101030, 16.37

Another day
Another time and place
Somewhere, someway
We'll meet another day
Another day
Belongs to you and me
Somewhere, someway
Another day101029, 23.34

Hur kunde Daniel åka ur Idol? Det är min fråga. Och han var så söt som grät i Eftersnacket, ville bara krama honom! Det är nått med kombinationen killar och tårar ^^ Men Jay är ju i alla fall kvar och han blir ju tydligen bara snyggare och snyggare för varje gång han uppträder så det får väl duga som substitut tills vidare.

Men det är skapligt störande, dom första åren Idol gick blev det till cirka 90% precis som jag tyckte men nu är det snarare så att det till 90% inte blir som jag tycker. Med andra ord, jag och svenska folket är inte överens. Illa. 

Jag vet, jag blir alltid liiite för insatt.
101029, 21.55

Asså EMD är helt sjukt, galet bra! Dom lär ju vara Sveriges bästa 
artister plus att M:et, Mattias, lär ha Sveriges bästa röst. Helt sjukt!

Och det är ju inte precis negativt att dom är galet fina att se på. ;)Ögon- och örongodis, two in one!

101029, 18.29

Det är egentligen ganska lustigt. Svarade precis på en kommentar som bland annat innehöll frågan "allt bra?". Det är väl kanske den vanligaste frågan bland frågor i bloggvärlden (och kanske resten av världen också, vad vet jag?). Men i alla fall, det lustiga med det hela är när man tänker efter, hur ofta svarar jag faktiskt ärligt på den frågan? Svaret för min del blir i princip aldrig. Jag svarar alltid typ "allt är bara bra med mej" när jag egentligen skulle vilja svara "inget är bra, allt suger och jag känner mej totalt värdelös rakt igenom". Men hur många förväntar sej egentligen detta brutalt ärliga svar? Ofta är det ju bara en artighetsgrej att fråga hur någon mår på samma sätt som i alla fall jag tror, att det är ganska givet att man på denna artighetsfråga nästan alltid svarar att man mår bra vare sej man gört eller inte. Ingen förväntar sej väl att få höra den här personen rabbla upp en lång lista på saker som får honom eller henne att må sämre än bra. Så man undrar ju hur många som faktiskt skulle uppskatta det ärliga svaret framför det givna.

Sen måste jag bara tillägga att jag tycker absolut inte att det är något fel med att ställa frågor som "allt bra?", det här var lixom bara en liten fundering. Och ett erkännande att jag faktiskt ljuger ibland.Så nej, allt är inte bra med mej.


101029, 14.18

Tänk vad mycket man går miste om på grund av att man dömer på förhand eller har förutfattade meningar. I lördgas började ju programmet Så mycket bättre på tv4 och jag hade såklart sett reklamen innan och tänkt men hejja, kul program att sända en lördagskväll, lite sådär småirriterat. Och kanske inte helt oväntat så spenaderade jag INTE min kväll framför det programmet. Men så dagen efter råkade jag sitta vid teven när reprisen av det gick och både mamma och jag fastnade direkt. Hela programmet bara sprudlade av glädje, gemenskap, kärlek. Jag bara fylldes av dom här känslorna och programmet gjorde hela min dag. Sen är jag sjukt svag för  när människor gör covers på andra artisters låtar vilket i princip är vad det hela handlar om. Så jag säger bara det, döm aldrig någon eller något på förhand, även om det så bara handlar om ett tv-program.101025, 22.07

När den själviska versionen av mej kommer fram hatar jag folk som säger "hon har det bättre nu", "nu är hon fri" och "hon slapp ju i alla fall cellgifterna och operationen". Just då kunde jag inte bry mej mindre. För vad spelar det för roll om hon flyger omkring och lever livet när hon inte längre finns hos oss? Det är ju här hon ska vara. Inte på någon bättre plats bortom denna värld utan här, med oss. 

Värst kommer det bli på födelsedagar och jul. Du som varit med varenda jul och varenda födelsedag i hela mitt liv, hur ska  det någonsin kunna kännas som vanligt? Hur fan ska vi kunna fira jul? Utan dej? Vi kan lika gärna lägga ner allt vad familjehögtider heter för det kommer aldrig mer bli detsamma.
Och du skulle bara våga glömma vad du lovat oss ..

101024, 12.18

Igår var vi hemma hos mormor och rensade bland hennes grejer. Mitt i rensandet hittar Isabelle en bok som heter Sanningen om vägen till evigt liv och säger "Jaha, den här glömde hon minsann att läsa". ;)

Fy på dej mormor !

101022, 18.37

I tisdags begravde vi mormor.


101017, 21.06

Det spelar ingen roll hur mycket du än ställer upp för andra människor för det är inte värt ett jävla piss i slutändan i alla fall. Och det spelar inte heller någon roll vad männiksor än lovar dej för det enda du faktiskt får är falska förhoppningar och svek. Det är mina erfarenheter.

Fy fan.

101015, 22.06

Ja, ni kan ju bara försöka lura i mej att ni sett någon snyggare varelse än denna ;OMG! Är det verkligen tillåtet att vara så galet het?

101015, 17.22

Någon mer än jag som sitter och äter en chokladtomte såhär i mitten på oktober? 


101014, 21.13

Jag har sagt det förr men jag kommer härmed att säga det igen, David Hellenius är och förblir Sveriges absolut roligaste människa. Han är helt sjukt klockren och jag bara älskar allt han säger och gör. Anledningen till att jag tar upp detta nu är med anledning av att hans egna talkshow ju hade premiär förra torsdagen och att det nu alldeles snart är dags för avsnitt nummer två. Här kommer ett litet smakprov från förra veckans program när Maria Wetterstrand vad gäst;

"-Du är ju språkrör men vad säger man på engelska, heter det language pipe?"

(Y)101013, 23.27

Inga farväl, inga medvetna ord
så fort och tyst gick du bort från vår jord
Här går vi i rester ur din svunna värld
bland tankar och minnen som färgat din färd
Allt som du älskat oss bilder nu ger
vi talar och skrattar, vi minns dig och ler

101012, 22.50Anything but ordinary.

101011, 17.16Helt sjukt, galet bra !


101011, 15.16

Under dom senaste dagarnas cykelturer har jag gjort en liten upptäck;
hur mycket motvind det än är åt ena hållet är det alltid mer åt det andra hållet.

Och den lilla upptäckten stämmer till 100%. I alla fall om man cyklar i Hallsberg.


101010, 10.10

Ett litet tillägg till föregående inlägg, tydligen så valde Sverigedemokraterna att lämna kyrkan därför att biskopen enligt dom "hyllade vänsterextremister" när hon pratade om demonstrationer som skett mot rasism. Men bara för att man öppet visar sin avsky mot rasism betyder ju inte det att man är vänsterextremist. Som att alla som inte är Sverigedemokrater skulle vara vänsterextremister? Finns väl högernissar som också dom är emot rasism men som absolut inte har något med vänstrextremism att göra över huvudtaget. Snacka om att se allt i svart eller vitt.

(Lägg extra märke till datumet och klockslaget !)

101009, 22.54

Jag bara måste få dela med mej av mina åsikter angående Sverigedemokraternas lilla protest häromdagen. Det var för några dagar sedan jag läste på text-tv om hur biskop Eva Brunne höll ett tal under gudstjänsten som inledde riksmötet. Hon pratade om rasism, främlingsfientlighet och alla människors lika värde varpå SD:s ledamöter reste sej för att i protest gå därifrån. Det visar ju inget förutom precis, exakt vart dom står i den frågan. För om det nu inte är rasister dom är, varför i helvete blev dom så kränkta att dom kände sej tvugna att gå därifrån, mitt i gudstjänsten och någons tal? Om dom nu inte är främlingsfientliga och håller med om att alla människor är lika mycket värda, då fanns det väl heller ingen anledning att ta åt sej och känna sej utpekad? Jag citerar Göran Hägglund; "När de lämnade visade de upp sej som de som biskopen pratar om". Exakt. Men så långt tänkte dom uppenbarligen inte.

Det visar sej alltså att SD inte bara är rasister, främlingsfientliga och emot att alla människor är lika mycket värda, dom är till råga på allt jävligt respektlösa också. För sitter man med i riksdagen är det väl ganska viktigt att man kan lyssna på och respektera att alla kommer inte tycka precis som en själv. Hur skulle det se ut om människor så fort någon har en åsikt som någon/några andra inte håller med, reser sej och går därifrån? Så fort Reinfeldt nämner skattesänkningar då reser sej Mona Sahlin och co och går därifrån, bara för att dom inte delar åsikt? Är det på det sättet vi ska styra och förbättra vårat land? Samtidigt säger sej ju SD inte vara varken rasister eller främlingsfientliga, så med tanke på det hade dom ju inte behövt gå ut eftersom det enligt dom själva då även är deras åsikt. Konstigt.

Men enligt Jimmie Åkesson var ju biskopens tal väldigt olämpligt. Behöver jag ens nämna vad jag anser olämpligt? 


101009, 12.22


Lite småkär blir man allt ;)


101007, 09.37

Igårkväll när jag hade lagt mej låg jag i sängen och tänkte att imorn ska jag gå en lång, härlig morgonpromenad. När jag vaknade idag smattrade regnet mot rutan och gårdagens idé kändes genast mindre lockande. Hade jag däremot tänk att imorn tänker jag fan inte gå ut och gå, då jävlar hade himlen varit blå och solen hade strålat vackrare än någonsin.101006, 23.43

På något sätt är man dum nog att tro att alla människor man älskar kommer finnas kvar hos en föralltid. Det blir ett ganska brutalt uppvaknande när man inser att så är det faktiskt inte. För bara några månader sedan var min mormor en oförskämt pigg och frisk 80-åring. Hon bodde själv i en lägenhet och klarade allt hur bra som helst. Senast jag såg henne, i lördags, låg hon liten, ynklig, blå och framförallt livlös i en säng på ett sjukhus. Det kändes så totalt overkligt och jag tänkte att när som helst öppnar hon ögonen. Skrattar, pratar och skojar, som hon brukade. Ibland tyckte jag mej kunna se att bröstkorgen rörde sej upp och ner, att hon andades. Men hon varken öppnade ögonen eller andades. Hon bara låg där. Hennes skal låg där. Tomt.

Jag kan inte fatta att jag aldrig mer kommer få se henne, min älskade, söta mormor. Att jag aldrig mer kommer få höra hennes röst, klappa hennes kind. Att hon aldrig mer kommer ringa och fråga vilken kaksort hon ska baka till min födelsedag (vilket iofs var en onödig fråga eftersom svaret varit detsamma dom senaste 10 åren). Jag trodde inte att vi skulle förlora henne så snart. Kvällen innan hon dog bad jag för ovanlighetens skull till och med till Gud. Jag bad att vi skulle få ha henne kvar ett tag till, att han inte skulle ta tillbaka henne än. Tolv timmar senare var hon borta. Antingen finns det ingen Gud eller så bryr han sej bara inte ett piss om människors böner.

Hur ska nånting nånsin mer kunna bli sej likt?

Min mormor var otroligt fin och jag kommer sakna henne så fruktansvärt mycket ♥

101002, 21.31

R.I.P Mormor, 1930-02-15 - 2010-10-02 ♥


101001, 11.52I love you ♥


RSS 2.0