090228

Idag färgade jag äntligen om håret, vilket borde ha varit gjort för lääänge sen ! Men nu är det gjort och jag är åter nästan svarthårig ! Lär väl inte bli igenkänd överhuvudtaget på KFG nu ! ;) Det är konstigt det där, hur folk kan tycka att man bara genom att färga håret och klippa lugg är så förändrad att man inte blir igenkänd.. Jag är sån att om jag har sett ett ansikte en gång så minns jag det (oftast) så folk skulle nog behöva förändra sej otroligt mycket för att jag inte skulle känna igen personen ifråga !

Lördagskvällen kommer bestå av Melodifestivalen, Wallander och GODIS ! Sen kommer jag säkert behöva min dagliga dos Andra Avenyn, får se vad som händer ! Jonas kommer säkerligen spendera kvällen med sin nya älskarinna så jag får väl underhålla mej själv ! :P
  

//Gabrielle

090227

Jag har ännu en gång fått bevis för att jag ser otroligt annorlunda ut bara för att jag klippt lite lugg ! Var inne på KFG förut och så skulle coachen ta närvaro och skriva ner namnen på nya människor som han inte kände igen. Jag satt där och tänkte på annat eftersom jag har varit där sen november så antog jag att han kände igen mej. När han har sagt namnen på personen som satt typ bredvid mej så kollade han typ åt mitt håll och sa ungefär; "Där bak sitter nån ny.." Med andra ord, inte jag ! Men så fortsatte han kolla bakåt och ingen svarade så sa han; "Kan du säga vad du heter ?" och jag bah;"Jag ?? Jag heter Gabrielle och jag har varit här länge.." Han frågade om jag hade färgat håret och klippt mej.. Joo iofs, jag färgade juh håret innan jul och det tar ju en stund att vänja sej.. :S Senare sa han att jag inte skulle vara i hans grupp och att det var därför han inte kände igen mej.. Han är en klass för sej må jag säga ! 

Dags för min dagliga dos nummer två av Andra Avenyn ! ;) 

//Gabrielle

090226

Var iväg och dansade förut och då kom jag att tänka på hur viktigt det är att man får komplimanger ibland, att man får höra att man är duktig osv. En del människor är sånna att dom blir peppade av att tränaren skriker å gapar å klagar på dom medans andra peppas av positiva och uppmuntrande saker. Jag är en sån där sistnämnd, om jag under en danslektion skulle få höra att jag gjorde det och det fel, då skulle jag bli lessen, känna mej utpekad, nertryckt och jävligt dålig, jag skulle bli så långt i från peppad som det bara går.. Däremot om man får en komplimang, kan vara nått litet, kanske bara ett "bra!" så lever jag på det flera timmar efteråt! Det är som dom säger i nån reklam, att alla spelare (dansare eller vad det nu är) måste minst en gång under varje träning få höra sitt namn (asså typ "bra gabbri!") och för mej stämmer det verkligen! Förövrigt är det Jonas och min dag idag och till skillnad från vissa andra så vet jag att det är våran 38 månad tillsammans och inget annat ! ;)

   

 Glömde också nämna att vi under våran Mariebergsvistelse igår råkade gå bakom ett skåp när Gulisen såg oss ! ;) Mycke viktigt att veta om ! :P

090225

Idag har jag, Isabelle och Jonas varit inne på Marieberg och shoppat loss lite ! Jonas, tro det eller ej, var storhandlaren ! ;) Han är ju såndär att när han får en ide på hjärnan så försvinner inte den förrän den är fulländad och i det här fallet handlade det om en bärbar dator som han numera är en stolt ägare av ! Så ni kan ju gissa hur hans eftermiddag har spenderats ! ;) I alla fall så var jag som är värsta bokätaren tvungen att gå in på Bokia och kolla in bokrean, hittade två böcker som dock inte hörde till rean men som antagligen är jäkligt läsvärda ändå, och Isabelle handlade en kase full på Apoteket ! :P Trevligt att komma ut lite, känns som man inte ser annat av världen än våran lägenhets väggar !

Sen så måste jag säga att musik är ett otroligt bra påhitt ! Det skulle vara jäävligt svårt att klara ej utan asså ! När man sitter i bilen eller går en lång promenad så vore det ju hur trist som helst att inte ha en mp3 fullproppad med underbar musik som får en att slappna av, drömma sej bort och bara må allmänt bra för en stund ! lus att utan musik skulle man inte kunna dansa,eller självklart skulle man kunna men det vore verkligen inte samma sak för fem öre.. Så tack gode gud för den som kom på att man kunde göra musik !

Nu tycker säkert Jonas att han har varit utan sin älskling alldeles för länge, och nu menar jag inte mej utan hans nyinköpta älskling som jag för tillfället ockuperat, så det är väl kanke bäst att jag återlämnar den ! ;)

Godnatt ! 

Ett erkännande

Det har hänt nått som jag inte hade väntat mej skulle hända.. Jag har börjat kolla på Andra Avenyn ! Ska man skratta eller gråta ? Jag vet inte men jag är helt enkelt fast.. Det är ju så det är, man råkar kolla ett kanske två avsnitt och så är det kört och man vara måste ladda ner hela säsongen och bara knarka sej igenom allt ! Egentligen så är det lite som Sveriges svar på Våra bästa år (något bättre handling, ingen som har mördat en halv stad och skapat en ny värld vad jag vet iaf :S) om jag ska vara ärlig, säger saker som man inte skulle ha sagt, blir nästan pinsamt dåliga ibland och ändå så måste man bara kolla ! Jag vet inte vad det är som gör att man blir sådär beroende av tv-serier, har haft samma känsla för OTH, Greys Anatomy, Summerland.. Undrar hur mycket tid jag egentligen spenderar framför teven ?

Så, nu har jag erkänt det ! Blir ungefär som AA-möten;
- "Jag heter Gabrielle och jag kollar på Andra Avenyn!"
- "HEJ GABRIELLE!!" ;)


Jag undrar

Jag undrar, vad är det som gör att vissa filmer påverkar en så otroligt mycket medans andra bara rullar på och försvinner ? Det kan ju faktiskt vara så att två filmer kan vara ungefär lika, ha ungefär samma handling men den ena sätter sej fast och sitter kvar, länge.. Är det så att den ena är så otroligt bra gjord ? Beror det på skådespelarna ?

Arn är en sån där film, för mej ! Kollade nyss på ettan med mamma och jag tycker bara att den är otroligt bra ! Det är ju värsta kärlekshistorien egentligen.. Och så gillar jag det här att dom är så.. jaa, vad ska man kalla det ? Kommer inte på nått bra ord men att dom lixom är så pålitliga, alltid annars i filmer så lovar man saker och man står på en sida tills nån med lite mer pengar och makt kommer, då sviker man och hugger den andre i ryggen.. Som Knut och Arn eller mellan Saladin och Arn.. Man lever sej in så i det så ibland  måste jag nästan påminna mej själv att det är inte på riktigt.. Det blir lixom så starka känslor så det känns i hela kroppen, fast det var andra gången jag såg filmen så känns det likadant nu ! Så jag säger bara, har man inte sett filmerna så ska man absolut se dom annars missar man verkligen nått !

Panik kryddat med lite ångest

Jag vet att jag skrivit detta förut och tjatat en massa men jag måste få säga det ännu en gång, Kristian Luuk i Melodifestivalen.. Behöver jag säga mer ? Klockrent, fantastiskt, perfect match ! Hittade nämligen gammalt inspelat från 2007 tror jag, när Måns sjöng Cara Mia, och då kom jag ännu en gång på hur bra det faktiskt var !

Sen undrar jag, hur gör man om man absolut inte vill-kan-vågar göra något som man vet att man ändå måste ? Nått som känns helt fruktansvärt och man bara får panik blandat med ångest när man tänker på att man måste.. Sen jag fick höra det här som jag då ska göra har jag haft som en klump i magen hela tiden, eller känt mer som att nån hela tiden petar på en.. Man tänker kanske inte på det precis hela tiden men det finns där hela tiden, stör å irriterar.. Jag vill inte..

Work of art

Fredag den 13:e åker Let's Dance största färgklick ut, Kitty Jutbring ! Hon är verkligen beundransvärd, jag älskar hennes personlighet och jag älskar hennes otroligt unika klädstil ! Jag har kommit på att hon är som ett vandrande konstverk ! Och snacka om att hennes klädstil verkligen speglar hennes personlighet !! Hon är helt enkelt grym, hade hon varit snäppet bättre på att dansa hade hon varit helt super ! ;)

Så har ännu en fredagskväll snart lidit mot sitt slut..

"Det är jag som är Mia"

Jag skrev ju för ett tag sen om Gömda och att jag väntade på ett uttalande från Mia själv, blev riktigt glad när jag fick syn på dagens Aftonbladet där det med stor text på framsidan stog "Det är jag som är Mia"! Jag ryckte till mej en och sprang nästan hem för att läsa ! ;) Nej så gick det väl inte riktigt till men bråttom blev det i alla fall ! Fast om jag ska vara ärlig är man ju nästan mer förvirrad nu efter att ha läst hennes uttalande, att det som står i boken är det som har hänt.. Hon hade förklaringar till allt som verkat konstigt när man hört och läst Monica Antonssons åsikter.. T ex sa/skrev Antonsson att Mia fick en massa pengar från försäkringskassan i Sverige vilket enligt Mia var pga att hon är sjukpensionär och är fortfarande skriven i Sverige så det är ju egentligen inte så konstigt..  Det man undrade då var ju varför så mycket inte nämndes i boken, sånt som Osama och Monica Antonsson påstog hade hänt men det är ju ganska förståeligt som Mia sa, att saker inte togs med för att det hade varit för avslöjande.. Och lixom, varför skulle hon ljuga ? När "sanningen" är avslöjad, ofta man skulle sitta å blåneka ? Jag vet inte, det är ett jäkla dilemma men jag blev i alla fall glad att Mia själv uttalade sej eftersom man antar att hon borde veta bättre vad som hänt än Monica Antonsson..

En annan sak som jag kom att tänka på precis nu, det är det här med skadestånd.. Jag läste för ett tag sen om bland annat Englas mamma, att hon fick minsann bara så och så mycket i skadestånd och hon ville ha mycket mer.. Så om hon får 1 miljon istället för 100 000, mår hon bättre då ? Jag fattar att man behöver pengar, att saker efter någons död kostar osv men det lät som att om hon fick mer pengar så skulle allt lösa sej och det borde ju inte vara det viktiga i den situationen. Jag vet inte, skitsvårt att sätta sej in i en sån situation, man kanske skulle känna likadant..

btw, idag är det fredag den 13:e.. scaaary ! :P


Skandalen är nu ett faktum

Nu skriver jag här på allmän begäran ! På begäran från Jonas som tydligen inte har nått att göra hos Fredrik utan måste läsa min blogg för att hålla sej sysselsatt ! :P Skämtåsido så skriver jag faktiskt för att ännu en gång ta upp ett visst ämne, nu när skandalen verkligen är ett faktum.. Jag pratar förstås om Petra Mede i Melodifestivalen, kort och gott KATASTROF !! Hon stog där i 700 ombyten och sa saker som man skulle ha skrattat åt om Kristian Luuk hade sagt dom men nu blev det bara platt fall och här snackar vi ingen liten snubbling utan värsta magplasket ! Ska man ta in en ny programledare (som förövrigt är mycket sämte än föregående) så ska man väl ta in nya saker med honom eller henne, man ska väl inte behålla skämten som föregångaren drog när den nya dessutom förstör skämten ? Det värsta av allt är ju att när hon pratar så låter hon hela tiden ironisk och hånfull och inte på ett sätt så att det blir roligt utan snarare plågsamt ! Jag tyckte nästan det var pinsamt att se.. Väntat var ju också att helt fel låtar gick vidare.. Jag undrar, har jag så konstig smak ? För man får nästan alltid sitta och bli förbannad för att dom man absolut inte tyckte går vidare eller vinner osv. Sen kom Marri och jag på att det finns endast fyra olika typer av låtar som får vara med i Melodifestivalen, den första är den här typiska discodängan (typ Alcazar) som kan varieras och bli lite mer rockig (typ Nina Söderquist) vilken är den genren som nog oftast går hem, sen finns det den klämkäcka låtarna (Emilias och Scotts), sen finns den andra genren som nog oftast går hem, powerballaden (Shirley, Sanna Nielsen förra året) och så den sista som blir svårförklarad men ett exempel är Marie Serneholts låt eller Sertab som vann Eurovision för några år sen, typ indisk känsla.. Det är dom, sen kan det komma in en och annan utstickare men i stora drag så är det så det ser ut ! Det kom vi fram till ! ;) 

Jaa det var nog allt från mej idag, I hope you enjoyed the reading Jonas ! ♥ 

Gustavsik

Allt gick enligt planerna och det blev Gustavsvik igår ! Hade riktigt kul och jag tror nog att vi härjade och hade oss mer än alla barn som var där ! ;) Personligen var jag lite feg i början, vågade inte riktigt forsen men efter några vändor så var jag allt med fullt ut ! :P Isabelle blev besviken över att hon inte fick så ont och så mycket blåmärken som hon brukar.. Jag som redan har breda höfter ser ingen glädje i att gå omkring med uppsvullna och blåmärkesfyllda höfter i flera dagar ! ;) Men som sagt, vi hade skitkul och efteråt käkade vi på Donkan vilket var väldigt behövligt efter flera timmars spring som säkert motsvarade en elitidrottares dubbla dagsträning ! Var otroligt skönt att komma iväg och se nått annat än lägnhetens väggar och det blir lite som en uppladdning !

På tal om att leka värre än barn, jag stog och tänkte på igår att jag ser mej fortfarande som ett barn.. Jag känner mej inte vuxen överhuvudtaget och inte för att jag lixom är omogen (eller det är jag väl säkert oxå) utan bara för att jag helt enkelt inte känner mej som en ! Samtidigt så tänker jag på folk som nu är typ 30, och att jag för tio år sen när dom var i min ålder såg dom som vuxna.. Vet att jag till och med tyckte att sexorna när jag gick i lekis var värsta vuxna karlarna ! ;) Det är konstigt det där, det är som att man själv är kvar i samma ålder och att det r allt runtomkring som ändras !

Etiketter och fack

Jag lyssnade på P3 förut, typ kärlekspanelen eller nått.. Det var i alla fall en kille som inte visste om han var gay eller bisexuell och då började panelen snacka om det här med etiketter och sånt.. Asså jag är emot sånt, att sätta etiketter på alla människor, att man måste vara antingen gay eller straight, punkare eller hiphopare.. Varför måste man läggas i ett visst fack med just DEN etiketten ? Spelar det nån roll lixom ? Man måste ju inte säga "jag är gay" eller "jag är lagd åt båda hållen", det kan väl hända att man en en gång i livet tänder på nån av samma kön, är man bi då ? Man är väl som man är, med eller utan etikett lixom ! Jag har fått min klädstil ifrågasatt ett antal gånger, nån gång var jag tydligen emo/punkare och en annan gång var det hiphopare.. Jag gillar att blanda olika stilar, det blir ju mycket roligare så än att tvunget vara i ett visst fack och med en viss etikett, då kan man en dag vara punkare, en annan dag hiphopare och en tredje dag fjortis ! Nej så jag säger bara, skippa etiketterna och va ingen annan än dej själv !


Nostalgiska stunder

(Det här inlägget skulle egentligen vara skrivet igår men eftersom blogg.se krånglade så kommer det idag istället !)

Som vanligt när man är i Finnerödja så sätter man sej och kollar igenom massa gamla (och mindre gamla) bilder och så blir man alldeles sådär nostalgisk och bara måste lägga ut alla bilder på bilddagboken (ExoticThrill), så kolla in det gott folk ! :)

RSS 2.0