv som jag spenderar sittandes i soffan å sucka.. Hur kul är det ? Det får jag säkert massa tid till när jag blir pensionär så varför hålla på redan nu ? Nej, nu blir det ändring här ! Det får nog bli mitt nyårslöfte så än kan jag sitta å häcka framför teven ! ;) Den svåra frågan kvarstår ju iofs fortfarande, vad gör man med sitt liv ? Vad vill jag ? Varför inte skriva en lista, här och nu ?

1. Jag vill bli känd
2. Jag vill vara ledig ofta
3. Jag vill ha mycket pengar
4. JAG VILL HA KUL !

Jaa, det är väl ungefär så det ser ut ! Nu kanske inte den här listan var superdupermegaseriös men om man får drömma så ! Allvarligt talat så skulle jag helst av allt bara vilja ha kul ! Det spelar ingen roll om jag så är lapplisa (okej kanske inte lapplisa) bara man trivs, mår bra och har kul ! Det är det abosolut viktigaste ! Man måste inte vara en stenrik högt uppsatt chef för att duga och bli nöjd.. Ha roligt och njut, man lever ju bara en gång ! Om nån skulle säga, du får aldrig mer äta din favoritglass, hur skulle mycket skulle man inte njuta av den då ? Eller om man aldrig mer får se sin favoritfilm, då skulle man väl njuta av varenda sekund ? Precis samma sak med livet, fast här har vi en och bara EN chans att göra nått av det, bara en gång då vi får chansen att njuta ! Men det är svårt, jag vet.. Jag, som folk märker, njuter inte och jag slösar bort en massa tid på skit men det är inte alltid lätt.. Man har inte alltid nått att njuta av, ibland känns allt bara skit och det vet jag för det har varit (och är till och från) min enda känsla.. Men så plötsligt kanske det där ögonblicket kommer, som gör att allt vänder ! Det kanske inte alltid kommer av sej själv, man kanske måste hjälpa det på traven lite och det är det som jag ska lova mej själv inför 2009 !

Motivationsbrist

Idag var en sån där dag då man bara känner sej totalt utan värde.. Jag vet inte varför, har bara känt mej totalt omotiverad till.. jaa, livet.. Den "underbara" dag till ära försökte jag göra om min kära blogg men det misslyckades, kanske ska ta och ge det ett nytt försök nu ? Får se, annars får den väl se ut som den gör.. Typ ingen som läser ändå ! Men hej å hå vad det sprudlar av positiv energi här då.. Snart kommer i alla fall sötnosen nummer ett hem och då är det begärt mat på bordet så jag får väl släpa mej ut till köket och värma den då !


Måste bara berätta om våran knäppa lilla kattunge, jag har konstaterat att hon är en blandning mellan surikat, apa och katt ! ;) Men i alla fall, hon är en sån som gärna ligger och soffer/kollar runt på ens axlar så när jag satt vid datorn kröp hon upp där.. Så helt plötsligt kryper hon upp och står mitt på huvet på mej, med alla fyra tassarna ! Måste ha sett jäkligt kul ut ! ;) Det är så kul med djuren, för nu när jag är hemma så mycket blir dom nästan som mina barn, man pratar med dom, matar dom, gosar med dom ! Bra träning inför livet som hemmafru ! :P


       
                            

KFG

Skulle till KFG för ett snabbt möte (trodde jag) vid 10 idag men ach så jag bedrog mej..
För det första kommer inte karlfaan förrän 10.45 efter vänat och letande från min sida. Sen var det massa krångel med skrivarn så jag fick skicka det som skulle skrivas ut till honom så att han fick skriva ut det och då funkade inte det.. I alla fall så gav han mej en mal för hur jag skulle lägga upp min ansökan så jag satte mej i datasalen och började. Runt tolv kommer han och frågar om jag är klar, vilket jag inte är.. Då säger han att han ska gå på lunch så jag kan vänta där tills han kommer tillbaka så att han kan läsa igenom och fixa till det jag skrivit.. Så jag sitter där och fixar klart och väntar och väntar och väntar.. 13.30 lyckas han masa sej tillbaka till datasalen för att hjälpa mej.. Det första han säger är; "Du är ju grymt, det här är skitbra!" Efter att han har "kollat igenom och fixat det sista" ser ansökan inte ett dugg ut som jag skrev den (dock inte en förändring till det sämre men ändå, min ansökan lixom..) Han är klar med fixandet kanske 14.10 så ska han spara det så att jag kan skicka det till min mejl och så stänger han ner programmet. När han sen ska öppna det han sparat ligger mitt gamla cv där, inget annat.. Alltså har jag suttit på KFG sen klockan 10 för att få mitt cv omgjort och raderat, TACK ! Det gjorde min dag..

Love at first sight

Har just blivit kär ! ♥
Satt och kollade på The Hills-maraton och precis innan det blev paus spelades några toner från en låt som jag aldrig hört förut men jag kan säga att det var kärlek vid första ögonkastet, hörde på en gång att det var en låt i min smak ! Då måste den vara bra om man kan höra det på några toner ! Kanske ska berätta vilken låt det var, eller lyssna i stället ! ;)


Glasögonormar och tjockisar

För några månader när jag gick på stan var det nån unge (eller tonåring eller vuxen) som stog inne i ett parkeringshus där jag gick förbi, så sa han/hon/den nånting med glasögonorm till mej och jag brydde mej ju så mycket och tog verkligen åt mej (eller inte).. Men om det hade varit jag för några år sedan eller nån annan osäker person med självförtroendet nere vid fotknölarna ? Den personen kanske hade brytt sej..Det är så sjukt idiotiskt att hacka på nån som har ett synfel eller på nån som är överviktig eller på nån som stammar eller vad det nu kan vara.. Lixom, varför hacka på nån som har en sjukdom eller nått annat som inte går att ändra på ? Faan, det är väl idioterna man ska hacka på ? Människor som behandlar sina kompiar som skit, oärliga människor, barnmisshandlare, våldtäktsmän ? Det är väl dom som gör världen till en sämre plats ? Det är väl dom som borde straffas och inte nån jäkel som råkade födas med ett synfel eller den som tycker om godis och snacka liite för mycket ? En sån liten kommentar som "glasögonorm" kan förstöra en människas liv, tänk på det innan du fäller en onödigt kommentar !

Lucia
           

Idol-final

Har just kollat på första delen av Idol-finalen ! Blir alltid nervös av nån anledning, fatta hur nervös jag skulle vara om jag var med om nått liknande.. Skulle nog dö i sånna fall, meeen det lär ju inte hända så det behöver jag inte oroa mej för ! ;) I alla fall så gnager den där jäkla ångest-känslan i magen.. Jag vet inte varför det är så jobbigt med avslut, även om det bara är avslut på en teve-serie så får jag nästan panik.. Nått man har levt med sen typ september som bara tar slut och så år man aldrig se dom människorna på samma sätt igen.. Jag kanske är dum i huvet eller nått men det är så jag känner och förresten så grundar sej säkert dom känslorna i nått annat.. Men vad ? Fatta hur det känns för deltagarna, dom måste ju känna en sån enorm tomhetskänsla så herregud.. Nej, nu tänker vi på nått annat ! Vi var på Lucia på Karro och Virginska förut idag, riktigt trevligt faktiskt ! Karros luciatåg var med sofistikerat, proffsigt, strikt och stilrent och Virginskas var mer på mellanstadienivå med tomtar och annat flum ! Bra båda två ! :)

Nu är det dags att återgå till teven för att se vem som vinner :S


Uppdatering efter Idol-finalen !

Jaa, vinnaren blev då Kevin som väntat även om jag lite smått hoppades på Alice eftersom hon gjorde vinnarlåten mycket, mycket bättre ! Ursäkta mej men årets vinnarlåt var den sämsta av alla, jag gillar alla dom andra men inte den här :S Sen att Kevins version blev som 1 kg smör gjorde ju inte saken bättre.. Meen, han var en värdig vinnare och nu är det över ! Till den stora frågan, HUR SKA MAN SPENDERA SINA FREDAGKVÄLLAR NU DÅ ? Asså det var nått speciellt med den här säsongen Idol, har den där känslan att jag inte vill kolla nästa år.. Plus att jag just nu har värsta ångesten, vad är det för fel ? Vilken normal människa får värsta ångesten för att ett teveprogram slutar ? Jag tillhör nog inte normal-facket så vi skyller på det ! Nu ska jag nog gå och lägga mej och hoppas på att ångesten är borta tills imorn..


Funderingar med en BigMac i hand

Fundering nummer 1; Eftersom en del människor anser att homosexualitet är en sjukdom så borde man som gay då kunna sjukskriva sej från jobbet eftersom man kanske smittar, eller ?

Fundring nummer 2; Läste en insändare i Metro om att killar ska få vara lucia, vilket en del människor tydligen är emot.. Måste säga att jag personligen helst ser att det är en tjej men eftersom det är så viktigt att tjejer ska ha rätt att göra "kill-grejjer" ska det väl vara lika, att killar får göra "tjej-grejjer ? Varför inte lixom ?

Fundering nummer 3; Läste i samma tidning att våran finansminister sagt att man minsann kan hantera situationen med den lägsta a-kassanivån, ursäkta men det tror jag så mycket jag vill på.. Vet hur vi varje månad får kämpa med att få örena att räcka och det är många månader som mamma fått låna pengar eller helt enkelt trolla med knäna, jag fattar inte hur hon klarat det under alla år ! Men det är ju lätt för en som säkert får in mammas trippla årslön per månad att säga nått sånt.. Jag säger bara, testa innan du uttalar dej !

Fundering nummer 4; Varför är vi så dåliga på att bry oss om andra människor ? Idag när vi var inne i Örebro så tvärdog våran bil nästan mitt i vägen.. Vi stog där å försökte få tag i folk som kunde hjälpa oss och massa bilar körde förbi, KÖRDE FÖRBI ! Jag vet inte exakt hur länge bilen stog där, kanske en timme och under den tiden så stannade 1 bil av kanske 30, EN ENDA BIL, plus 3 polisbilar som stannade enbart för att dom trodde att vi var några idioter som trodde att man fick parkera mitt i en rondell.. Sen får vi inte glömma att alla ungdomar med 240 och 740 i Örebro åkte förbi, sladdandes och gloendes..  Sånna människor som faktiskt stannar gör en otroligt glad men man blir ganska förvånad över hur få som faktiskt stannar, det är nästan skrämmande.. Jag menar, den här situationen kunde vi ju hantera och vi hade folk att ringa osv men om inte lixom ? Eller om man blir nerslagen, bryr sej ingen då heller ?

Det finns två sorters människor, dom som stannar och hjälper folk i nöd och dom
som bara blundar och kör förbi.. Vilken typ är du ?


Lyx på hög nivå

Måste säga att bärbar dator utan en enda sladd (förutom batterisladd ibland) är jäkligt lyxigt ! Kan sitta här i min säng helt bekvämt och klicka runt ! ;) Dagen började med en föreläsning eller vad man ska kalla det, på KFG om jobbansökan ! Fick faktiskt en massa bra tips så nu jäklar ska här skrivas anökningar ! ;) Men karln som snackade är en otroligt dålig föreläsare, inget illa ment men han är bara otroligt tråkig att lyssna på så jag kunde nästan inte sitta still utan att somna :S Kanske berodde på den sena läggningstiden oxå (A)

Det bästa med att gå på KFG (förutom lite pengar varje månad) är att sitta på tåget dit och hem varje dag, bara sitta där å drömma sej bort med bra musik i öronen ! <3 Eller jag kanske tar tillbaka det där med bra musik, har haft samma rätt länge nu så jag börjar tröttna på vissa, vet nästan jämt exakt vilken låt som kommer efter ! ;)

Neej om man skulle ta tag i dagen kanske, kan inte sitta här å slösa bort mer av mitt redan bortslösade liv !
btw, idolerna 2008 är äckligt bra ! Vissa iaf ! ;)

Dansavslutning

Det är vad dagen har bestått av, massa massa dans ! :) Så himla kul ! Nu känner jag bara att jag ALDRIG vill tillbaka till verkligheten.. Kan tänka mej att ha sånna här dagar jämt ! Skulle vara underbart att hålla på med dansuppvisningar och sånt ! <3 Men åter till dagen, som började med dans redan 11.20 och höll på till ungefär 20.30 ! Är riktigt nöjd med mina nummer faktiskt ! Kommer väl lite bilder här (eller bdb) om ett tag ! ;) Imorn (och lite redan nu) kommer man känna sej helt tom, man har varit nervös, glad, man har förberett och ordnat och så är det bara över på några sekunder känns det som.. Kan ju försöka glädja mej åt att det var kul och gick bra men den där tomhetskänslan smyger sej på ofrivilligt..

Men jag ääälskar att dansa, det vill jag lova ! ♥

Andra advent


Markus Fagervall & Johanna Götesson

Så var vinnarna av Stjärnor på is utsedda och det resultatet var ju inte självklart redan från början, absolut inte ! ;) Från min sida var det så ! :P Det var pricken över i:et på min förövrigt lyckliga dag ! Imorgon har jag en hel dags dans att se fram emot så det är lika bra att gå och lägga sej nu så man orkar med allt ! Måste bara tillägga att jag blev något irri när Robin åkte ur Idol igår :S

Ångestlördag

Just nu har jag värsta "jag-vill-inte-att-idol-ska-ta-slut-ångesten" plus nervositetskänslor inför morgondagens dansavslutning ! Sen pricken över i:et, Stjärnor på is-finalen är ikväll.. Asså jag vet inte varför jag alltid får sån här jäkla ångest när teve-program som man engagerat sej i tar slut.. Helt onödigt egentligen, fast samtidigt inget som jag bestämmer över själv.. Och jag vet inte heller varför den här säsongens Idol har påverkat mej så, brukar inte bry mej så mycket men nu.. Det spelar lixom ingen roll att folk säger "dom kommer släppa skivor" och sånt för det är lixom inte samma sak.. Jag älskade Darin i Idol men nu är det absolut inte samma sak, lyssnar inte ens på honom nu ! Det är i Idol man vill se dom för det blir sällan lika bra när dom ska klara sej på egen hand ! Jag avskyr ångest btw..

Everything changes

Har idag ändrat en del av mej som varit densamma i nästan 19 år, min blonda hårfärg ! ;) Är numera brunett ! Hade på mej Jonas tröja förut också så mamma kände nästan inte igen mej ! :P Måste säga att det verkligen var på tiden att nått hände med mitt hår, har faan inte klippt mej på ett år eller typ :S Men nu har det skett en förändring och jag är nöjd ! :)

Mindre fin bild men här är det ju färgen jag vill fokusera på !


Mysigaste ever

Asså, det här måste vara det mysigaste och snyggaste hångel som någonsin hånglats !
Det mellan Sebbe och Sofie (eller vad dom nu heter i filmen) !


Hela Sveriges samtalsämne

Asså dessa diskutioner om Johan Palm, är han bra eller suger han ?
Jag personligen har inte varit precis galen i Johan och jag grät ju inte floder när han åkte ut men han är ju en helskön personlighet, det måste man ju bara hålla med om ! Man kan ju inte klaga på att han inte kan sjunga för det kan ju inte Britney Spears så värst heller och hur känd är inte hon ? Håkan Hellström är också ett sånt exempel ! Så egentligen, för att vara artist måste man inte vara bra på det man gör, samma sak med konstnärer som bara skvätter lite på en vit duk och så är det konst, så finns det dom som tecknar och målar supermegabra men dom lyckas inte ! Johan Palm är en helskönt artist men man kan knappast kalla honom en bra sångare !

Var inne och kollade på hans bdb och såg massa töntmänniskor som skrivit massa skit om att han var bög och ful och allt vad det nu var, och jag undrar; Varför måste man skriva massa skit till nån ? Så fort han blev känd ? För hur många brydde sej innan lixom ? Och är man bög för att man syns i teven och blir omtyckt ? Visst, han kanske är bög men vad spelar det fö roll ? Om man nu tycker så illa om en person, varför lägga ner energi på att gå in på den personens bdb, blogg eller vad det nu kan vara och sen kommentera en massa skit ? Totalt onödigt.. Det är inte konstigt att det är krig i världen när folk är så otroligt korkade !

All thoose questions

Jag hittade några gamla So you think you can dance-avsnitt på ett band förut som jag kollade på och shit vad dom är duktiga ! Speciellt Travis som blev tvåa i andra säsongen, han är sjukt duktig ! Så kom jag att tänka på idioter som kallar dansande killar för bögar (nu vet ju inte jag om Travis är bög eller inte, det kanske han är?) och fjollar, det enda jag skulle vilja säga till dom är; KOLLA VAD DOM KAN GÖRA MED KROPPEN !! Det går faan inte att jämföra med "tuffa fotbollskillar", vad kan dom ? Sparka på en boll ? Krävs inte så mycket hjärna och korrdination där inte.. Det är väl klart att det krävs mer om man är fotbollsproffs än om man bara hobbyspelar men det krävs ÄNNU mer av dansare ! Så i mina ögon är nog dansande killar nååågot tuffare än fotbollskillar !

Sen satt jag och läste Metro på tåget hem förut och hittade en insändare, eller det var ett svar på en tidigare insändare:
"Jonas, du sätter fingret på en av vår tids största folksjukdom: Dåligt självförtroende!
Det finns många fullt friska människor som lever som om de vore förlamade
och stumma på grund av sitt dåliga självförtroende. 
"
Det är precis så det är ! Man är ju lixom handikappad och man blir otroligt begränsad..
Hur gör man för att slippa den där oron för att man kanske kommer hamna i en situation man inte kan hantera ?
Och hur lär man sej hantera situationer man själv tycker/tror att man inte kan hantera ?


all thoose questions
vem vet svaret ?


RSS 2.0