090530

Gynekolog. Vem faan vill bli gynekolog ?
Hur kan man vilja vara en person som ser mer av människor än vad människorna själva har sett ?
Det är ju själv klart bra att det finns men man undrar ju vad det är som lockar. Om man inte varit med om en undersökning det skulle man ju kunna tro att det (i alla fall för manliga och lesbiska gynekologer) handlar om nått sexuellt men jag kan lova att det är så långt ifrån sexuellt som det bara kan bli. I alla fall om gynekologen är normal. Och endast gör sitt jobb.

Men man undrar juh lixom. En manlig gynekolog borde ju bli otroligt trött på snippor och inte vara det minsta intresserad av sin flickvän/sambo/fru när han kommer hem från jobbet. Sexuellt eller inte lixom. Hur kul är det att vara städerska, städa hela dagen för att sen komma hem till ett stökigt och ostädat hem ?

Antagligen blir det inte alls så, jag vet inte.
Men man undrar juh.

090525

Jag är en typisk periodare. Jag har många gånger fått frågan om vilken som är min favoritmusik och jag vet inte. För ena veckan älskar jag kanske två låtar som går om och om igen, nästa vecka kan det vara nån helt annan låt som är på repeat. Det är samma sak med allt. För kanske ett år sen var jag heelt besatt av One Tree Hill. Jag kunde inte titta på film för inget annat dög, förutom One Tree Hill. Jag vet en dag, då satt jag från kanske fyra på eftermiddagen fram till ca tolv på natten. Hela tiden, utan avbrott.

Vissa människor är ju så säkra på allt sånt om sej själva. Det är självklart vilken musik dom lyssnar på, vilken film som är den eviga favoriten. Jag är inte sån för fem öre och det känns lite tråkigt. Jag vet inte vilken serie jag gillar mest, jag har nog ingen direkt favoritmusik och ska jag välja en favoritfilm så blir listan lång.

Nej, den enda frågan om mej själv som jag verkligen skulle kunna svara på är;
Hur skulle du beskriva dej själv med ett ord?

Periodare. En typisk periodare med alla symptom.
 


090524

Om man skulle personifiera livet så skulle det enligt mej vara en sån person som ena stunden ler mot dej och pratar vänligt med dej för att i nästa stund fälla krokben och skratta åt dej när du ligger i en hög på marken. En väldigt opålitlig person som sällan går att lita på. Det är så det oftast är, för min del, och säkert många andras också. Det händer något som gör en glad, kan vara allt ifrån skitsaker som att solen skiner till större saker som att killen du spanat in även spanar in dej osv. Så tänker man att nu, nu kanske jag får vara lycklig ett tag. Det kan ju skilja från gång till gång men det är väldigt sällan som glädjen håller i sej, antingen ser man hur himlen börjar fyllas med mörka moln eller så spanar killen egentligen bara in den stora chokladfläcken du har på hakan. 

Jag tror ju egentligen på ödet. Att allt är mer eller mindre förutbestämt. Om jag nu upplever att livet som person är en opålitlig och elak jävel, kan jag göra något för att förändra det ? Eller är mitt öde redan helt spikat ? Oföränderligt ? Och vad baseras ens öde på ? Det vore intressant att veta. Vem eller vad man har att skylla på. Eller tacka.

Nu kanske det låter som att jag bara sitter här och låter ödet styra mej men så är det naturligtvis inte. Men när det känns som att livet bara fäller krokben för en, ens händer är blodiga efter att man gång på gång fått tagit emot sej efter ett fall, hur lätt är det då att gå ut och bekanta sej med livet, när det inte går att lita på ? Ingen vill väl ha falska människor i sin umgängeskrets.

I filmer är det ju så att dom onda är dom som klarar sej. Ju fulare man spelar desto bättre klarar man sej. Och två personer som är för olika har ju ofta svårt att komma överens. Så det kanske är så man ska vara då, falsk och opålitlig, eftersom livet själv ofta spelar fult.   

Jag vill ju inte tro att det är så men alltför ofta så är det precis så det verkar.
Tyvärr.


090523

Jag kollade på Tyra Banks Show för nån vecka sen. Det handlade om en tjej som skulle gifta sej med sin flickvän och så satt hennes familj med och pratade om hur fel det var med äktenskap mellan 2 av samma kön och åtminstone mamman vägrade gå på bröllopet. Sånt där gör mej så jäkla förbannad för jag fattar inte, varför är inte det viktigaste hur personen i fråga mår ? Borde inte det vara en förälders högsta önskan ? Att ens barn blir lyckliga ? 

I det här fallet så var ju familjen väldigt religös och dom ansåg det nästintill som den värsta synden att vara lesbisk men, hur kan kärlek nånsin vara fel ? Det är idiotiskt att säga att det ska vara man och kvinna för så står det i bibeln. Det måste juh betyda att en text skriven för flera tusen år sen är viktigare än att ens barn mår bra och är lyckligt. Vi lever juh lixom på 2000-talet, tiderna förändras juh. Förr trodde man att jorden var platt men det visade sej juh vara fel, vad säger att det var såhär Gud tyckte ? Det sjukaste är att det är kärlek det handlar om, kärlek är ju något bra.. Ska kärlek då ses som den värsta synden ? I så fall undrar jag, är det bättre att som kvinna vara gift med en man som mördat och våldtagit än att gifta sej med en kvinna som kanske är världens snällaste som aldrig gjort en fluga förnär ?

Det är ju samma sak det här med jobb. Många föräldrar blir besvikna om deras barn inte vill bli hjärnkiruger som dom själva är (lr nått annat högstatus-jobb). Det är ju samma sak där, skitsamma om ungen vill köra sopbilen eller jobba som kassörska på Ica. Spelar det nån roll ? Älskar man sitt barn mindre om han/hon inte har lust att plugga halva sitt liv ?

Nej jag förstår lixom inte, för mej är det totalt ologiskt. Jag skulle aldrig nånsin bli besviken om mina framtida barn kom hem och berättade att dom var homosexuella eller att dom satt i kassan på Ica. Däremot skulle jag bli lessen och besviken om mina barn var olyckliga. Speciellt om det var på grund av mej som förälder och mina bestämmelser.

Är man lycklig så kan det lixom inte vara så fel.
Det är i alla fall min teori.

090520

Igår var jag, Jonas och Isabelle iväg och kollade på Karro-musikalen, den var så sjuuukt bra ! Speciellt alla sångare, så jäkla proffsigt så dom fick våran musikal att framstå som jag vet inte vad, jävligt oproffsig iaf.. Inget illa ment mot alla som var med i den men det är faktiskt sant ! Det fick mej i alla fall att sakna allt, och ångra en massa.. Som vanligt.. Jag har ingen lust att gå in på det nu, folk som läser här vet nog vad det handlar om ! Men meningen med skrivandet var iaf att berätta hur sjukt bra musikalen var och hur stolt man känner sej för att man gått på Karro som får fram så proffsiga elever (även om man själv inte är inräknad bland proffsen) ! :)

090513

Man läser bloggar, man kollar bilddagböcker och man ser människor på stan och alla människor verkar så jävla lyckliga.. Jag blir förbannad när jag ser sånt, eller egentligen kallas det väl avundsjuka.. Jag blir avundsjuk när jag ser hur jävla lyckliga alla människor är, hur kul alla har och hur folk tar till vara på sitt liv. Vad gör jag ? För det första så tror jag inte ens att mitt liv kan kallas för liv och för det andra så gör jag inte ett jäkla piss.. För jag vill inte ! Jag skriver som jag skrev på bdb, den enda jag vill det är att få vara ifred.. Inget annat, bara få slippa pressen och tjatet att man måste söka jobb och man måste leta praktik och man måste veta vad man vill göra med sitt liv.. Jag vet inte vad jag vill, just nu vill jag som sagt inget hellre än att få vara i fred.. Bara få vara hemma, kolla på mina tvprogram, gå mina promenader..  Utan krav och helt på mina villkor !

När jag gick i skolan så längtade jag tills den dag det skulle ta slut och nu, när den väl är slut, inte faan är livet bättre nu.. Under skoltiden kom man ju ut lite, man träffade folk och förhoppningsvis var det nån som undrade var man var om man plötsligt inte dök upp. Nu skulle jag kunna sitta här hemma, instängd dag ut och dag in och inte en jävel skulle märka nån skillnad.. Det skulle väl vara Arbetsförmedlingen då som skickar nått jäkla hotbrev om nått missat möte.. Så jag vill säga till alla som går i skolan, njut så länge det varar för när man slutar tillhöra skolan och börjar tillhöra Arbetsförmedlingen, då blir allt faan så mycket jävligare så skolan framstår som paradiset jämfört med det.. Jag lovar !

090512

Som vanligt så infinner sej den vanliga känslan av tomhet kryddat med lite ångest, känslan som alltid infinner sej efter stora, roliga händelser som först fyller en med glädje för att sen lika snabbt tömma en på känslor och sen ersätta med en stor, fet tomhet.. Kryddat med ångest.. Blandat med trötthet.. Med andra ord, jag hade ingen bra dag idag "/

Varför kan man inte spara den där glädjen, lagra den nånstans och så kan man ta fram bitar av den då och då, och lixom leva på känslan långt efter istället för att bara känna sej tom ?! Jag avskyr känslan i precis det ögonblicket man kommer på att det finns en verklighet där utanför att och man faktiskt måste återvända till den, efter den där korta, underbara stunden av ren glädje.. Samtidigt som man i sånna stunder, som dansavslutningsdagar, känner att man faktiskt har nått att leva för ! Fast då undrar jag, dom där korta (och få) stunderna av färg, kompenserar dom verkligen för all den grå massan som man oftast lever i ?

Jo, det gör dom nog ! Även om det inte känns så precis just nu .

090510

Det är dagar som denna som man känner att man faktiskt har nått att leva för, DANSAVSLUTNINGSDAGAR ! :) Man går och laddar upp sej och förbereder sej under en längre tid och så är det över innan man hinner blinka.. Så hoppas man att man ska kuna leva på den där känslan ett tag efter men dagen efter är tomhet det enda man känner.. Ursäkta men hur lyckas jag få allt till något negativt och deppigt ? Nu ska jag bara tänka på hur kul det var idag och hur bra jag faktiskt såg att jag var när vi kollade på det Jonas hade filmat, för det var jag ! Nu känner jag bara att jag måste satsa ännu mer, träna och hålla på ! Mamma sa till mej en dag att jag är vältränad och då kände jag mej riktigt stolt och glad ! Jag vill vara vältränad, jag vill att folk ska se att jag tränar och står i ! Och jag vill vara sjukt bra på att dansa så nu jävlar !

Men för att sammanfatta dagen så kommer det snart ut lite bilder på bdb (ExoticThrill), det är enklare så !

090504

Jag har blivit värsta bio-freaket på sista tiden ! Har varit på bio 3 ggr på typ 3 månader och så många ggr har jag aldrig i hela mitt liv varit på bio, riktig bio alltså, har ju varit i Finnerödjas lilla biosalong ;) men det räknas inte !  I alla fall är det dags imorn igen :) Ska se the reader med Jonas och MarthaB ! Blir nog trevligt, hoppas jag !

Asså jag har en känsla hela tiden.. Jag vet knappt om den är bra eller dålig.. ? Jag tror att det är dålig.. Det är lixom som att nått ligger och gnager och stör hela tiden.. Jag vet inte vad det är om jag ska vara ärlig.. Jävligt träligt i alla fall ! Ungefär lika träligt som att handla kläder och inte f använda dom på en gång för att dom är till en skolavslutning eller liknande, DET är träligt !

RSS 2.0