Första AdventDagen har varit riktigt bra måste jag säga ! Hade extraträning med dansen vid 12, upptäckte att det är riktigt härligt att träna relativt tidigt på dagen ! Sen vart det träning som vanligt vid fyra ! Det känns i kroppen nu måste jag säga, värk lite här och var.. Jag, mina systrar och min älskade Jonas hade lite blandat första advents-firande förut, köpte lite gott fika och hade allmänt mysigt ! Fast när vi kom till Konsum upptäckte vi att dom bjöd på fika och julmat så vi hade inte behövt köpa något utan vi kunde gått dit och snyltat ! ;)

Helgen förövrigt har sett ut som vanligt, Idol, reklamutdelning, Stjärnor på is, som förövrigt är slut om en vecka :( Vad faan ska man ta sej till på lördagkvällar då då ? Har iofs Beck och Wallander (på söndagar) att se fram emot men ändå.. Det är rätt sjukt hur man hänger upp sitt liv på teveprogram :S Nu blir det nog att lägga sej å sova, har en härlig dag ett se fram emot.. Eller inte.. Ska på "presentations och telefonträning" på KFG imorn, för er som känner mej så behöver jag inte ens förklara varför det inte lockar mej.. Kanske "ska till tandläkarn" eller "har ett läkarbesök" just imorn, vem vet ?

Jag älskar min snutt, som förövrigt heter Andreas i andranamn och firar namnsdag idag ! ♥

Finally

ÄNTLIGEN åkte Johan Palm ur Idol ! :) Eller så ska jag inte säga egentligen, han hade sina stunder men nu kändes det som att hans tid var kommen, det var hans tur att åka nu ! Sångmässigt håller han absolut inte samma klass som dom andra, går inte att jämföra på samma dag ens, Johan är typ på måndag medans dom andra är minst på lördag ! ;) Nej men skämt å sido, Johan är ju redan en färdig och väldigt unik artist och jag tror att han kommer lyckas bättre utan en Idol 2008-vinst ! Man ser ju bara på tidigare Idol-deltagare, dom man hör mest om är ju typ Danny (egentligen hela EMD) och han blev ju typ sexa eller femma ! Så jag menar, en Idol-vinst kanske inte är det man behöver för att lyckas utan att få visa upp sej flera fredagar för hela svenska folket för att sen åka ut kanske som fyra eller trea, det kanske gör att man lyckas ännu bättre och kommer ännu längre ! Jag har hört att materialet till vinnarskivan skrivs ganska långt innan vilket i så fall är ganska dåligt eftersom alla har så olika stil och nu dom senare åren har dom ju tagit med mer "udda" personligheter, artister som kanske inte är så mycket pop och då blir det ju ganska fel om en inte poppig person ska sjunga popmusik ! Jag har även hört att Idol-skivkontraktet är det sämsta man kan vinna.. Jag kanske inte ska uttala mej, jag vet ju inte men det verkar ju lite så.. Men jag tror att Idol är ett bra sätt att komma fram men vinn inte om du vill lyckas ! ;) Men, ett problem återstår.. VEM FAAN ÅKER UT NÄSTA VECKA ?

Jag är nog vad man skulle kunna kalla en Idol-fanatiker ! En period efter att Idol 2004 hade slutat kunde man frågat mej om vilka kläder den och den hade i det avsnittet och jag hade vetat det, hör jag nån låt  på radion så kan jag säga "den här sjöng han på slutauditionen" eller " den här sjöng hon finalomgången med det temat" osv osv ! ;) (Så undrar ni nått vet ni vem ni ska fråga :P) Även fast jag 2004 lovade mej själv att aldrig ens kolla på Idol igen så här är jag idag 5 år senare, lika besatt ! Känner en svag ångestkänsla när jag tänker på att finalen (och slutet) närmar sej.. För alla er som undrat och haft era funderingar, nu är det bevisat, jag ÄR knäpp på mer än ett sätt ! ;)


Krampen 2008

Kom bara att tänka på KRAMPEN 2008 ! Asså den som inte upplevt en vinst av Krampen, den har faan i mej inte levt !Vikken jävla känsla, helt obeskrivligt ! Jaa, det kanske är töntigt och idiotiskt att bry sej så mycket om en sån sak men jag gör det, jag bryr mej så mycket och för mej var det jävligt stort ! Har aldrig känt den känslan som jag kände då, ärligt talat inget slår den känslan och den dan ! Fukking amazing !


Yesbox alright

Idag var det öppet hus på Karro som vi såklart åkte till ! Man kunde ju tänka sej att för en trogen karropilt så är det himmelriket att få komma tillbaka till sin älskade skola men jag får bara ångest.. Allt är annorlunda och inget känns som det brukar, det känns verkligen att jag inte går där längre.. Det är så konstigt för trots att jag nästan inte hade några kompisar och inte trivdes så värst i klassen så saknar jag allt det där, förberedelser inför konserter, allt sånt där skoj som gjorde att man kände mer samhörighet med klassen än man gjorde vanligtvis.. Samtidigt som jag var så jäkla skoltrött i slutet och bara längtade till slutet så känner jag fortfarande en sån jäkla separationsångest.. Hur gör man för att slippa den där ångesten varje gång man ska skiljas från nått ? Det som egentligen känns mest jobbigt är att jag är så besviken på att min Karro-tid inte blev som jag hade tänkt mej, det blev inte så superbra som jag föreställt mej.. Jag längtade och längtade såå tills jag skulle börja på Karro och såhär i efterhand så känns det som 3 bortkastade år SAMTIDIGT som jag saknar och känner ångest... A bit confusing :S Jag var inte den personen jag ville vara på den tiden, jag ville lämna spår, synas, men istället försvann jag som fotspår i sanden som spolas bort av vattnet.. Det är något jag avskyr mej själv för och jag kommer antagligen ångra hela mitt liv att jag bara slängde bort 3 år av mitt liv och inte ens försökte.. Meeen nu ska vi sluta med det tråkiga för jag var faktiskt väldigt positiv och glad tills vi kom till Karro, jag gör i alla fall framsteg ! ;) Dagen började bra, tror till och med att jag hade lite självförtroende förut idag ! Om jag har tur kan det hålla i sej en stund, föralltid vore bra om man får önska ! :P

With tired eyes we slept

Satt nyss och kollade på One Tree Hill, avsnittet där Jimmy och Keith dör och avsnittet efter..
Såå jäkla sorgligt, satt faan å stortjöt, inget fint småsnyftande här inte ! Brukar inte vara så
lättpåverkad men OTH är verkligen nått extra ! Love it ! <335 månader <3

Har spenderat 2 dagar på KFG och jag känner mej redan helt slut, som att jag inte skulle ha sovit på 2 veckor.. Vad är det för fel på mej ? Idag är jag i alla fall hemma så jag ska iväg och söka lite jobb ! Och så är det Jonas och min dag idag ! ♥ För 35:e gången ! ;) Love u ! 

       

Första dagen

Första dagen avklarad på KFG och det räcker, jag vill inte gå dit mer.. Jag hatar att ha ett "måste" varje dag, jag klarar inte av det ! Att varje morgon känna "idag är jag väl ändå sjuk?", asså inte en påhittad känsla utan att det varje dag känns som att man är sjuk och har rätt till att vara hemma.. Ibland känns det som en lättnad när man verkligen är sjuk.. Är det nått fel på mej ?

Jag tror faan att jag ska bryta min inget-godis-eller-sött-överhuvudtaget-på-veckorna-regel och trösta mej med massa chokladpudding och kolla på Idol (eller Hem till gården?) och för en kort stund glömma att det bara är 6 månader minus 1 dag kvar tills jag är fri...

Slut på friheten

Nu är det endast några timmar kvar i frihet, sen är det kört.. Inga sovmornar, inget slappande framför teven, inga mitt-på dagen-promenader, INGEN FRIHET ! Med min jäkla otur blir jag väl fast där i 6 månader och får tillbaka min frihet 24 maj.. Låter nästan som att jag ska in i fängelse och då kan jag tala om att det är faan i mej så det känns, som ett jäkla fängelse.. Suck å pust å faanskap ! Jag vet inte hur jag ska klara vuxenlivet och allt vad det innebär, jag avskyr tanken på ett heltidsjobb som tar upp hela min vardag.. Jag vill känna mej fri, fri att göra vad jag vill ! Jag vill inte leva för att jobba som många gör i dagens samhälle, jag vill ha tid till ett liv, tid till mina framtida barn och mitt framtida hem, tid till fritidsaktiviteter, tid till vänner och bekanta (har inga än så länge men man kan ju hoppas att jag nån gång några får), som sagt tid till ett liv ! Jag föddes inte för att slita och jobba hela livet, jag vill ha kul, vilket hittills inte lyckats men nu när jag kanske kommer få ett jobb lär jag inte ha tid till att hitta lyckan heller.. Det var allt jävligt bra när man gick i skolan, inget att oroa sej för, en trygghet och enkelt framförallt.. Så jag säger till alla därute som fortfarande går i skolan, NJUT SÅ LÄNGE DET VARAR, när skolan sen tar slut blir det faan i mej bara svårare och svårare.. Men heej, här var vi positiva :S Jag är så förbannat trött på allt tråkigt och jobbigt och att aldrig känna mej glad.. Kan det inte hända nått som livar upp och rör om i grytan ? Snälla ? Jag ber på mina bara knän.. Nånting.. Vad som helst.. 

Back to reality

Tittade traditionsensligt på Stjärnor på is förut och jag måste säga att jag är liiite för insatt;
1. Jag blir skitförbannad när Markus Fagervall snubblar pga sina kläder och får jättelåga poäng..
2. Jag skrek, hoppade och studsade när han i sitt andra åk fick den första 6.0 (som tippat iofs)
3. Jag bytte kanal med arga ord, mot familjens vilja när världens sötaste Josefin åkte ut..
Som sagt liiite för insatt och liiite för mycket känslor för att det ska ligga på en normal nivå tror jag ! ;)

Dagen har förövrigt varit så pass rolig att jag känner lite som att jag inte vill tillbaka till verkligheten.. Började med öppet hus på Virginschool, kollade på Marri när hon sjöng med kören, när hon fixade håret på Ronja plus en massa annat ! Riktigt trevligt, får bara hatkänslor mot mej själv för att jag slösade bort 3 år av mitt liv på en linje jag trodde att jag ville gå när det egentligen bara var skolan jag gillade.. Jag hade kunnat gjort nått bra som inte hade försatt mej i situationen jag är i nu, arbetslös och utan utbildning.. Men för att återgå till det positiva med dagen ! När vi kom hem gick jag och mötte Jonas som äntligen kom hem från Gotland ! <3 Och så bjöd pappa på pizza ! När Finnerödjaborna hade åkt hem tog vi Hallsbergsbor en trevlig promenad i det (tröts snön) rätt härliga värdret ! Ibland kan jag hålla med om att det inte finns några dåliga väder, bara dåliga kläder och kvällen till ära var kläderna inte dåliga utan varma heela promenaden ! ;) Som jag skrivit lite längre upp känner jag att jag inte vill tillbaka till verkligheten och verkligheten för mej innebär jobbaktivitetfaanskapskit på måndag vilket jag helst inte vill tänka på men det verkar omöjligt att få ut ur huvet.. Även om jag inte hela, hela tiden tänker på det så känns det hela tiden som att nått stör mej, som att nått gnager i mej.. Det värsta är nog egentligen att jag inte vet vad som kommer hända där, vad för slags aktiviteter det kommer bli.. Information kan jag väl sitta och lyssna på utan problem men tänk om det blir nått annat ? Lära känna leker = DÖDEN !! Jag vill bara att det ska vara över så jag kan få vara ifred, för det kan ju bara dröja upp til 6 månader.. Hehe, klarar inte ens att vara positiv i ett helt blogginlägg, grattis !

Angående gårdagens inlägg gnager dom tankarna fortfarande i mitt huvud..


Utan värde

Har just suttit och tittat på Idol som handlade om kärlek, kärlek och KÄRLEK vilket kanske borde ha gjort en glad men jag blir bara lessen.. Man ser alla sitta där och berätta om sina vänner som betyder så mycket och som alltid finns där för dom och så kommer jag att tänka på att jag inte har nån sån.. Jag har ingen (förutom Jonas) som vet allt om mej, jag har ingen som jag kan säga att vi har känt varandra hela livet.. Jag tänker då på om det beror på mej ? Det måste ju nästan göra det för hur kan alla människor ha fel ? Det får mej i alla fall att känna mej totalt jäkla värdelös.. Jag hatar att alltid känna mej så jävla ensam, att aldrig ha nån att ringa i svåra stunder, alltid tynga ner Jonas med all skit eller bara hålla det inom mej.. Jag vill bara ha nån som kan älska mej för den jag är, även om jag är sur ibland, även om jag bryr mej för mycket och även om jag vill träffas varje dag.. Finns det ingen sån ?

Vill bara lägga till en sak till gårdagens inlägg om diksriminering, en mening från en låt som passar så bra;
What good is the world if we can all fit in ?
från EMD:s underbara låt Alone

De i Utkanten Älskande

Har nyss läst ut Johanna Nilssons bok De i Utkanten Älskande (jäkligt bra bok förövrigt, rekomenderas starkt) som bland annat handlar om transan Sofia före detta Stefan och hur illa behandlad han blir av sin familj och resten av världen.. Jag blir allmänt upprörd av sånt där, diskriminering av folk som i andras ögon är annorlunda ! Va faan har andra människor för rätt att bestämma vilka som har rätt att finnas ? Och hur kan man inte ens acceptera sitt eget barn eller sin egen bror för att han innerst inne är kvinna ? Och sånt där larv som att folk sätter sej långt ifrån på cafeer som att dom tror att det ska smitta, och det sjukaste är ju att det är knappast påhitt utan det är ju så det är.. Folk kan lixom bli utfrysta/mobbade/misshandlade/mördade för att dom har en annan sexualitet, dumma idioter som påstår att det är en sjukdom ! Är det en sjukdom att bli kär ? Det är väl för faan inte kuken eller fittan man blir kär i, det är ju personen..

Och att om folk inte är tillräckligt snygga så har andra rätt att trycka ner dom, varför tror man att det är så ? Och varför är utseendet det avgörande ? Då kan vi ju lägga ner allt det är med skola, utbildning och intressen och bara sitta hemma å sminka oss eller gå och plastikoperera oss.. Jag blir riktigt förbannad på idiotiska åsikter ! Jag vill i alla fall tro att jag är en ganska fördomsfri människa, jag försöker i alla fall att inte döma folk efter utseendet.. Det borde finnas på skolschemat för det är nått som alla borde lära sej..


Dagen Onsdag

Idag har familjen Henriksson varit inne i Örebro och storhandlat och då menar jag verkligen STORhandlat ! Först gick vi runt på Marieberg en stund för jag skulle ha lite smått och gott, hittade och köpte kanske lite mer smått och gott än vad jag hade tänkt mej ! Tänker inte skriva eller lägga ut några bilder ifall min lilla pojke går in här och snokar, han får allt vänta och se vad som inhandlats tills han kommer hem ! ;) Sen åkte vi till Skopunkten och jag kan säga att därifrån kom vi oxå med mycket mer än vad vi kom dit med ! ;) Och slutligen gick vi in på Willys och gick mellan alla hyllor och handlade ön verkligen överfull vagn som resulterade i 11 papperskassar ! Det vart en del och jag tror ärligt att bilen gick segare hem än dit  ! :P När vi kom hem tittade jag på mina efterlängtade program på Bonde söker fru och Oskyldigt dömd, längtar redan till nästa onsdag faktiskt ! ;) Sen måste jag få skryta lite och berätta att jag sökt 2 jobb personligen idag ! Gick till posten och frågade och så lämnade jag in en ansökan på Coop vid Marieberg, så håll alla tummar ni har för min skull nu ! :)

Måste tillägga en lite rolig sak, igår kollade jag på SOS familj på trean som handlade om 2 tjejer som behövde hjälp med sina 2 barn ! När programmet hade gått en stund filmade dom ett slott och jag tänkte att det där måste ju vara Örebro slott, vilket det oxå var, och det vad la lite fränt men det som var ännu fränare var att idag på Marieberg så såg vi just dom 2 tjejerna sitta å fika ! Lite kul tyckte jag ! Sen fick vi ju uppleva ett annat kärt återseende ! ;)

Jävla skit

Nu fick jag värsta ångestattacken över den här jävla skiten som börjar på måndag.. Jag vill verkligen inte dit ! Tänk om jag blir fast där i 6 jävla månader ? Tänk om ? Mitt liv kunde lika gärna vara slut.. Va faan kan man inte bara få vara ifred för ? Ge mej ett jävla jobb istället för å tvinga iväg mej på nått jäkla helvetesfaanskap.. Pratade med en gammal klasskamrat förut som nyss hade varit på Arbetsförmedlingen, till henne hade dom sagt att det finns alltid jobb ! Mmm visst, det är ju lätt för dom å säga som bara sitter där å skickar folk på faanskapsaktiviteter.. Jag har varit arbetslös sen juli och har sökt kanske 50 jobb (vet inte exakt) men inte fått ett enda napp (inte ens ett nej tack).. Finns ju sånna som gått arbetslösa ännu längre och som har sökt ännu fler jobb.. Så det är nog inte helt sant, att det alltid finns jobb.. Eller det är klart att det finns jobb för vissa, på arbetsförmedlingens hemsida söker dom ju massa jobb men det är ju bara sånna som kräver utbildning och erfarenhet, hur ska en sån som jag ha en chans där ? Så visst finns det jobb men inte åt alla.. Det är väl bara att börja plugga då, leva på faan existensminimum i 50 år för att sen gå och hoppas på att det man utbildat sej till behövs just då.. Jävla skit, JÄVLA SKIT !

Människorasen

Människan är en väldigt smart varelse men samtidigt är vi så jävla dumma i huvet,
hur går det ihop ?

Isprinsessa ?

Satt nyss och kollade på Isprinsessan och jag blev så jäkla sugen på att hålla på med konståkning ! Jag önskar så att mitt hjärta nästan blöder att mina föräldrar hade haft pengar så jag kunde ha satsat helhjärtat på nått, typ dans eller konståkning, när jag var liten.. Sånt där ger mej ångest, tid som man aldrig får tillbaka.. Det är för sent, för allt känns det som.. Jag är bara 19 år, varför känns det som att mitt liv är över ?


Kors i taket

Hade ett möte på socialen förut idag och hör å häpna, jag har fått pengar för hela november ! Hela 2542 kronor ! Kändes gött å äntligen få lite pengar ! Iofs går allt till mamma, får kanske 500 om jag har tur.. Det är ju trots allt tack vare mej pengarna finns ! ;) Sen fick jag en rekvisition från dom så att räkningen för pendlarkortet skickas till dom, så då slipper jag lägga ut det nu oxå, det hade jag faan inte haft råd med ! Jaa, ibland blir man allt glatt överraskad ! Fast oftast inte.. Oftas får man bara bli besviken, besviken på hur folk är, hur folk tänker och beter sej, hur vissa system och regler fungerar.. Usch, den här dagen gick från ganska positiva tankebanor till depp och allmänt nere-tankar.. Det är sjukt hur snabbt ens självförtroende och humör kan ändras, vissa dagar kan jag känna mej jättestark och jätteglad medans andra dar vill jag knappt gå utanför dörren för att jag känner mej så jäkla dålig och nere.. Imorn hoppas jag på en sån där självförtroenderik dag eftersom jag ska gå och söka jobb på posten ! Fingers crossed !

The helg is over

Då är helgen så gott som över, söndagen börjar gå mot sitt slut och trots att jag har varit arbetslös sen i somras så känner jag fortfarande av den där hemska söndagsångesten.. Fast från och med nästa söndag kommer jag känna den av en anledning, helvetesjobbaktivitetskiten.. Tänk om jag blir fast där i 6 jävla månader ? Jag står inte ut, vill tjuta av bara tanken.. I alla fall, den här helgen har Jonas varit i Ludvika på boxningstävling ! Dock förlorade han mot den 30 kilo tyngre motståndaren men han blev absolut inte utklassad och han var väldigt nöjd efteråt ! Är stolt över honom även om jag inte riktigt gillar det här med boxning.. Nu är han på Gotland med Fredrik och blir kvar där en vecka, saknar honom redan.. Men jag får sällskap av min äldre syster den här veckan så jag blir inte ensam hela dagarna iaf ! Och som sagt så är ju det här min sista vecka i frihet så den ska jag faan i mej njuta av.. Jag lovar och svär att om jag en dag får/vinner en massa pengar ska jag ALDRIG NÅNSIN MER vara i kontakt med vare sej arbetsförmedlingen eller socialen..

Jag älskar Jonas Andreas Gustavsson ♥

  

Tröstätning till hundra

Nu sprang Jonas å köpte chokladpudding så ska vi vräka i oss som tröst för att mitt liv går under den 24 november..  Så jag ska gå och poppa lite grönsaker så blir det lite nyttigt oxå ! ;) NEEJ, ingen glad smajlie, jag är asförbannad och har just fått min dödsdom ;(;(;(;( Ska faan i mej fetleta jobb till veckan, jag vill tjäna pengar nu och inte bara få några enstaka kronor för en heltidsaktivitet.. Screw the fucking system ! Jag hatar allt som har med arbetsförmedlingen och socialen att göra, det är ju bara skit.. Finns det ingen motståndsrörelse ? Typ "anti-arbetsförmedlingen-och-socialen" ? Pax för att vara medlem, kan till och med tänka mej att vara ledare..

Tvära kast

Nu försvann all min positivitet åt helvete.. Kom nyss hem från Arbetsförmedlingen och nu är jag inksriven i den här jävla jobbgarantin för unga vilket innebär att jag nästa måndag börjar med nån jävla aktivitet inne i Örebro som är på heltid och ger mej ca 2500 kronor.. Eller mej, snarare mamma.. Så måste jag lägga ut mina stackars pengar (som iofs typ inte ens finns) på ett jävla pendlarkort så att jag kan ta mej dit varje dag.. Yippie, ska verkligen bli jättekul och det kommer säkert bli väääldigt många positiva blogginlägg framöver.. Varför kan man inte bara få vara ifred ? Eller det får man men då får man inte ett öre istället.. Och samtidigt som man på heltid går på den där jävla skiten ska man försöka hitta ett jobb oxå.. Jag hatar dom som har bestämt det här.. Som sagt, jag vill bara få vara ifred från alla jävla människor som tjatar och frågar, ge mej ett jobb istället
..

Djurplågeri

http://www.peta.org/feat/ChineseFurFarms/index.asp

Råkade hitta den här länken på en sida så jag gick in för att kolla..
Asså det är helt sjukt, hur faan kan man ? Hur faan kan man ?
Jag fattar inte.. Borde faan vara skottpengar på sånna jävla äckel-människor..

Men jag varnar, kolla inte om du är känslig.. Min stora, starka karl
till pojkvän började nästan gråta och jag själv kunde faan inte kolla klart..Uppdate

En liten uppdatering bara, Jonas fick just reda på att hans tränare hade fixat en match till honom
fast i Ludvika istället för Stockholm ! :) Så nu går han omkring här och skiner som en sol ! Då slipper jag trösta honom och kan duscha desto längre ! ;) Är glad för hans skull, älskar honom ♥ 

btw, min kära mamma kom på en bra sak, popcorn är inte godis utan en grönsak !

Positiviteten flödar

Känner mej riktigt positiv idag så det här köret med "positiva inlägg" blir nog inte så svårt idag ! ;) Jag och Isabelle var inne på Marieberg (tredje gången på en och samma vecka för min del) en stund förut och sen drog vi till dansen ! Var riktigt kul måste jag säga, kommer stå allra längts fram på avslutningen ! :):) Då höjs ens självförtroende en smula ! ;)
På tal om Marieberg så skulle jag lätt kunna spendera 10 000 spänn där ! När jag får min första lön (eller kanske OM jag nånsin får min första lön) ska jag dra dit å bara handla upp alla pengar, en gång i mitt liv vill jag kunna göra så ! Jag är liiite besatt i kläder om jag ska vara ärlig ! Men asså det säger ju så mycket om en själv och vem man är, har man hittat sin klädstil så har man enligt mej hittat sej själv ! För mej som är så jäkla blyg och feg hjälper det otroligt mycket att ta på sej kläder som man känner sej bekväm i, som känns som jag ! Ett tips till blyga människor ! ;)

Nu ska jag duscha och sen trösta min lilla pluttpojke Jonas, han var så glad för att han fått en motstånader till helgens boxningstävling men när han kom till träningen idag fick han reda på att hans motståndare antagligen inte skulle komma.. Så var lite lessen/besviken/arg/pissed off när han kom hem :( Förståligt !


Happy toughts

Hörde just på teven att Sverige just nu har den värsta jobbkrisen på över 15 år, kul att man lyckades bli arbetslös precis då.. Meen nu hade jag lovat mej själv att skriva ett positivt inlägg idag (och kanske fler dagar framöver) så det ska vi väl försöka med då ! Det ska nog gå ganska bra för jag tycker ärligt att dagen varit ganska bra ! :) Vi har varit på Konsum och Netto för att lämna in jobbansökan och gissa vem som skötte snacket ? ;) Moi ! Riktigt stolt faktiskt ! Det märks att träning ger färdighet, ärligt asså, om man är blyg eller har social fobi så måste man träna och utsätta sej för jobbiga situationer ! Man behöver ju kanske inte börja med att vinna Nobelpriset och stå där å hålla tal utan man kan ju börja med sånt som är mindre jobbigt, som för mej att svara i telefon även om jag inte känner till numret.. Så kan man ta jobbigare saker när dom mindre jobbiga känns lättare ! Sen i alla fall, så gick vi till biblioteket och lånade böcker ! Måste ju ha nått att göra när man bara går hemma så jag ska läsa massa böcker och jag ska försöka lära mej att sticka, om jag har tålamod till det ! ;) Efter bibblan tog vi med Nova och en boll ut så hon fick leka av sej lite, sen hade vi oxå planerat att springa en runda men vädret höll inte i sej så fick skjutas upp ! Nu ikväll blir det Bonde söker fru och sen Oskyldigt dömd ! Jag önskar av hela mitt hjärta att man fick äta godis idag.. :( Just det, endast positiva tankar, ord och smajlisar ! Får tänka såhär istället, tur att det inte är godisdag så man kan behålla sin beach-kropp ! ;)Depprimisionsdag

Idag känner jag mej sådär allmänt nere igen.. Kändes som att det var påväg uppför men så faller man tillbaka pladask ! Beror nog mycket på att jag var hos soc igår och fick reda på att om jag ska få pengar så måste jag få nån jävla heltidssysselsättning typ som ett jobb, vilket skulle kunna låta bra om det inte var för att jag samtidigt är heltidsarbetssökande och att det enda jag får är typ 2600 spänn i månaden som går direkt till mamma (matpengar och sånt).. Jag ska med andra ord vara fittigt jävla fattig och "arbeta" dubbel heltid ! Som att inte mitt liv var så himla bra innan.. Och går jag inte med i det så skrivs jag in i nån jävla ungdomsgaranti på arbetsförmedlingen som innebär typ samma sak, kurser, aktiviteter, praktik på heltid men som jag fattade det så får jag då bara typ som studiebidraget ! Jag säger bara, VILKEN NORMAL MÄNNISKA SKULLE GÅ MED PÅ DET ? För mej är det inte ens bättre än inget, jag vill inte "jobba" 7-16 varje dag gratis.. Att det ska vara så jävla svårt å få lite pengar från socialen ! Jävla skitställe ! Så sitter soc-tanetn där och säger "jag tror inte det är så svårt att få jobb".. Till henne har jag bara 2 saker att säga, 1. Ser du inte på tv ? Läser du inte tidningar ? Lyssnar du inte på radio ? Det enda dom snackar om är VARSEL ! Och 2. Om det nu vore så jääävla lätt att få jobb skulle jag aldrig i hela mitt liv sitta å förnedras för några ynka kronor från soc..
Som sagt, lägg ner skiten istället ! Dom ska vara till för att hjälpa men vilka hjälper dom ? Jag vet när jag och mina syskon var små och mamma å pappa var fattiga så gick dom dit för att få hjälp men när mamma då undrade vad hon skulle göra om hon inte hade råd med mat till oss barn så hotade dom med att ta oss ifrån henne istället för att hjälpa till.. Jag tycker att det är helt sjukt, tänk vad många familjer socialen kan ha splittrat för att deras normer inte stämmer med verkligheten.. Dom har ju lixom sina regler att såhär mycket kostar det och såhär mycket kostar det, jag säger bara hallå ? Lev i verkligheten ! Ingen annan kan ju sitta å bestämma hur mycket saker och ting kostar för en annan människa ! Mamma t ex är ju glutenallergiker vilket gör att mycket av hennes mat är dyrare än vanligt plus att hon har astma och måste kosta på en massa mediciner.. Det har ju inte alla lixom, och det finns ju dom som har ännu mer extra (men inte onödiga) utgifter ! Sen när dom gör sina jäkla uträkningar så räknar dom vad man hade för inkomster för 3 månader sen men det är väl för faan skitsamma, det kvittar ju om jag för 2 månader sen hade 10 000 spänn på banken om jag inte har dom kvar nu ! Det är NU man behöver pengar, inte för 3 månader sen ! Eller det kanske man oxå behövde men i mitt fall..

Det känns som att jag bara klagar här i bloggen men allt blir ju bara skit ! Det enda jag vill är att få vara lycklig..

Vänner

Ibland skäms jag för att säga att jag inte har några kompisar.. Lixom, vad ska andra tänka då ? Dom måste ju tänka att det är nått fel på mej eftersom ingen annan gillar mej ! Men det är inget fel på mej, tror jag inte ! ;) Jag är enligt mej själv den perfekta kompisen ! Nu låter det jävlig kaxigt men för att förklara mej lite så menar jag inte att jag är felfri och perfekt som människa men jag har lixom rätt värderinga och om jag bara hade några vänner så skulle jag behandla dom på bästa sätt ! Sen har jag mina fel och brister som människa men vem har inte det ? Min (och min familjs) största brist verkar nuförtiden vara att vi bryr oss för mycket, hur man nu kan göra det.. Hur kan det uppfattas som dåligt när man bryr sej och ställer upp ? Och hur kan man tycka om för mycket ? Bara för att man inte är beredd att ge upp sina kompisar för minsta lilla så blir folk nästan arga ! Jag fattar inte, jag skulle bli överlycklig om nån kämpade för mej så som vi har kämpat för folk, jag skulle bli asglad om nån skrev  "hör av dej om du behöver snacka, jag finns här".. Istället verkar det stöta folk längre och längre bort vilket jag har väldigt svårt att förstå ! I dagens samhälle ska man tydligen vända kappan efter vinden och bara behandla sina närmaste ungefär som skiten under skorna ! Det är ju så folk beter sej och så skulle jag aldrig göra ! Tydligen så går ju folk på det oxå, jag skulle aldrig acceptera att dom jag kallar mina vänner gör en massa skit och behandlar mej allmänt illa då är jag hellre ensam hela livet men folk bryr sej inte utan stöter bort dom som verkligen är schysta och som inte vill acceptera att bli illa behandlade ! Och varför skulle jag acceptera att bli illa behandlad av mina vänner ? Det är ju ingen som accepterar en pojkvän som är otrogen så varför acceptera oscyssta vänner ? 

Jag vet en person som vi har umgått med som sa att det var jobbigt att vara med oss för om han var hemma hos oss en dag så kände han som att vi tjatade på honom varje dag, att vi lixom ville vara jämt (vilket fallet iofs inte var då) men är det inte så med vänner och kompisar ? Att man vill vara med dom ? Är det fel att tycka om en människa så mycket att man vill träffas jämt/ofta ? Jag ser ärligt talat inte felet i det..


Min lillasyster skrev en sjukt bra dikt som verkligen är läsvärd ;

Hur vill du att en vän ska vara ?
Kom nu hit åh snälla svara !
Vill du bli dissad åh behandlad som skit ?
"Jag glömde ringa , d va inte me flit !"
Visst , dina fula lögner suger ,
tror du inte jag fattar att du ljuger ?
En vän blir inte arg om du ber om stöd !
En vän är till för att hjälpa i nöd !
Utfryst åh bortglömd ska man inte vara ,
men frågar man varför , kan ingen svara ..
Ilska åh vrede leder ingen vart ,
tänk att känslor åh självfötroende kan ändras på en kvart !
Nu för tin är ingen vän for real ..
Va man än gör blir d ändå bara fel !
Jag blir aldrig som dom , inte en chans ,
allt skulle bli mkt lättare om dom inte fanns !
Tar du åt dig av detta så tänk åter igen ..
Beter du dig som en riktigt vän ?Jag kunde inte skrivit det bättre själv ! Den är som tagen ur mina egna tankar och den beskriver exakt verkligheten ! Så vill jag bara avsluta med att skriva, tänk dej för hur du beter dej mot andra innan du funderar över varför folk beter sej illa mot dej ! 


Too much

Jag tror att jag kollar liiite för mycket på One Tree Hill,
drömde i natt att Dan Scott höll mej fången i ett badkar ! ;)

Klippning

Jag skulle inte tacka nej till hennes frisyr !Torsdag

Vaknade och var nervös inför mötet på soc så får jag reda på att tanta var sjuk å mötet var inställt  "/ Nervös in the onödan.. Men jag var ganska duktig och utsatte mej för en del jobbiga situationer ändå, först gick jag till workingförmedlingen för att redovisa mina sökta jobb, sen ringde jag soc för att få en ny tid plus att jag gick till Ica och lämnade in en jobbansökan, DUKTIG GABRIELLE ! *klapp på axeln* Jag kanske kan lära mej att möta folk tillslut, eller möta och prata med dom kan jag väl men inte utan hjärtklappning, hettningar och andra fysiska besvär.. Jonas, Mamma och jag har även varit en sväng till Marieberg ! Kände faan knappt igen mej, eller jag kände igen mej men skulle snarare ha trott att jag var inne på Krämarn ! ;) Men det var kul med lite nya affärer iaf ! Dock krossades mammas hand i bildörren innan vi åkte så jag vet inte hur mycket hon njöt av upplevelsen ! ;)

Tack gode gud att man får äta godis imorn !

 


Ta mej i kragen

Imorgon måste jag ta mej i kragen och gå till Ica och fråga om jobb ! Råkade nämligen stå och tjuvlyssna när en tjej som satt i sa till människan framför mej i kön att dom behövde extrafolk som kan hoppa in då och då ! Kom på nu att det kanske var dumt av mej att höra det eftersom jag nu känner mej tvungen att gå dit.. :S Måste i alla fall gå dit, det här kan ju vara min chans till jobb lixom och jobb är något som jag behöver ! Eller iofs inte jobbet men gärna pengarna ! ;) Ska först till socialen och tigga pengar igen, men dom spottar en väl i näven som vanligt.. Det är ganska sjukt att alkoholister han gå dit å få pengar och matkuponger men till vanliga arbetslösa människor kan dom inte sträcka ut en hjälpande hand.. Och har man suttit i fängelse så är det bara att gå dit och få sina räkningar betalda ! Jag trodde fängelse var ett straff, inte ett sätt att få sina räkningar betalda ! Det kanske är nått jag ska testa på, göra nått halvkriminellt, sitta inne nån månad och sen få räkningen betald av vänliga, hjälpsamma socialförvaltningen ! Med andra ord uppmuntrar socialen till att missköta sej ! Bra tänkt, verkligen...

Förresten kunde jag gå ner i spagat för första gången i mitt liv förut ! :) 
Då gäller det att ligga i med stretchingen för nu jävlar ska kroppen min bli vig ! ;)


                                 Älskar min Poonie ♥Ologiska tankar och åsikter

Jag gick in på Nationalsocialistisk fronts hemsida (fråga mej inte varför, av ren nyfikenhet kanske?) och började läsa om deras politik och jag kan inte annat än skratta ! Det är skrattretande hur folk kan ha så sjuka åsikter, bla vill dom ha (jag citerar) "en befolkningsfrämjande näringspolitik i form av ekonomiska lättnader så som sänkt skatt och lönetillägg för barnrika och genetiskt friska familjer" .. Översatt till svenska vill dom helt enkelt utrota människor med genetiska fel ! Och här kommer mera; "Viktiga vidtaganden av rasbiologiska skyddsåtgärder för att säkra den nordiska rasens andliga och biologiska sundhet. Därmed upprättande av en statlig raskontroll. Obligatorisk undervisning i rasbiologi och rashygien samt befrämjande av en sund kroppskultur".. Herregud människor, det finns mer skillnader mellan män och kvinnor än vad det finns mellan svenskar och afrikaner ! Asså jag blir riktigt upprörd när folk har sånna idiotiska åsikter.. Det finns ingen logik i det hela överhuvudtaget !

Kollade på Cold case förut och då handlade det om en svart familj som flyttade till ett område för vita (jag vet inte vilket år det skulle föreställa att vara men det var ju ett tag sen iaf) och alla var ju såklart emot det utom en liten tjej som umgicks med den svarta flickan.. I alla fall så tyckte dom att om hon lekte med den svarta flickan så var det lika fel som att en häst och en höna lekte ! Herregud ! Det är det enda jag kan säga.. En människa är väl för faan en människa även om hudfärgen är mörk eller ljus ? Tror man då att smartheten/dumheten/personligheten/människan finns i färgen på huden då kan man ju fundera över vem det är mest fel på ? Och att till exempel Jonas har blivit mobbad stora delar av sitt liv för att han har mörkare hår än vissa andra.. Jag skulle gärna sätta mej ner och försöka diskutera med en nationalsocialist och få reda på hur dom egentligen tänker, för det är nått jag aldrig kommer kunna förstå mej på..
Varför skulle en människa vara sämre eller dummare för att den har råkat få en viss hud eller hårfärg ? Som jag skrev tidigare, tror man då att det avgörs i hud eller hårfärg är man jävligt korkad själv, DET är min åsikt !

Ännu ett sånt där inlägg

Förut när jag var ute och gick kom jag på att min blogg är ganska personlig, jag skriver om typ allt, både bra och dåliga saker och om alla mina tankar och känslor ! Det blir ju en del klagande och gnällande och folk kanske tror att det är för att få uppmärksamhet (vilket jag i så fall misslyckats ganska rejält med eftersom jag i genomsnitt har kanske 2 läsare om dagen :P) men det är det inte, absolut inte ! Det är bara skönt att få skriva av sej ibland, få ur sej irritationen eller gråten ! Sen om nån läser och kanske lämnar en kommentar, det är ju bara ett plus lixom ! Inte för att nån har klagat eller så, kommer bara att tänka på en massa när jag är ute på mina lååånga promenader ! Ett tips till folk som känner sej deprimerad, ledsna, arga eller bara allmänt nere, fyll din mp3 med bra musik och gå ut en lång promenad ! Det är faan rena terapin, i alla fall för mej ! Som jag skrev, jag går och tänker på en massa saker när jag är ute, lixom rensar tankarna och när jag sen kommer in så känner jag mej helt tom fast på ett bra sätt ! Plus att man får lite motion samtidigt som terapin, alltid bra att slå 2 flugor i en smäll ! ;)

En annan tanke som har varit i mitt huvud nästan hela dagen är det här med att läsa teckenspråk ! Jag tror att det skulle vara otroligt kul men det som, som vanligt, hindrar mej är min bästa vän feghet.. Jag är så rädd att jag inte ska klara av det, jag vet hur jobbigt jag tyckte att skolan var på slutet eller egentligen hela gymnasiet, för att jag nästan inte hade nån som fick mej att känna mej trygg . Jag tror att nästan alla nån gång har varit med om att det känns som att alla runtomkring en glor på en, kanske för att man gjort bort sej eller bara för att.. Så känns det för mej jämt, det känns som att alla människor tänker vad faan gör hon här? eller hur faan ser hon ut ? Tänk dej in i den situationen.. hur liten du känner dej, hur dåligt det kan få dej att må och hur osäker du blir på dej själv ! Därför känns det nästan lättare att bara stanna hemma och enbart möta enklare utmaningar som att gå och handla på Ica eller svara i telefon.. Samtidigt så känner jag mej så otroligt trött på att vara rädd och nervös inför allt, jag vill vara modig och äventyrslysten, jag vill våga saker och framför allt, jag vill leva mitt liv fullt ut ! Jag vill tatuera mej, jag vill pierca mej, jag vill träffa folk, jag vill göra massa roliga saker.. men istället för att försöka förverkliga mina drömmar ligger jag hemma och oroar mej för ifall tatueringen kommer göra för ont, ifall piercaren frågar en fråga som får mej att bli generad och knallröd i ansiktet, ifall nån av alla dom där människorna man träffar kanske gick omkring å var magsjuk.. Herregud vad är lite smärta jämfört med hela livet ? Och har nån nånsin dött av att bli generad ?

Så jag tror faan i mej jag ska anmäla mej till teckenspråkslinjen, blir jag antagen finns ju lixom ingen återvändo ! Och känslan när man har klarat av en (enligt en själv) svår utmaning, den stolhet man känner, den är värd så mycket !


Annandag födelsedag

Idag kom resten av familjen Henriksson + Ronja och Danne hit för att fira ingen mindre än mej ! Först öppnade vi lite paket, eller vi och vi, JAAG öppnade MIIINA paket som bland annat innehöll en helårsprenumeration som min kära syster Isabelle "jag har BARA 27000 på mitt konto" ! ;) Trevligt, då blir man påmind om sin 19.e födelsedag (som iofs inte borde få räknas som födelsedag :P) 2 ggr i månaden i 1 år framöver ! Sen fikade vi en massa gott och hade det allmänt trevligt ! Efter en stund blev Marri uttråkad och satte sej och gjorde en mycket givande tipspromenad som tog liiite längre tid för vissa än för andra ! ;) Det är tur man har galen fantasi och barnasinne när man har ett så tråkigt liv som vi ! ;) Blev i alla fall en lyckad eftermiddag med mycket skratt ! Och nu blir det back to reality och ännu en tråkig och ensam vecka .. Får försöka behålla lite av den positiva känslan som infunnit sej i min kropp under hela helgen ! :)
Bilder kommer upp senare, antingen här eller på bdb (ExoticThrill) !

Fick reda på en hemsk sak igår, att en gammal klasskompis till mej dött.. Kände honom inte direkt men det är hemskt ändå, att nån i lilla Finnerödja dör, det händer lixom inte känns det som.. R.I.P  

Dagen efter

Dagen har bestått av massa städning och bowling ! Det var riktigt trevligt måste jag säga ! Jag vann ju då, över Jonas som utger sej för att vara proffs ! ;) Sen käkade vi alla på McDonalds ! Alla människor ser det som lyx att gå ut och äta dyrt på nån flott restaurang, för mej är McDonalds lyx ! :) Blev i alla fall en lyckad kväll trots ryggproblem efter all damsugning och golv-torkning ! Nu sitter jag och kollar på Beck, har även tvingat Jonas att sitta med som förövrigt hatar svenska filmer och kriminalare, Beck = svensk kriminalare, kan nog inte bli värre för honom ! ;) Imorn kommer pappa, Isabelle och mormor hit med mer paket ! Trevligt värre ! Nu är reklampausen slut, åter till teven ! ;)


RSS 2.0