091130, 22.48

Fy fan vad Darin är bra! :)


091130, 21.18

Varför ville man klä sej likadant som sin bästis när man var liten? Eller man, det kanske bara var jag och min bästis som ville det! ;) Som jag berättat tidigare så började jag klä mej lite udda när jag var kanske 14 och det var väl också nånstans där som jag och min dåvarande bästis började tycka om att klä oss ungefär likadant! Och för att vara lite mer specifik så menar jag då inte likdant som i samma stil utan likadant som i PRECIS likadant! Det är konstigt det där för idag skulle jag verkligen hata att klä mej likadant som någon annan, speciellt någon som står mej nära. Vore ju skittråkigt att se ut precis som någon annan. När jag bara var 14 år kanske jag inte riktigt vågade vara ensam om att klä mej annorlunda så jag var tvungen att ha åtminstone en person omkring mej som inte heller såg ut precis som alla andra. Jag vet inte. Men jag vet i alla fall att idag vill jag vara unik och sticka ut, idag vågar jag och det är jag stolt över!

091130, 01.17

Jag säger bara tummen ner för Kanal 5 Play! Här betalar man 20 spänn för att få se
ett avsnitt Greys Anatomy, som man lika gärna kan se gratis men får man se nått
avsnitt Greys Anatomy för det? Nej minsann, inget Greys så långt ögat når. Fy fan.

Aldrig mer Kanal 5 Play!

091129, 19.11

Sen jag började övningsköra har jag märkt att folk har otroligt svårt att köra rätt i rondeller. Eller det kanske inte är själva bilköringen som är problemet utan snarare blinkningen. Jag körde med mamma härom dagen och kom fram till just en rondell, tittade åt vänster och såg en bil som var påväg in i rondellen och blinkar åt höger. Då tror jag självklart att den här personen ska svänga av direkt till höger i första avfarten, så jag börjar köra ut. Istället fortsätter människan i rondellen och svänger av i den tredje utfarten. Så jag får tvärnita halvvägs ut i rondellen på grund av att den här människan uppenbarligen inte lärt sej blinka rätt i en rondell.

Så kommer då min fråga, exakt HUR tänkte människan som blinkade när han/hon skulle köra IN i rondellen? Hur agerar man i så fall när vägen man kör på svänger? Blinkar i skarpa kurvor? Alla människor ska ju in i rondellen och förhoppningsvis kör också alla människor åt samma håll i rondellen. Däremot vet ingen annan när man tänker köra ut ur rondellen vilket man lämpligast visar med hjälp av sin blinkers. Så, när du kör i en rondell, blinka ingen annan gång än när du är påväg ur rondellen. Lär dej det så slipper både du och andra människor vara med om nära-döden-upplevelser och olyckor orsakade av okunnighet.


091129, 11.45

Tack för att du sa att jag är omöjlig att älska. Det är precis vad man behöver höra när man mår riktigt psykiskt dåligt. Jag var mitt inne i en av dom djupaste svackorna någonsin, då passar du som varit mitt liv och betytt allt, på att kläcka ur dej en sån sak. Tack. Verkligen.

Det kanske var i all välmening, jag behöver ändra på saker hos mej själv och det är jag sedan länge fullt medveten om. Men att du precis i den stunden skulle vara sådär fruktansvärt ärlig, det gjorde mer skada än nytta. Jag menar, exakt vad trodde du skulle hända? Att jag skulle svara "okej men då lägger jag all min energi på att förändra stora delar av mej själv, att jag knappt har ork till att gå upp ur sängen spelar ingen roll"?

Ett tips, välj dina ärliga stunder med lite mer omsorg.


091126, 23.00

Hur kan man bara sluta bry sej om människor som stått en väldigt nära? Människor man haft omkring sej stora delar av sitt liv? Hur kan känslorna bara försvinna och förvandlas till likgiltighet och egoism?

Jag förstår inte. Men det gör tydligen alla andra.

091126, 00.36

En gång i tiden hade jag blått hår!


091125, 13.13

Imorse gjorde det ont, både inuti och utanpå. Helst ville jag bara ligga kvar i sängen och låta det göra ont.
Men jag var tvungen att gå upp eftersom jag skulle jobba och efter ett tag, när tankarna skingrats något gjorde det mindre ont. Så jag vill råda alla att skaffa sej dagliga rutiner, det är otroligt viktigt för att man ska kunna må bra. Det behöver inte vara stora saker man planerar utan bara en sån simpel grej som att man planerar att den tiden går jag till affären, den tiden lagar jag mat och den tiden kollar jag på det tv-programmet. Man får liksom något att se fram emot, något som hjälper en att hålla näsan över vattenytan och framförallt, man får något annat att tänka på för en stund.

Så jag råder alla människor att skaffa sej en vardag med rutiner, det är steg ett för att kunna må bra!

091122, 22.27

Jag känner mej som världens tråkigaste bloggare för tillfället. Hittar ingen inspiration till att blogga över huvudtaget, allt känns bara skit och jag mår inte alls bra. Jag minns inte ens hur det känns att vara riktigt lycklig. Jag kanske skrattar, ja till och med asgarvar men jag är så långt ifrån lycklig. I need someone to cheer me up, pliiz?

Nu tänker jag ha en crush på den här människan, det förtjänar jag.


091116, 15.54

Dagens outfit
(ignorera det i vanliga fall ej så avlånga huvudet)


091114, 17.12

Lovade ju en liten uppdatering till förra inlägget när jag kommit på fler covers som jag anser bättre än orginalen och jag kom på ett utmärkt exempel när jag lyssnade på min mp3 i går, Viva la vida med Darin. Coldplays version är varken bra eller dålig, den bara är. Men Darins version är verkligen helt magisk! Helt galet bra när han sjöng den under första veckofinalen i Idol! 

När jag kom på det så tänkte jag även på att det faktiskt är många idoler genom åren som enligt mej gjort bättre versioner av låtar. T ex Alice Svensson med Natasha Bedingfields Theese words, Robin Bengtsson med Roger Pontares När vindarna viskar mitt namn, Markus Fagervall med Goo Goo Dolls Iris. Finns många, många fler men jag kommer inte på fler at the moment!

Många pratar om att Idol är dåligt på många sätt men något bra måste det ju i alla fall finnas med det eftersom några av våra största artister upptäcktes där! 


091111, 23.32

Det måste kännas otroligt tråkigt att inte ha gjort den bästa versionen av sin egen låt. T ex Radioheads Creep, som Timo Räisänen gjort en cover på i en helt annan tappning. Det kanske bara är min åsikt men jag anser att Timos version är otroligt mycket bättre. Jag måste erkänna att jag börjat gilla orginalet mer på senare tid men den är fortfarande sämre än Timos. Den känns som att den aldrig riktigt kommer igång, man väntar på den där wow-känslan som man ofta får av låtar man gillar men den kommer inte riktigt i orginalversionen.

Finns fler covers jag gillar bättre än orginalen men som jag dock inte har i minnet för tillfället. Lovar er en uppdatering om jag kommer på fler exempel. Men, det jag ville komma till var att om fler än jag anser att vissa covers är bättre än the original songs så måste det kännas jäkligt surt för artisten/bandet som gjort låten. Att nån annan "lånar" låten och höjer den till en helt annan nivå än man själv lyckades med. Vore jag låtskrivare lovar jag att det skulle hända mej. Surt.

091110, 01.06

"Counting all the assholes in the room and I'm definitely not alone"
091108, 23.41Igårkväll, för tredje gången i mitt liv, konstaterades det att jag är verkligen ingen "krogen-människa". Jag tycker ärligt talat inte att det är speciellt kul att gå på krogen alls. För det första så tycker jag oftast att fulla människor är otroligt jobbiga, kanske inte alltid dom personligen men att överhuvudtaget vara bland massa fulla människor. Och för det andra så spelas det alldeles för hög musik så skulle jag mot all förmodan vilja prata med någon skulle det fan i mej inte gå. Nej, vill jag lyssna på musik och dricka cola kan jag lika gärna göra det hemma. Där slipper jag fulla människor och jag får välja både genre och volym på musiken alldeles själv!

Men i alla fall så var vi på Frimis igår. Jag kände mej tvungen då det är 20 årsgräns på lördagar och jag för första gången var välkommen in. Stundtals var det kul men det berodde knappast på krogen i sej utan på delar av sällskapet!

Idag så var min kära far här, hyllades och firades till tusen! Eller kanske inte men han bjöds på både bullar och kladdkaka. Och som pricken över i:et vann han hela 75 kronor på en trisslott (som iofs var en besvikelse för min äldre syster som samlar på skrapade trisslotter utan vinst), så nöjd det var han nog!

091106, 23.04

Jag är jävligt förbannad, upprörd, chockad.. För det första så var kvällens Idol-avsnitt det tråkigaste någonsin, helt fruktansvärt tråkigt! Och för det andra så åker den sista av dom som faktiskt är något att ha i Idol ur. När finalomgångarna började så var det Nicklas och Rabih som var sevärda men vad fan är Idol nu? Boring, boring..
Rösta fram en vinnare nu på en gång och lägg ner för den här säsongen, det är mitt råd!

091105, 22.28

En sak som jag anser viktigt att prata om och som gör mej otroligt upprörd, det är det här med att Sverigedemokraterna växer och att det finns risk att dom tar sej in i riksdagen efter nästa val. Det får ju bara inte hända. Människor fyllda med hat, är det sånna vi vill ska bestämma i vårat land? Alla människor måste inse att det inte är invandringen som är vårat största hot, det är Sverigedemokraterna och det är dom vi måste stoppa.

I alla fall så hittade jag en videoblogg av Soran Ismail som handlar om just det här och som jag tycker att alla ska lyssna på!


091105, 01.01

Asså det här är sjukt, helt jäkla sjukt!Och hur jävla spänstig är man inte om man kan saxa över 2.10?
Det är ju också totally insane!


091103, 22.52

Då är man officiellt singel då. Eller kanske snarare änka eftersom
personen jag en gång var tillsammans med inte finns längre.

091103, 14.46

Asså, finns det något sexigare än en riktigt het gitarrist? Det var ju iofs en ganska dum fråga att ställa eftersom tycke och smak skiljer sej något otroligt från person till person. Någon kanske får bilden av en välkammad man iklädd typ frack och med en klassisk gitarr mellan benen spelandes något klassiskt stycke på 38 sidor, medans jag då mer syftar på en rockig, muskulös karl med tuppkam, sångröst och elgitarr. Och utgår jag då ifrån min bild av en sexig gitarrist, nej, då finns det faktiskt inget sexigare!

091103, 00.40

Jag har haft en underbar helg, helt fantastisk. Om jag ska vara helt ärlig så minns jag faktiskt inte när jag senast hade det såhär bra och kände mej såhär nöjd. Däremot minns jag klart och tydligt när jag senaste hade det helt tvärtom, ungefär hela tiden och jämt faktiskt. Förutom den här helgens två dagar. Det tråkiga i mitt fall är att jag förr i tiden ofta hade tråkigt men när jag hade upplevt något kul laddades lixom batterierna om och jag kunde leva på den där glädjen åtminstone några dagar trots det trista, gråa. Nuförtiden får jag vara nöjd om jag för ett kort ögonblick kan njuta av och känna glädjen. Och det fick jag i alla fall den här helgen. Hela helgen och det kändes på allvar totalt ovant.

Jag sa till min syster när söndagen började lida mot sitt slut, kan vi inte ha det såhär jämt?
Så Gud, eller vem man nu ska fråga, kan vi inte det? Snälla?

091102, 23.25

Lite bilder från födelsedagsfirandet dag 2;      


RSS 2.0