090930, 10.16

Lycka är INTE att vakna till ett hamrande ute i trapphuset som låter som att hela huset är påväg att rivas, det vill jag lova. Nu när jag sitter här vid datorn så låter det som att han som bankar däruppe är en decimeter ifrån mej. Kanske bäst att jag flyttar på mej innan jag får ett betongblock i huvudet! ;)  

090929, 22.48

En dag när jag inte hade något bättre för mej lånade jag min systers bärbara dator och satte mej för att kolla på Andra Avenyn. När avsnittet var slut hade jag fortfarande inget bättre för mej, så jag kollade lite vad det fanns för program att kolla på där på SVT Play. Så hittade jag ett avsnitt av programmet Debatt som handlade om ifall Sverigedemokraterna behandlades annorlunda än andra partier. Om det påståendet stämmer och i så fall av vilken anledning, ja det kan ju diskuteras, men i alla fall så var programmet intressant då det i studion fanns en Sverigedemokrat, en moderat, en från Rättvisepartiet och massa fler såklart. Det blev några heta diskussioner och kort sagt, det var intressant! Efter en stund kommer mina systrar upp till övervåningen där jag sitter och frågar vad jag kollar på. När jag svarar så höjs deras ögonbryn minst 3 cm, några underliga blickar dom emellan utbyts och den ena säger; "-Debatt?" med en röst som låter som en blandning mellan förvåning och avsky. Jag svarade nått i stil med "-Jaa, vaddå rå?" Då sa min syster, som förövrigt är 23 år gammal; "-Asså herregud, snacka om att vara vuxen.."

Förutom att vi har ett operationsärr på precis samma ställe på magen av precis samma anledning är vi inte lika någonstans hon och jag.

090929, 21.46

Var på återbesök på Karlskoga lasarett efter min operation idag! Jag blir så glad för min läkare är så himla trevlig, sådär mysig och jättelätt att prata med! Hon är precis som en läkare ska vara! :) Men i alla fall så verkade det som att allt såg bra ut. Hon kunde se en 13mm stor cysta på ena äggstocken men eftersom jag får behandling nu så antar jag att den försvinner! När vi sen åkte därifrån sa jag till mamma att det var ju synd man inte var sjukare och fick ha mer kontakt med dom härliga människorna där på kvinnokliniken! ;)

Det värsta var att det satt blivande mammor i samma väntrum som jag och det fick mej bara att önska att det var av den anledningen jag skulle göra ett ultraljud. Tänk känslan när man får se sin lilla bebis för första gången, måste vara helt fantastiskt! Jag vill ha en nu.. Eller nej det vill jag inte. Jag ville verkligen ha en för nått år sen, då kändes det som att jag kunde ha skaffat barn vilken sekund som helst. Men inte nu, jag vill må bra först. Både för min och bebisens skull!

090928, 23.46

Måste bara lägga ut en dagens outfit innan dagen är slut!


090928, 21.26

För några dagar sen såg jag en debatt mellan finansminister Anders Borg och tre olika personer från oppositionen. Borg menade på att oppositionen inte vill att vi svenskar ska behöva jobba eftersom det här trygghetssystemet med sjukpenning och a-kassa finns och att det på något sätt skulle vara det systemet som skapar klyftorna som finns i samhället. 

Jaha, så den omvända Robin Hood-metoden då, att dom rika ska bli rikare medans dom fattiga ska bli fattigare, den hjälper inte till att skapa klyftor? Till exempel att fastighetsskatten sänks, för vilka är det som sitter på fastigheter? Inte fan är det Bengt med sjukpenning eller arbetslösa Karin. Nej, det är nog inte det som ökar klyftorna. Det är möjligheten att få pengar vid sjukdom och arbetslöshet som gör.  

Högerpolitiker verkar ha en tendens att tro att alla fuskar och ljuger när det kommer till sjukpenning, a-kassa osv. Antingen är det "takes one to know one" eller så har dom här människrona aldrig varit i en situation där jobbet tas ifrån dom eller en sjukdom tränger sej på. Jag är inte frivilligt arbetslös men jag är tacksam att det finns möjlighet för mej att ändå få några kronor i månaden. För hur skulle det gått annars? Om jag inte skulle fått några pengar alls sedan juni 2008? Vi skulle gå under, eftersom min mamma inte skulle ha råd att försörja mej. Eller om man blir långvarigt sjukskriven, ska man då inte ha chans att få några pengar? Nej, för det har några kostymnissar med säkert flera hundratusen i lön bestämt. Då tror dom att dom gör något bra, sätter dit dom som fuskar med sånt där. Men det funkar ju inte, för människorna som egentligen straffas är ju dom som faktiskt inte fuskar, dom som verkligen behöver dom där kronorna för att ens få mat för dagen. 

För det är ju just det, några futtiga kronor. Det är ju knappast några stora summor man får vare sej man är sjuk, arbetslös eller pensionär. Min mamma har var sjukskriven för något år sedan och hade varit sedan länge. Vi fick kämpa varenda jävla månad för att få pengarna att räcka, och vad är det att sträva efter? Då väljer man väl hellre ett friskt liv där man kan jobba och tjäna pengar.

Den dagen Anders Borg blir sjukskriven, arbetslös eller pensionär kvittar ju det honom om han inte får en spänn från försäkringskassan för han sitter där med miljoner på banken. Men för oss som inte gör det, för oss spelar det en jävla roll om vi får pengar eller inte och jag är tacksam om den tryggheten inte tas ifrån oss.

090928, 10.58

Asså det här med vinterjackor, det är ett stående problem år efter år då vintern aldrig tycks vilja hålla sej borta. Man vill ha en varm jacka för kyligare vintrar, man vill ha en tunnare jacka för mindre kyliga vintrar samtidigt som man kanske vill ha en lite snyggare vinterjacka för finare tillfällen. Hur väljer man då? Som den vanliga, svenska fattiglappen man är kan man inte bara sticka iväg och köpa dom där tre jackorna som man kanske skulle vilja ha. Nej, man får nöja sej med ett av alternativen! Och vilket är då bäst? Ett av mina motton är ju något i stil med att det är bättre att vara snygg än varm, så att välja en varm jacka framför en snygg går bort!


Nej, varför gör vi inte bara så att vi skippar vintern totalt och håller oss till varmare tider, då allt vad vinterjackor och snö heter bara glöms bort och försvinner från planeten.

Det röstar jag för.


090927, 23.50

Den svenska Hollywood-frun Anna Anka är ju ett hett samtasämne just nu, både på gott och ont. Jag ska inte uttala mej om henne som person för jag vet inte tillräckligt men jag tänker uttala mej om ett uttalande som hon uttalade, kan man säga såförresten? ;) I alla fall så sa hon i en intervju att hon tycker att svenska tjejer är överviktiga, att hennes kropp är den absolut bästa i världen och att det är så svenska tonåringar borde se ut.

Enligt min mening är Anna Anka alldeles smal, senig och ser nästintill anorektisk ut. Jag skulle aldrig någonsin sträva efter en kropp som hennes. Visst, det är bra att vara i form men jag anser att hennes 38-åriga kropp bara ser sjuk och framförallt mycket äldre ut än vad den är! Min mamma som är 48 ser yngre ut än henne, tack vare att hon inte är pinnsmal!

Det finns två sätt att träna och få sin kropp i form, den ena får din kropp att se frisk, hälsosam och vältränad ut och det andra gör att du bara ser sjuk, senig och gammal ut.

Jag vet hur jag skulle välja.


090924, 23.52

Jag känner för att ta upp nått sånt där superintressant ämne ikväll men just nu står det bara helt still! Kommer inte på ett enda spännande ämne! Och sånt där måste ju lixom komma spontant, speciellt om det handlar om något som gör en upprörd. Den bästa texten skrivs i stundens hetta, så är det i alla fall för min del. För att ett inlägg om ett ämne som gör mej arg ska bli riktigt bra så måste jag i skrivande stund vara, kanske inte arg, men lite upprörd och smått irriterad. Just ikväll så känner jag inte att jag har några större problem förutom att jag titt som tätt får uppleva delar av klimakteriet. Jag kan sitta still och så plötsligt bara bli helt överhettad! Om det inte är något annat allvarligt fel på mej så antar jag att det beror på sprutan jag får som ska göra att mina äggstockar får vila ett tag, och som gör att jag för tillfället är i klimakteriet! Men det känns lite sådär, att plötsligt bli sådär äckligt för varm..

Här inleder jag kvällens inlägg med att skriva att jag vill ta upp något intressant, så slutar det med att jag snackar om klimakteriet! Lyckat! ;) Nej men förövrigt så gick mötet med psykologen idag jättebra, hon var sådär trevlig, mysig och inbjudande! Jag upplevde till och med att hon var lätt att prata med och det är ingen vanlig upplevelse för mej! Jag hoppas att jag får fortsätta gå hos henne!

Nu ska jag kolla på Lady Gagas uppträdande från MTV:s Video music awards, uppträdandet är helt crazy men det var en helt sjukt bra version av låten Paparazzi!

090924, 13.53

Dagens outfit,
med ett stökigt rum som bakgrund!


090924, 00.34

Jag sitter här och ska inom en väldigt snar framtid gå och lägga mej! Kände för en uppdatering men när jag nu väl påbörjade inlägget så kände jag att jag inte hade något att skriva om.. Det har inte hänt något kul, jag har inget spännande ämne att ta upp och dagens outfit, ja den är redan utlagd för dagen! ;) Så vad finns det att uppdatera? Mer än att jag ska iväg och träffa en psykolog imorgon, på sånt här vad ska man kalla det? Typ som en utvärdering, av mej, för att avgöra om jag ens är i behov av hjälp och för att i sånna fall kunna ge mej den hjälp jag behöver! Låter så väldigt allvarligt, jag är ju inte värsta psykopaten men jag själv anser att jag är i stort behov av hjälp för att kunna fortsätta mitt liv eller kanske snarare för att överhuvudtaget kunna skaffa mej ett liv!

Jag hoppas hon som jag ska träffa är snäll och förstående.. Hjälp!

090923, 13.06

Dagens outfit


090921, 23.40

Är det någon som har en sån här tröja till salu? Hittade den här på Tradera och tänkte att den ska jag bjuda på! Så glömde jag totalt bort det för att sen komma på det när auktionen var avslutad för endast två minuter sedan.. Ska man missa något ska man i alla fall göra det stort och inte sådär precis, då kunde jag lika gärna kommit på det medans det var två minuter kvar. Nej, då blev jag jävligt sur en stund! Så är det någon som vill sälja en sådan eller om ni åtminstone vet om eller var man kan få tag i en, HÖR AV ER! :)


090920, 21.46

Jag måste säga att Lady Gaga är en otroligt unik person, eller i alla fall otroligt unik som artist. Unik behöver ju inte alltid betyda något positivt och i Lady Gagas fall så är det inte alltid att hon är positivt unik vad gäller klädval eller typ av uppträdande. Men, jag tycker alltid att det är positivt att vara unik, att sträva efter att inte vara precis som alla andra. Det är däremot alltid positivt! Även om Lady Gagas kläder ofta är skumma eller hennes uppträdande på tex MTV:s VMA innehöll blod och avslutades med att hon såg ut som hon blivit hängd. Ni fattar vad jag menar! Jag är för unikheten men jag kanske inte älskar allt personen gör! Så är det med Lady Gaga, plus att hon har en helt fantastisk sångröst! Hon är grym!


(bilden från Google)


090920, 21.08

Jäkligt dålig bildkvalitet men det ska föreställa gårdagens outfit!


090919, 14.01

Snacka om att ens liv kan gå upp och ner precis hur mycket som helst! Man kan väl säga att det känns som att jag ständigt lever i en svacka men djupet på svackan varierar från dag till dag och det kan gå från topp till PANG, rätt ner i botten, på några sekunder! Och dom senaste dagarna har väl känts som en ganska djup svacka, därav dålig uppdatering! Men nu känns det som att jag tagit mej några steg upp ur djupet! Får väl se vad som händer, ska i alla fall börja gå hos en psykolog/kurator/terapeut. Det borde jag ha börjat med för längesen, innan den sociala fobin och depressionen tog över och började styra saker i mitt liv. Det har hunnit gå så långt att dom där två börjat bestämma saker, haft den avgörande rösten. Jag har insett det nu och jag vill inte ha det så. JAG vill bestömma i mitt liv, JAG vill lägga den avgörande rösten! Fast jag är jättenervös. Livrädd. Men jag antar att jag överlever det också. Jag var jättenervös och livrädd inför min operation för snart fyra veckor sen, men här sitter jag idag, livslevande med fyra ärr på magen som snart är ihopläkta!

Jag klarar av mycket mer än jag tror, jag måste bara få hjälp med att inse det.

090913, 21.05

Dagens outfit!


090913, 19.59

Jag har alltid tyckt att Magnus Betnér verkat vara en otroligt bitter, kall och tråkig människa men när jag igårkväll läste en artikel om honom ändrades min åsikt och jag insåg att han faktiskt är mänsklig. För det första så gick han ut med att han är bisexuell men sen sa han även att han tror att alla innerst inne är just bisexuella, om dom skiter i att tänka efter, som han själv uttryckte det! Det är något som jag också tror, att alla en eller flera gånger under livet blir kär i en person av samma kön. För om man tänker efter så är det ju inte könet på personen man blir kär i utan personen och en person är ju en person även om den har samma kön som jag eller det motsatta. Jag tror att det är så inpräntat hos oss människor att det är en tjej och en kille tillsammans som är det rätta att det finns som en spärr som gör att vi inte riktigt kan släppa fram dom där sidorna. Och att det fortfarande är så svårt för så många människor att acceptera samkönade par bygger ju bara upp den där spärren ännu mer.

Nej, oftast brukar media ge en missvisande bild av personer och händelser men hur som helst fick det mej den här gången att ändra en negativ uppfattning till en mer positiv sådan!

090913, 01.17

Idag när vi var på chokladmässan såg vi plötsligt en liten flicka komma gråtandes, halvt springandes. Hon ropade efter sin pappa och vi förstog att hon tappat bort honom. Tänk er skräcken i den lilla, späda kroppen! Du är ungefär en meter hög och det enda du ser runt omkring dej är okända människors ben. Jag ångrar att jag inte gick fram och hjälpte henne leta efter sin pappa, så kunde jag fått känt mej som en hjältinna för ett kort ögonblick. Men ett annat par hann före och det slutade i alla fall lyckligt i pappans armar!

Jag kom själv bort i ett stort köpcentrum när jag var kanske 6-7 år. Vi var inne i en affär och så sa mamma att hon skulle gå till en annan affär som låg precis runt hörnet. Jag, ensam, stannade kvar lite i den första affären och när jag sen skulle leta efter mamma kunde jag inte hitta affären hon sagt att hon skulle till. Jag minns inte exakt hur det gick till men jag vet att jag började gråta och att jag blev upptäckt av ett snällt par som tog med mej till en person som ropade ut i högtalaren vad jag hette och att jag letade efter min mamma. Så hon kom och hämtade mej, så även den historien fick ett lyckligt slut!

Men som barn tänker man ju inte speciellt logiskt att mamma åker inte hem utan mej, utan man tror ju att man är förlorad för alltid och just då känns ju det fruktansvärt.

Även om jag idag ser tillbaka på det hela och småler!

090912, 17.47

Alltså, Losing you med Dead by April live i Sommarkrysset (iofs bara sett på teve) är ärligt talat bland det bästa jag nånsin hört! Och jag vet inte hur många gånger det klippet visats på Youtube här hemma, minst en gång om dagen sen fjärde juli plus massa mer gånger vissa dagar! ;) Om jag ska vara ärlig så gillade jag inte låten sådär överdrivet mycket innan men tack vare det framträdandet så ändrades min uppfattning! Och om jag ska vara ännu mer ärlig så är det egentligen inte alls min musiksmak, popmetal eller vad det nu kallas, men dom är grymt bra!

Dagen förövrigt har spenderats i Askersund på chokladmässan med massa provsmak, kan det bli bättre? Älskar choklad! :) Är nog lite smått beroende till och med, om jag tänker efter.. Sen övningskörde jag lite med mamma också, är två år efter alla andra så det är på tiden att jag tar det där körkortet nu! Plus att det skulle kännas jävligt surt om till och med min tre år yngre syster var klar före mej..  

Här är förövrigt några, iofs mindre bra, bilder från Dead by April in Eskilstuna! ;)

   


090911, 19.50

Dagens outfit!
Körde på utsläppt hår till, vilket i sin tur leder till att min egen familj inte känner igen mej
då det är väldigt ovanligt eftersom jag och utsläppt hår oftast inte går ihop! ;)


090911, 19.22

Varför är vissa människor så förutsägbara? Sådär att man vet, att hur mycket den här personen än försöker övertyga mej om det ena och det andra så vet jag att han/hon kommer göra som jag förväntar mej ändå. Är det så att en del människor verkligen inte kan ändra på sej? Eller är dom bara för fega för att försöka?

Jag tycker också att det är otroligt själviskt att göra så mot andra. Att om och om igen komma tillbaka och påstå att man har förändrats för att inom kort, oftast snabbare än förväntat, bevisa att man är kvar och trampar i precis samma spår som innan. Det skulle jag däremot inte våga, lura folk om och om igen. Jag skulle skämmas över att hela tiden nästan kräva nya chanser av människor som jag gjort illa. Vissa människor kanske man känner att den är verkligen värd både två och tre chanser, och då ger man dom det. Men hur många chanser är nog? Hur många gånger ska en människa kunna charma sej till en ny chans innan man sätter stopp på riktigt? Och hur vet man om en person är värd alla dom där nya chanserna, att han/hon inte vara leker eller fegar ur?

Jag tror på ödet och känner lite så att, är det meningen så händer det. Även om chanserna tar slut och du sätter stopp så är det i slutändan ödet själv som bestämmer. Det kanske inte sker idag, om en vecka eller ens om en månad. Men sker det inte under hela din livstid, ja då var det helt enkelt inte meningen!

090910, 22.41

Många är ju sådana att dom vill skriva när dom är inne i svackor och mår dåligt, att det är då dom skriver som bäst. Jag är precis tvärtom. Jag behöver få inspiration och känna mej motiverad till att skriva vilket jag absolut inte gör när jag mår dåligt, snarare totalt oinspirerad och omotiverad till precis allt. Nej, jag drar mej mest bara undan och vill helst inte synas överhuvudtaget.

Vissa gånger kanske jag vill skriva men oftast så känner jag att det blir för privat och framförallt för tråkigt att läsa. Även om jag inte är någon storbloggare så vill man ju ändå inte hänga ut sitt innersta på internet, öppet för hela världen att läsa.

Nej, vad jag behöver det är någon att prata med.

090909, 22.53

"Du är smal, du är vit och du har lite ludd där uppe, du är ta mej faan en tops!"


090907, 00.30

Är som sagt lite besatt i So you think you can dance, jag sitter typ jämt och youtubar framträdanden
från programmet! Måste säga att dom absolut bästa koreografierna har kommit ifrån två koreografer som gör så sjukt genomtänkta och finurliga nummer i dansstilen lyrisk hiphop! Om jag inte minns fel så har dom till och med
vunnit en Emmy för en av sina danser, eller dom var i alla fall nominerade! ;) 

Här är ett helt underbart nummer från senaste säsongen!090905, 12.29

Enligt mej så är So you think you can dance ett av världens bästa tv-program! Och ett av dom
pampigaste och bästa framträdandena den här säsongen var det här numret! Både låten och dansen
är så sjukt mäktig och kraftfull! Enjoy!


090904, 10.53

För ett tag sedan läste jag någonstans att Dead by April-Pontus (ni vet han superheta, übersnygga) inte dricker alkohol! Då måste jag bara säga att om det är sant så är det typ det grymmaste jag nånsin hört! Man kunde även läsa i Nerikes Allehanda för några veckor sedan om artister, bland annat Sibel och Björn Gustafsson, som också valt att vara nyktra! Jag tycker det är skitcoolt och när jag får höra sådant höjs personen rejält i mina ögon! Är det något som imponerar på mej så är det just människor som tar avstånd från alkohol och jag tycker att det är något fler borde göra! Jag själv är sjukt stolt över att aldrig ha varit full och det finns inget någon skulle kunna säga för att få mej att ändra mina åsikter, eller ens tvivla!

090902, 23.57

Usch, jag känner att jag blivit riktigt dålig på det här med att uppdatera och vara aktiv här på blogg.se.. Får bli ändring på det punkt nu! Idag var Jonas och jag i alla fall nere i Finnerödja för att gå på den otroligt fascinerande marknaden! ;) Som förövrigt var årets höjdpunkt när man gick på högstadiet! Dit skulle man ta med alla sina nya kompisar från andra orter vilket då gjorde att allas kompisar åkte med våran "bonbuss" som var gratis, så den var smockfull ända tills den stannat vid marknaden där det bara vällde ut människor och efteråt kanske det satt någon ensam krake som antingen inte ville eller inte kunde gå på marknaden just den dagen! ;)

Nuförtiden är det väl inte lika fascinerande att gå på den där lilla marknaden men det är klart jag går dit om jag har tid och möjlighet, vilket jag hade i år eftersom jag är sjukskriven! ;)

090901, 23.57

Idag är det en vecka sedan jag skars upp och blev två cystor fattigare! Och dagen till ära gick jag min första riktiga promenad! Den var inte lång men ack så ansträngande för någon som nästan bara legat still i soffan på heltid under en vecka! ;) Slår vad om att min kondition och mina muskler kommer vara lika med noll när jag väl får börja träna på riktigt igen..

Utlovade ju några bilder från veckan som varit!Min mage, ser ut som jag blivit "knivhackad"! ;)Tack gode gud för lyfta-upp-sej-själv-handtaget och fjärrkontrollen som höjer och sänker
sängen och dess ryggsstöd! Hur f-a-n skulle jag ha klarat mej annars? :SNu har vi i alla fall en sak gemensamt du! ;)Ni får nöja er med dom så länge!


RSS 2.0