100929, 20.24

Någon som hört talas om det nya programmet "Veckans kanin"? Ett program där man får rösta på den, av fyra kändisar, man tycker gjort/sagt det värsta under veckan och den som då "vinner" förföljs under en hel vecka av en "kanin". Jag berättade det här för både min mamma och min syster igår. Mammas reaktion var ett asgarv inte långt ifrån hysteriskt sammanbrott och min systers reaktion löd nått i stil med "herregud, skämtar du?". Men jag var ju tvungen att säga som det var, TYVÄRR INTE. Jag säger bara herregud, HERREGUD! Vem har kommit på konceptet lixom? Om det är en ide snodd från Japan blir jag inte det minsta förvånad men är det ett svenskt påhitt då tycker jag nästan att det är lite pinsamt.

Jag kan säga så mycket som att det inte är ett program som kommer få mej att sitta bänkad framför teven.

´

"Watch your mouth, or I will follow you wherever you go.."


100929, 13.27

Jag har 950 st 50-öringar, ifall någon undrar.


100928, 14.20

Läste just ett gammalt (men ack så roligt) sms från min syster;

"Jag har pysslat med pengatvätt, hittade en och femtio i mina arbetsbyxor som pappa tvättade i söndags ;)"

Mycket allvarligt erkännande, det må jag säga. Tur jag har smset sparat som bevis.
Men egentligen borde ju pappa vara den som oroar sej eftersom det var han som
utförde själva tvättningen. Min syster har bara gjort sej skyldig till medhjälp.

;)


100927, 15.14

En 1,5 timmes cykeltur, cyklandes på högsta växeln i motvind, det är träning det. ;)


100925, 19.44

Jag är så fruktansvärt avundsjuk på alla lyckliga människor så ni fattar inte. Det känns som att alla människor runt omkring mej lever medans jag själv bara sitter bredvid och tittar på, avundsjuk, sådär så att man nästan kan skymta den gröna färgen i ansiktet. Det gör ont, för jag är så långt ifrån lycklig. Jag har aldrig varit riktigt lycklig. Och då kan man ju fråga sej, kommer jag heller aldrig att få vara det? Jag kanske bara är ämnad för att gå runt och känna mej olycklig, fel och ensam. Det är i alla fall så jag känt mej dom senaste åren. Och jag avskyr det. Jag hatar att stå utanför och längta in. Jag vill vara delaktig, känna gemenskap. Jag vill känna mej älskad och omtyckt. Jag vill känna att jag kan bli accepterad som jag är. Men det verkar omöjligt.100925, 12.07

Jag har den senaste tiden blivit lite sådär småbesatt av programmet Livräddarna på Bondi Beach.
Det är något helt galet sexigt över hela hjälte-grejen lixom. Mer eller mindre heta, halvnakna karlar
som (ibland) riskerar sina egna liv för att rädda andra. Grymt hett, me like ^^


100924, 23.37

Grymt bra film !

 

 


100924, 17.00

Jag har tidigare skrivit om att Sverigedemokraterna och deras växande stöd gör mej mörkrädd men vad som verkligen, på riktigt gör mej mörkrädd det är att ett nazistparti fick ett mandat i Grästorp nu senast i valet. Jag menar, kan det hända där kan det ju hända precis vart som helst. Det är ju helt fruktansvärt skrämmande.

Jag vill inte uttala mej om saker om jag inte är åtminstone lite insatt och påläst så jag var tvungen att gå in på Svenskarnas partis hemsida för att läsa på om deras politik. Där hittade jag ett klipp där några människor ur det här partiet höll någon form av tal och mitt i allt det skrämmande var jag tvungen att skratta lite. För en av de här människorna sa, jag citerar; "Vi känner till att stora delar av vårat folk tvingas äta lyckopiller för att ens orka sej igenom sin vardag, men ändå har dom gett sej bövelen på att mångkultur det är bra." Så han menar alltså att om vi slaktar alla invandrare då behöver ingen längre äta lyckopiller? Jag tyckte det var skrattretande och nästan pinsamt att han stog på fullt allvar och sa så. Men det är ju bra då att dessa kloka människor har kommit på det då, då vet vi precis vad vi måste göra för att få svenska folket att må bättre och kunna sluta konsumera lyckopiller.

Sen undrar jag när dom pratar om att antalet våldtäker ökar och att invandrare är överrepresenterade, varför dom inte istället är emot våld och brott överlag. Nej, dom är bara emot våld och brott när det är invandrare som är boven. Dom pratar om att bekämpa våldtäkter och får det då att låta som att det är bara invandrare som våldtar. Men för det första så tror jag inte att ett våldtäktsoffer mår bättre av veta att det i alla fall var en renrasig svensk våldtäktsman. Det är väl all typ av våld från alla typer av människor vi måste bekämpa. Det är ju inte så att vissa människors våldshandlingar är bättre än andras.

Dom kör ju med samma skrämseltaktik som Hitler. För det är självklart att det låter bra när man säger att man har lösningen på hur vi ska få ett tryggare samhälle. Det vore väl jättebra om det fanns någon att skylla otryggheten på. Om det vore sant. Jag har inga bevis på varken det ena eller det andra men jag tror inte för fem öre att det är invandrare som gjort vårat samhälle otryggt. Och är det så är väl inte det heller så konstigt med tanke på hur dom blir mottagna och behandlade här.

Både SD och Svenskarnas parti pratar om "vi" och att "få tillbaka gemenskapen". Jag kan bara säga att jag vill inte vara nått jävla vi med någon av dom. Jag vill inte vara en del av en gemenskap där deras åsikter finns med. Jag gillar inte det vi och dom-tänkandet. Det är inte vi och dom och absolut inte vi MOT dom. Det enda vi som finns i så fall är vi MÄNNISKOR. Inte vissa "raser", utan alla. Tillsammans.

Nej det som skrämmer mej mest det är det ökade stödet för främlingsfientlighet. För hat skapar inte något annat än just mera hat.   

100924, 13.05

Let's have a toast for the douchebags,
Let's have a toast for the assholes,
Let's have a toast for the scumbags,
Everyone of them that I know

Cheers!
100923, 15.52 


100922, 10.51

Alltså, finns det något härligare än att ge sej ut på en lång morgonpromenad i lagom kyla, klarblå
himmel och solsken? Ja det skulle väl möjligtvis vara att komma hem och äntligen få äta frukost
efter den långa, härliga morgonpromenaden!
100921, 22.32

100920, 14.24

Jag har tidigare tyckt att Blondinbella på många sätt verkat vara en klok och bra person. Idag läste jag ett blogginlägg som ändrade den uppfattningen. Hon skriver att hon vill leva i ett land som strävar efter att alla människor ges samma möjligheter, men vad hon inte verkar förstå är att de svaga i samhället inte ges några möjligheter. Jag och säkert många, många fler satt med ångestklumpar i magen igår och bevittnade hur vi under ytterligare fyra år endast kommer få uppleva försämringar. Hon skriver också att hon själv vill bestämma över sina pengar och vilket sjukhus hon ska gå till. Jag säger såhär, jag vill själv bestämma när jag är frisk nog att gå från sjukskriven till arbetande. Det vill jag INTE att Reinfeldt och co ska göra åt mej. Och det är ju väldigt lätt att uttala sej om pengar när man själv aldrig någonsin mer behöver oroa sej över sin ekonomiska situation. Men vi andra då, vi som lever på existensminimum och under? Hur ska vi någonsin kunna få en likvärdig vård som dej Blondinbella? Du som kan unna dej ett skärp för 5000 kr, jämfört då med dom som kanske inte ens kan "unna sej" mat hela månaden. 

Blondinbella är också trött på att moderater anses vara egoistiska. Jag är förbannat trött på att vara sjuk och behöva hjälp men istället bara ses som lat och som en belastning för Sverige. Sen är det väl så att tänker man bara på sej själv och sitt, då är man väl ändå egoistisk?

Slutligen tycker jag att hon borde skämmas över att kalla alla bidragstagare för parasiter.
100920, 10.07

Hade varit oerhört skönt att vakna upp idag och veta att vi nu är påväg mot en förbättring av Sverige, istället känns det bara tungt. "Fyra  år går snabbt", sa någon men det jag undrar är, hur mycket utför kan det gå innan det är försent? Är åtta år av utförsåkning för mycket? Jag vill citera Stellan Skarsgård; "Regeringen håller på med en stor omställning - en omförvandling av Sverige som vi inte kan ta tillbaka om fyra år". Nu är det försent och skadan är ju så gott om skedd. Jag hoppas att ni ångrar er djupt.
100920, 01.23

Vart är Sverige påväg? Inte nog med att det röstades för fortsatt blå regering, det röstas även in ett främlingsfientligt parti i riksdagen. Jag är frukansvärt upprörd samtidigt som jag känner mej helt tom. Men i alla fall, ett stort tack till alla som just röstat för fyra år till av försämring för mej och många andra. Jag är er evigt tacksam att ni tog era stora egon med matchande plånböcler och gick iväg till vallokalerna för att lägga er röst. Jag är otroligt glad att ni bara tänkte på er själva och helt struntade i alla runt om er som lidit och plågats under dom senaste fyra åren. Det är precis dom egenskaper jag värderar allra högst, egoism och girighet. Sen tänker jag såhär, varför inte slänga ut alla sjuka och arbetslösa tillsammans med invandrarna så blir det så som ni vill ha det; ett svenskt Sverige med starka, friska, arbetande människor som minsann sliter ihop sina pengar. På så sätt slipper ni alla lata som bara går till soc och tigger. (Förtydligar att det ovanstående är ironi, på HÖG nivå).

Hörde förut en sverigedemokrat säga att Mona Sahlin som statsminister vore en total katastrof. Det enda som är en total katastrof det är väl att det nu sitter människor från ett parti med rötter i nynazismen i våran riksdag. Människor som lika gärna kunde ha samarbetat med Hitler sitter och får bestämma över oss. Jag tycker det är skrämmande och jag bär omkring på en ångestklump i magen. Ingen stor, men den finns där. Usch.

Jag skäms över att bo i samma land som alla er som idag lagt er röst på SD.

100919, 00.56

Idag har jag namnsdag för jag råkar nämligen heta Fredrika. ;)
Grattis, grattis !


100918, 14.22

Jag kräver att alla människor går och röstar i morgon och jag ber att alla röstar med hjärtat och inte med plånboken. Rösta på ett sätt så att det blir så bra som möjligt för så många som möjligt. För vad gör väl lite ökad skatt för de som redan har en förmögenhet och som får in en fet lön? Om det kan bidra till att många har en chans att få det bättre? Jag skulle vilja bidra till vårat samhälles välfärd om jag bara kunde men istället blir jag straffad för att jag för tillfället inte kan.

Jag ber er också att verkligen tänka om om det är så att ni funderar på att rösta på Sverigedemokraterna. De påstår sej stå för "trygghet och tradition" men jag skulle inte känna mej det minsta trygg i ett land som styrs av den här typen av människor. Jag skulle vara livrädd om ett parti som under sina "möten" lyssnar på och sjunger vit makt-musik skulle få något att säga till om. Så tänk om! Tänk efter vad det egentligen är dom står för. Och så säger jag bara, lyssna på Soran Ismails videobloggar om just SD. Han har jäkligt mycket bra att komma med.

Rösta mot rasism och för rättvisa. Rösta röd-grönt!


100916, 11.56

Igår ramlade minstingen i familjen ut från våran balkong på tredje våningen. Med minstingen menar jag inte min yngre lillasyster utan minstingen som i våran lilla skruttkatt som är jätteliten och söt. Hon var i alla fall borta när jag skulle stänga in dom för kvällen, då hon är lite översmart den där skrutten så vet hon alltid när det är sovdags och passar då på att gömma sej. Så jag tänkte att så var väl fallet nu också. Jag letade och letade, jag ropade och försökte locka med mat men inte kom hon fram. Fick till och med gå in till mamma som lagt sej och fråga om hon sett henne, vilket hon inte hade. Eftersom jag hade haft balkongdörren öppen under kvällen så tittade mamma ut för att se om hon såg något misstänkt nere på marken och där, ensam och rädd, satt hon den lilla sötnosen. Både mamma och jag sprang ner och när vi kom fram var hon självklart inte synlig. Hon är väldigt skygg så vi tänkte att nu får vi väl aldrig tag i henne. Men tillslut så såg jag henne långt inne i en buske där hon satt och pep. Efter lite klättrande, kämpande och ryckande i hennes svans (förlåt!) fick jag tag i henne. När vi kom in såg vi att hon var blodig på näsan och hakan och idag haltar hon lite. Lilla kraken! Hon är lite för orädd för sitt eget bästa den där tussen men man kan ju hoppas att hon nu lärt sej att INTE balansera på räcket på balkongen.
100914, 10.56

Om man är så dum så man tror att en liten gest förändrar ett helt års beteende, då är det illa alltså.
Då är det väl nästan lika bara att ge upp med att ens försöka få människor att förstå. Nej, det är som
jag brukar säga bäst att bara vara ensam. Bara ha sej själv att bry sej om. Det gör minst ont så.


100913, 22.42

Jag känner mej så ensam. Så fruktansvärt, vidrigt jävla ensam.
Skulle kunna ligga död här i åratal utan att en jävel märker nått.


100913, 10.04

Upptäckte igårkväll att En callgirls dagbok skulle gå typ 03.15, eller nått sånt. Satte igång ett band på inspelning innan jag gick och la mej, så nu ska jag koka mej lite te (eftersom NÅGON kommit hit och smittat mej med sin förkylning) och försöka spola mej fram till dom två avsnitten. Nice!100912, 15.56

Idag var vi iväg på chokladmässa. Rena paradiset för chokladälskare som mej. ;) I alla fall åt jag världens godaste chokladglass. Det var en väldigt mörk chokladsorbet som bara var heeelt underbart krämig och god. Är egentligen ingen större glassälskare men den här slår fan allt. Tydligen görs den i Grythyttan så det blir att flytta dit och käka glass dagarna i ända.


100912, 01.23

Jag övningskörde både till och från Karlstad idag. På hemvägen åkte vi en mindre landsväg med typ noll trafik men vi blev länge "förföljda" av en bil som låg ganska nära men som inte verkade vilja köra om. När vi kom fram till en liten ort/by sattes blåljuset på och efterföljaren visade sej vara civilpoliser. Så både jag och mamma fick blåsa och dom skulle ha körkort och grejer. Eftersom vi ju inte är några skummisar så gick allt bara bra. Fast lite läskigt var det allt, lite respekt har man ju ändå för poliser. Men jag blev dock förvånad (och glad) över att dom var så trevliga, speciellt den ena. Har annars fått känslan av att poliser är väldigt bestämda och nästan lite vrånga, det är ju nice att det finns dom som ändrar ens bild. 100912, 00.07

Var och hälsade på mormor på sjukhuset idag. Hon såg ganska ynklig ut. Hon har hela tiden, trots sina numera 80 år, varit förvånansvärt pigg och frisk. Fram tills alldeles nyligen. Usch. Men humorn var det inget fel på. Hon skrattade och skojade och är helt klar i skallen. Och det är väl på något sätt det jobbigaste. Att hon varit så pigg och frisk hela tiden, så när det närmar sej döden (pga åldern) då ska hon kanske behöva plågas den sista tiden. Kunde hon inte bara fått dö knall och fall? Jag önskar alltså inte att hon ska dö men heller död av ålderdom än av nått så hemskt som cancer.

Den här dagens upplevelser var helt nya för min del. Har aldrig haft någon som stått mej nära som legat inlagd för en så allvarlig sak. Har aldrig behövt besöka någon på sjukhus som kanske tar sina sista kliv mot döden. Har aldrig förlorat någon som betytt så mycket för mej. Och det har jag ju i och för sej inte gjort än heller men det är klart att man under dom senaste dagarna fått börja inse att det nog är så det blir.
100911, 14.12

9 år sedan. Helt sjukt, både att det hände och att det är så längesen.


100910, 21.54

Vissa byter tydligen mamma lika ofta som andra byter underkläder. Det är lustigt det. Hur man ena dagen kan betyda allt för någon för att i nästa stund inte vara värd ett skit. Hur fungerar människor egentligen? Det frågar jag mej ofta. Och är det verkligen bara jag som inte beter mej sådär korkat? Jag försöker inte framställa mej själv som ett helgon men jag ljuger inte och jag sviker inte dom som står mej nära. Men det verkar alla andra göra. Tragiskt, säger jag. Och det får mej ibland att känna tacksamhet till att jag faktiskt inte har några (förutom familjen) som står mej sådär nära, jag slipper alla fall bli sviken var och varannan dag. Det räcker och blir över med dom gånger det redan hänt.Tummen ner för människor som ljuger och sviker !

 


100910, 13.11

Fick tråkiga besked igår. Som att inte allt innan det var nog. . .


100909, 14.15

Gud vad jag önskar att jag aldrig mer behövde ha kontakt med varken soc, arbetsförmedlingen eller försäkringskassan. Jag hatar dom och deras jävla regler. Finns det några jävla idioter som går till soc och försöker lura till sej pengar, då har dom fan inte alla getter hemma. Vem fan är så korkad så den frivilligt går och utsätter sej för soc? För skitpengar? Jag kan tala om att man fan i mej inte ens får existensminimum från det där stället, som utger sej för att hjälpa människor. Det enda dom hjälper till med det är att få människor att må sämre än tidigare. Och tror man att man genom dom ska ha en chans till ett skapligt anständigt liv så tror man helt fel. Det är inget anständigt över att först sitta där och bli både förhörd och misstrodd för att sen få så lite pengar att det knappt ens betalar maten jag äter under en månad. 

Det kanske finns dom som anser att det är rätt att inte låta folk få bidrag. Här i Sverige är ju uppenbarligen det viktigaste att alla jobbar, varje sej man klarar av det eller inte, och jobbar man inte förtjänar man heller inte ett värdigt liv. Jag tycker det är skandal. Det är helt fruktansvärt. Jag är sjuk och klarar för tillfället inte av att jobba, så vad gör vi med mej? Skjuter mej och alla i liknande situation, så är det problemet löst?

Sen är det helt självklart att det finns dom som ljuger och försöker fuska till sej pengar och det är fel, verkligen, men det är oerhört kränkande att komma till soc och känna att det är vad dom tror om mej, att jag är en lat jävel som sitter här och tigger. Tro mej, den dagen jag klarar av att jobba kommer jag aldrig sätta min fot på det där jävla stället och ingen önskar mer än jag att jag aldrig hade behövt gå dit från första början. Men att använda metoden att göra det väldigt svårt att överhuvudtaget få några pengar, det straffar ju bara dom som faktiskt behöver hjälpen. Om soc så säger nej till min försörjningsstödsansökan så mår jag lika dåligt i alla fall, sämre till och med eftersom jag vet att ekonomin inte går ihop och vi riskerar att inte ha mat för hela månaden. Vilken sjukdom det skulle vara medicin för kan man ju fundera över. . .


100908, 22.02

Är det inte fantastiskt hur man på "äldre dar" kan lära sej att tycka om något man tidigare nästan avskytt? Jag har aldrig varit något större fan av ägg, inte i någon form (förutom möjligtvis kokt, med MYCKET kaviargrädde, mycket gula och nästan ingen vita, endast till jul/påsk). Men nu, sen jag började ta både träning och kost på större allvar så har jag börjat äta just ägg. Kokt på macka med kaviar och i omelettform. Bra där! Det känns riktigt bra eftersom det innehåller mycket protein (och protein bygger muskler).

Så antingen är det så att man som barn/tonåring är mer kräsen eller så krävs det helt enkelt några år på nacken för att uppskatta vissa saker. ;)


100908, 11.29Det enda bra med hösten är att den blir vacker på bild .


100905, 22.53

Har varit rätt nere dom senaste dagarna för att jag inte kunnat träna som jag velat. Men jag antar att det är bättre att vila bort den där jävla inflammationen än att fortsätta träna med den. Så det är väl det jag får göra helt enkelt. Plus att jag ju faktiskt kan cykla och köra styrka, så helt utan träning blir jag ju inte. Men det känns surt att jag inte kan gå promenader som vanligt. Älskar att ge mej ut på en lång, lång promenad med min bästa vän Mp3! Men eftersom jag av en klok man fick rådet att inte heller promenera (i alla fall inte i rask takt) så har jag inte gjort det, inte så mycket i alla fall. Och på tal om surt, vad som känns ÄNNU mer surt är ju som föregående inlägg antyder att löpningen börjat kännas riktigt, riktigt bra och precis då måste man göra ett uppehåll. Jävligt surt. Men jag försöker verkligen att inte tappa fokus. Är inne i en period då jag verkligen känner mej peppad, som att vissa saker i livet faktiskt är möjliga och det har jag faktiskt internet och bloggvärlden att tacka för. Har den senaste tiden hittat och börjat läsa flera bra bloggar om träning, kost osv. Och det är verkligen något man behöver. Något som peppar. Många kanske har kompisar/pojkvänner som står för peppandet men eftersom jag saknar båda så får jag hitta det någon annanstans. Och det har jag gjort nu. Nu ska jag bara be till Gud att benhinneinflammationen går över inom kort.

Förövrigt tycker jag att Lars Ohly är riktigt grym. Han känns inte som en stel, tråkig och grå politiker som de flesta andra. Han skojar och skrattar samtidigt som han känns väldigt ärlig. För min del får han gärna överta statsministerposten.
100903, 11.35

Har fått en jävla benhinneinflammation i ena benet. Kul. Precis vad man vill åka på när löpningen går som bäst. Så nu är det vila och en zon-kur som gäller. Sen får jag be till alla gudar som finns att det inte blir något långvarigt. Det vore väl i alla fall vad man kallar höjden av otur.


100901, 21.06

Helt fucking amazing ♥
OBS!! Rysningsframkallande


100901, 00.33

Jag har i hela mitt liv varit en fattiglapp. Alltid behövt snåla, aldrig kunnat köpa det jag faktiskt behöver utan att spara in hit och dit, alltid kommit hem från shoppingturer med dåligt samvete eftersom det nästan alltid fanns något annat, något viktigare, man egentligen borde lagt pengarna på, aldrig bara kunnat unna sej något. Det har väl visserligen blivit något bättre dom senaste åren men ändå, jag är så jävla trött på det. Så förbannat, jävla, svinigt trött på det. Det suger att hela tiden känna som att alla andra lever medans jag bara får stå utanför fönstret och kika in.

Jag vet att kläder och materiella ting inte gör en lycklig på riktigt men nog fan underlättar det att kunna köpa det man behöver och vill ha. Kläder och mode är ett stort intresse hos mej. Väldigt stort skulle jag nog säga, om inte det största så i alla fall topp tre. Och att då inte kunna göra det som man tycker så jäkla mycket om, utan bara få titta på, det är fruktansvärt frustrerande.

För så känns det inte bara när det gäller shopping utan hela mitt liv känns så. Som att jag bara får stå utanför och titta in. Aldrig delta. Aldrig uppleva. Aldrig känna värmen. Nej, ut i kylan med dej. Och inte har jag råd att köpa nån jacka heller. Så jag står där, huttrar, trampar och fryser.

(Får ju inte lite ångest av att det redan ska skrivas månad 09 där uppe istället för 08. . .)


RSS 2.0